Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, včera večer jsem cítila v oku něco jako cizí předmět, nosím kontaktní čočky tak jsem myslela, že asi čočka nesadla, ale po sundaní čočky bylo oko zarudlé, myslím, že i oteklé, lekla jsem se. Nakapala jsem si kapky a šla jsem spát. Ráno otok zmizel, ale oko je pořád zarudlé, navíc mi přybili výrazné žílky u koutku oka. Co s tím? Zmizí to samo nebo třeba k očnímu? Vypadám hrozně.
@sasanka24 těžko říct co to může být? nějaký zánět z té čočky? prasklé žilky? zánět spojivek? zánět rohovky?
@sasanka24 zkus sem dát fotku, bolí tě to? doufám, že dnes čočky nemáš
@stinga čočky nemám, ale včera se mi zdálo, jako bych měla v oku puchýř. Ale zmizel.
@sasanka24 tak to by mohl být zánět spojivek, jestli to zítra nepřejde, tak běž v pondělí ráno na oční a řekni, že máš akutní problém. Přece jenom nové oči už nám nenarostou, že ano. Já nejsem zdravotník, ale vždy ošetřuji mamku, která má po 7 operacích očí, a měla i zánět rohovky, i spojivek, i krev v oku - tak trošku mám zkušenosti ![]()
@sasanka24 tak jestli to není nějaký zánět, tak určitě, nemohla ti to oko nějak poškrábat tak čočka? to je asi blbost, že
@stinga Myslím, že ne. To nebude poškrábaný. Kdyby to byl zánět tak to nezmizí?
No růžové to moc nemáš, žádná hrůza, moc to fakt není vidět, ale máš zvláštní tu duhovku - takovou trošku šišatou, to máš tak pořád nebo je špatná fotka?
zítra si čočky také nedávej a jestli to nebude do pondělí dobré, tak běž na to oční
@sasanka24 a je to bělmo jen zarudlé nebo i tak jakoby nateklé do výšky - prostě jakoby ven z oka? ale zas, když tě to nebolí ![]()
@stinga včera bylo takové, jako ven z oka, ale dnes už je jenom zarudlé a ty žílky..
@sasanka24 jako - kdyby tě to bolelo, tak by to mohl být zánět rohovky, ale když to nebolí
tak to asi nebude nic vážného, uvidíš co přes zítřek to udělá