Zarůstající nehty

3
9.9.17 20:40

Zarůstající nehty

Zdravím,
nevím kde se už mám ptát..

Podle témata, už víte o co se jedná, zarůstajími oba nehty.
Můžete mi prosím nějak poradit, jak se toho zbavit, abych si to dokázal ustřihnout a abych nemusel na chirurgii?

Děkuji všem za rady a snad mi z vás někdo pomůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1268
9.9.17 20:46

Na nohou? Zkusit nejdřív šikovnou pedikérku. Taky jsem měla léta zarůstající nehet u palce na noze, pedikérka mi ukázala, jak ho ošetřovat (podkládat v růžku speciální páskou), než odroste ten kousek, který mi pořád zarůstal. Pomohlo to a už mám po starostech.
Další možnost je ta, že existují speciální kovové plíšky, které se nalepí na nehet a dají se regulovat drátky, aby pomáhal nehtu růst rovněji a nestáčel se (něco takového https://www.profi-pedikura.cz/…ix-combiped/).
Chirurgii bych viděla jako nejzazší řešení, prý dost často i po stržení nehtu ten nový zarůstá také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
9.9.17 21:08

@mrjoh Jestli na nohou, tak zkusit vyhledat podiatra nebo kvalifikovanou pedikérku, která dělá nehtovou protetiku (ptala bych se tam, kde inzerují hlavně suchou nebo medicinální pedikúru). Někde jsem na netu i viděla seznam. Dá se od toho pomoct bez chirurgického zásahu.

• Citovat
  • Upravit
499
9.9.17 22:28

Je to blbý, ale nemáš fotku?? Mě zarůstá jeden palcový nehet pravidelně, opravdu mi pomáhá zalepit páskou a odtáhnout tam, kde chci tu kůži mít.. jakoby to odkrýt, když budes odtahovat (fakt silně, ač to bolí), tak ti nehet nakonec vyroste ven. Přelepuju ráno a večer. Taky pokud máš doma kytku aloe vera, tak ji rozkuchej a tu tekutinu napatlej na ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
9.9.17 23:06

@mrjoh Mne pomohla jen chirurgicka plastika nehtoveho luzka. Od te doby mam klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.9.17 23:23

Ja to kdysi „nimala nuzkama“ rikala jsem tomu „operace“ ale az mi to pak hnisalo
sla jsem pak na chirurgii, strasne jsem se bala, protoze mi bylo receno ze mi to strhnou cele, ale oni ne jen to umrtvily a pak mi vystrihli kousek ze strany. takhle jsem byla asi trikrat s obema palci na nohou.
A u toho jednoho mi zustalo volne misto pod nehtem, ktere uz s nehtem nesrusta, takze se tam v pohode vejdou nuzticky, kterymi nastrihnu nehet a je fuc, i s tim zarustajicim kouskem

Vim takhle to zni asi dost osklive, ale ja mam klid od zarustani a hnisani okolo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.9.17 23:46

Děkuji všem za odpověď, zítra vám všem odpovím.
Jinak na pedikuře jsem byl, jenže s tim hnisem mi to prej nikde neudělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13385
10.9.17 10:23
@mrjoh píše:
Děkuji všem za odpověď, zítra vám všem odpovím.
Jinak na pedikuře jsem byl, jenže s tim hnisem mi to prej nikde neudělají

To máš pravdu.. ;) :?,já tam měl rovněž hnis, pedikérka to viděla a pravila že stejně s tím nic neudělá a šel jsem pak na „chíru“ :).Sice nic moc injekce a další…,ale od té doby mám klid.Jo a myslím se jmenuje odborně-ablace lůžka nehtu či tak nějak, seřízne to a máš pak pokoj.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13385
10.9.17 10:24
@Čajíček1980 píše:
@mrjoh Mne pomohla jen chirurgicka plastika nehtoveho luzka. Od te doby mam klid.

Přesně tak, má řeč a to mi to dělali asi na 2,3 palcích postupně.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.9.17 20:43
@Bjustřík píše:
Přesně tak, má řeč a to mi to dělali asi na 2,3 palcích postupně.. :)

Docela se bojím, chci ještě to nějak vyléčit, jestli to tedy půjde. Máte ještě nějaký rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13385
11.9.17 21:39
@mrjoh píše:
Docela se bojím, chci ještě to nějak vyléčit, jestli to tedy půjde. Máte ještě nějaký rady?

Kamaráde,.. :think: :?,pokud to máš zanícené tak tě návštěva chirurgie stejně asi nemine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13385
11.9.17 21:41

@BEcherovka možná jsem měl něco podobného… :( :),sice ta injekce nic moc, ale jo pak už byl pokoj, následovala léčebná kůra, převazy a máčení v odvaru řepíku.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
12.9.17 16:37

@Bjustřík jj, ja to myslim macela v odvaru z hermanku
nas pan dr. Novak je zlaticko, uz jsem tam nebyla x let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1202
21.6.18 21:19

Operace zarůstajících nehtů

Dobrý den. potřebovala bych poradit - synovi 5ti letému zarůstají nehty na palci, MUDr. Navrátil doporučil operaci dle Emmerta. Nemáte prosím někdo zkušenosti s touto operací/lékařem? Nebo s jakoukoliv operací zarůstajícíh nehtů u tak malých dětí? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 23:13

Zarůstající nehet

Dobrý den
I přes to, že mi doktor vystrihnul obě strany i tak mám opět ten stejný problém začal mi zarůstat nehet. Tak se chci zeptat jaké je další řešení.
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+