Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosim co pouzivate u deti na imunitu, myslim hlavne ty ktere chodi do skolky? Dekuji
Holky a co Colostrum? Chtěla bych zkusit pro malého, sice do školky ještě nechodí, ale hodně lidí si to chválí. Nemáte zkušenosti?
Laktobacilky. Ve strevech je nejvic imunitnich bunek. Davam od Swissu laktobacilky Junior. Je to takove jahodove lipo. Jsou od 3 let.
Holky, muzu davat Imunoglukan i napr. lactobacily od Swissu? Pac imuno loni nezabiral asi tak vubec
LR Aloe vera drinking gel - lzicku rano i vecer. My s manzelem frtana. Colostrum mi pro dceru poradkyne nedoporucila - bude ho plivat, perlicky (tabletky) ted nejsou, musi se rychle spotrebovat - coz se po troskach nestihne a museli bychom ho brat i dospeli, ale to by ho pak byla spotreba hodne velika.
Ja davala skolkovejm detem BronchoVaxon. Ale hlavne otuzovat, otuzovat a otuzovat!!!Taky jsem byla vychovana v domeni, ze dite nesmi prochladnout a ma byt zabubusene v cepici a sale
Nase Montessori skolka me vyvedla z omylu… uz uvnitr maji studeny odchov, takze kdyz tam clovek sedi v triku, tak mu neni nic moc teplo - ale deti se pohybuji a behaji, a ve smyslu vychovy k samostatnosti nechavaji deti, aby se, kdyz jdou na zahradu ( za kazdeho pocasi!), oblekly samy.Coz znamena, ze kdyz si dite nevezme od bundu svetr nebo salu, tak ho/ji proste nema… stejne tak rukavice a cepici… kdyz mu je pak zima, tak vi proc a muze se pro ne kdykoliv vratit, ale je to jeho zodpovednost. Kdyz jsme po prestehovani v teto skolce zacinali, tak sem byla velmi neduveriva… prece jen kdyz jsem si v listopadu ve ctyri hodiny ve tme a desti vyzvedavala dite ze zahrady s ledovejma rukama ( protoze si samo svetr nevzal) a obalene v bahne, tak uz jsem se videla jak varim caj a chystam teplomer.
Omyl od te doby co deti do teto skolky chodi, prakticky nejsou nemocne! Bilance za lonsky rok ( 2 deti - 4 a 5 let) - zameskany 1!!! den v praci kvuli gastroenteritide + o Vanocich meli 1× kasel. Tezko uverit ![]()
@Agrion píše:
Ja davala skolkovejm detem BronchoVaxon. Ale hlavne otuzovat, otuzovat a otuzovat!!!Taky jsem byla vychovana v domeni, ze dite nesmi prochladnout a ma byt zabubusene v cepici a saleNase Montessori skolka me vyvedla z omylu… uz uvnitr maji studeny odchov, takze kdyz tam clovek sedi v triku, tak mu neni nic moc teplo - ale deti se pohybuji a behaji, a ve smyslu vychovy k samostatnosti nechavaji deti, aby se, kdyz jdou na zahradu ( za kazdeho pocasi!), oblekly samy.Coz znamena, ze kdyz si dite nevezme od bundu svetr nebo salu, tak ho/ji proste nema… stejne tak rukavice a cepici… kdyz mu je pak zima, tak vi proc a muze se pro ne kdykoliv vratit, ale je to jeho zodpovednost. Kdyz jsme po prestehovani v teto skolce zacinali, tak sem byla velmi neduveriva… prece jen kdyz jsem si v listopadu ve ctyri hodiny ve tme a desti vyzvedavala dite ze zahrady s ledovejma rukama ( protoze si samo svetr nevzal) a obalene v bahne, tak uz jsem se videla jak varim caj a chystam teplomer.
Omyl od te doby co deti do teto skolky chodi, prakticky nejsou nemocne! Bilance za lonsky rok ( 2 deti - 4 a 5 let) - zameskany 1!!! den v praci kvuli gastroenteritide + o Vanocich meli 1× kasel. Tezko uverit
A já do toho vnesu trochu zmatku ![]()
Já měla „studený odchov“, říkalo se tomu otužování. Naši dělali to nejlepší, čemu věřili, ale… Já věčně nudli u nosu, věčně mírnou teplotu, nikdy jsem nic nevyležela, protože „to je u dětí normální a musí se promořit“, takže ve finále jsem začala mít chronické problémy v důsledku neléčených infekcí.
Ty problémy trvají dodnes a nikdy se z nich tak úplně nedostanu. Mám chronický zánět noshltanu ![]()
Takže jsem zvolila u své dcery úplně opačný postup. Pěkně teple oblékat, všechno vyležet i s rekonvalescencí. A nemocná je taky minimálně. (Pravdou je, že i když topím a topím hoodně, máme stará dům s místnostmi ala letištní hala, takže i s obřím účtem za topení tam míváme kolem 21-22 stupňů, což pro někoho studený odchov může být. Ale pod 20 to přes den nenechávám klesnout nikdy.)
A dcera je ťuk ťuk nemocná minimálně. ![]()
Rano davam Reishi od superionherbs (nejlepsi u nas) plus sypky vit c a vecer kozi kolostrum.
Minuly rok byl desny. Tohle uz beru jako to nejlepsi co muze dostat. Zkusila jsem snad vse.
@Bábrdl píše:
A já do toho vnesu trochu zmatku![]()
Já měla „studený odchov“, říkalo se tomu otužování. Naši dělali to nejlepší, čemu věřili, ale… Já věčně nudli u nosu, věčně mírnou teplotu, nikdy jsem nic nevyležela, protože „to je u dětí normální a musí se promořit“, takže ve finále jsem začala mít chronické problémy v důsledku neléčených infekcí.
Ty problémy trvají dodnes a nikdy se z nich tak úplně nedostanu. Mám chronický zánět noshltanu
Takže jsem zvolila u své dcery úplně opačný postup. Pěkně teple oblékat, všechno vyležet i s rekonvalescencí. A nemocná je taky minimálně. (Pravdou je, že i když topím a topím hoodně, máme stará dům s místnostmi ala letištní hala, takže i s obřím účtem za topení tam míváme kolem 21-22 stupňů, což pro někoho studený odchov může být. Ale pod 20 to přes den nenechávám klesnout nikdy.)
A dcera je ťuk ťuk nemocná minimálně.
U nás studený odchov taky nefunguje.Taky bydlíme v baráku, topime v krbovkách. Přes noc tedy nevstáváme ke kamnům. Ráno je tu kosa jak blázen. Klidně i 18stupňů. Můj malej celou minulou zimu byl nemocný s přestávkami. Uvidíme letos. Tenhle rok holt budu muset řídit budík
Já jsem tedy taky často nemocná. Dřív jsem milovala spaní u otevřené ventilacky, teď jí na noc zavírám
Příští rok se bude dělat kotel, tak se těším.
Echinacina, nebo Narosan ci Pylovy sirup a kombinuji s eterickymi oleji ![]()
@Terez001 colostrum je skvela vec.. Davam diteti a s muzem ho bereme take a nemuzeme si stezovat. Bereme ho od brezna a zatim zadna nemoc nemela sanci propuknout. Uz nekolikrat se zdalo ze to u male zacne, ale jak jsem uvidela, ze ji zacina ryma, nebo ze se zda byt vic unavena, tak jsem zvysila davkovani a druhy den absolutne v poradku… Nikdy jsem u ni nezazila, ze by se ryma vubec nerozjela a proste prestala… U nas to je stejne, muz zacal pokaslavat ( je astmatik, takze vse vzdy koncilo zanetem prudusek), ale zvysil davky a opravdu zustalo jen u toho pokaslavani 3 dny a konec a to normalne fungoval, zadne lezeni… Za nas opravdu doporucuju… Nase mala si na tu tekutou formu zvykla, zapiji ji vodou a my mame kapsle…
@Liliana79 mame colostrum od LR.. Sla jsem na jistotu, ale cetla jsem v diskuzich, ze jsou dobre i jine znacky, ale ty vyzkousene nemam. Radsi jsem si priplatila, nechtela jsem experimantovat. Stoji nas to kazdeho na mesic cca 1000kc a to za zdravi dam… Jinak, kupuju to na strankach Alfafit, tam to maji krapet levnejsi…