Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Samuelů je za mě hodně
ostatní jsou tedy na mě hodně netradiční, ale nejvíc se mi líbí Sven, kdybych měla vybrat. Jinak ať si každý dává, co chce a co se mu líbí. Ale třeba nad jménem Mercedes jsem se v,, duchu,, trošku pozastavila ![]()
Na jméno Samuel jsem už alergická. V mém okolí je jich hromada
z těch co píšeš se mi líbí jen ten Sven.
Neobvyklá mi vůbec nevadí, lepší než padesaty Matýsek nebo Adélka, ale samozřejmě, ne že by se mi každé líbilo.. Z těch co jsi vypsala, se mě osobne líbí jen Samuel, což není neobvyklé.. Před 23lety jsem ho měla vybrané pro případného kluka, nakonec nebylo klučičí jméno potreba
Jinak si myslím, že dnešní děti i mladí lide divnost jmén tolik neřeší jako předchozí generace, prece jenom posledních 25let se používají různá jmena od staroceskych po americká..
Příspěvek upraven 27.02.21 v 17:42
Jak už píše @DaniLo je opravdu hodně. Zbytek mi přijde dost netradiční. No a s přijetím člověka s netradičním jménem problém nemám, jen mám kolikrát dilema, jak jej oslovovat. Jen tedy pozor na to, aby se dítěti pak nesmáli ve škole /školce, atd… Například já si pod jménem Sven pokaždé vybavím toho soba z Ledového Království ![]()
Mě se líbí Sebastian, Simon i Šimon. Swen je hezké, ale za mě v ČR psí jméno. Vetsina cizích je u nás pouzivano u psů mi přijde.
Z cizích na S hezky zni Stuart.
Příspěvek upraven 27.02.21 v 17:47
@Anonymní píše:Člověk si zvykne na všechno a nakonec se mu to třeba začne i líbit když je s dotyčným v častém a pravidelném kontaktu.
Ahoj dámy, prosím o zachování anonymu, zatím to tu nemohu psát pod svým nickem, ale přemýšlíme o jménu pro kluka a líbí se mi spíš něco neobvyklého. Nejde mi sem vložit odkaz stránek, kde jsem hledala, ale chceme něco od S a našli jsme Samuel, Sven, Sevin, Sáva, Soter. Všechna ta jména by měla v ČR už existovat, takže o povolení nejde, ale zajímalo mě, jak přijímáte lidi s neobvyklým jménem, jestli jste třeba v rozpacích, jak oslovovat, nebo tak celkově, jaké to je pro to dítě. Jak se Vám případně líbí ta uvedená? Děkuji za názory
Kdyz už neobvyklý tak dej Soter opravdu se tvoje dítě nebude muset nikdy nikde 2× představovat
Sven je super. Sáva jsem myslela, že je holčičí. ![]()
Jinak mě se líbí neobvyklá víc, než ty zcela běžné Janinky a Jeníčkové.
Nelíbí se mi jméno Samuel, evokuje mi salmonelózu, z Tvého výběru je moc pěkné Sven. Malého Svena má i Ornella Koktová. Jméno Sáva vnímám vyloženě jako holčičí.
Sebastian se mi nelíbí, někdo říká zkráceně Bastík, což zní jako bastard. ![]()
Příspěvek upraven 27.02.21 v 17:53
Samuel a Sebastian jsem měla v záloze, kdyby mi neprošel Gabriel. Ale prošel
Samuelů je opravdu hodně, no Sebíci taky získávají na oblibě, i když s Gábou ve školce zatím žádný ![]()
@Nora4 píše:
@prokr Mně se Soter z těch jmen zrovna líbí nejvícJe to aspoň české jméno a oslovení Terek je taky hezké.
Soter je české jméno???
![]()
Překvapuje mě, že Savu považujete za ženské jméno. To bude asi podobně jako s Nikolou. Mužské jméno a dává se holkám.
Mme se vybaví Sven Vath, muj oblíbenec, ale přijde mi to moc severské. Ale hezké.
Jinak Simon a Samuel