Zase ten rodičák :)

2323
13.2.12 17:32

zase ten rodičák :)

Prosím o radu:
pokud chci na dvouletou variantu, kolik je potřeba mít ppm za kalendářní den nebo denního vyměřovacího základu?
Nemůžu to nikde na netu najít :nevim:
Díky za odpovědi pokud to někdo ví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2323
13.2.12 17:34

a co všechno potřebuji s sebou na socku? Rodný list dítěte, potvrzení nároku na dávky, žádost o rodičovský příspěvek, OP a ještě něco? Pojedu 200 km, tak abych měla opravdu všechno ;-) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
13.2.12 17:37

Dvouletý rodičák jako takový už není, ale pokud chceš volit to maximum 11500, tak musíš mít PPM cca 385,– na den.
Tu žádost musí podepsat i tatínek a raději bych vzala kopii jeho OP.
Jo a dá se to případně i poslat poštou… pokud to tedy nespojuješ třeba s návštěvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.2.12 17:40

Já měla denní dávku 768 a nárok na 2 letou mám.Bacha, na ÚP jsem zjistila, že manžel je cizinec, takže dostal další lejstra. Ale jinak bys měla mít svou OP a manželovu (ještě že tam se mnou byl a měl ji), RL dítěte, Žádost o RP a Potvrzení o nároku na dávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.12 18:45

Mohu přijid i smím dotazem kolik je potřeba na 3letou variantu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
13.2.12 18:53
Hanča Domča píše:
Mohu přijid i smím dotazem kolik je potřeba na 3letou variantu??

Musí vzniknout nárok na PPM nebo nemocenské v souvislosti s porodem, na výši nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.2.12 19:19

Když jsem žádala o rodičák, vyřídila jsem si po telefonu, co vše je potřeba v místě trvalého bydliště a podala papíry v místě, kde jsem fyzicky byla, oni si to přeposlali a bylo to.

Marben píše:
a co všechno potřebuji s sebou na socku? Rodný list dítěte, potvrzení nároku na dávky, žádost o rodičovský příspěvek, OP a ještě něco? Pojedu 200 km, tak abych měla opravdu všechno ;-) Děkuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
13.2.12 20:17

Ahojte,
ked uz je tu zalozena diskusia o rodicaku, tak by som sa rada spytala je dane statom nejake casove obdobie kedy sa moze prejst z jednej (starej) varianty na druhu (novu)?
Ak mam napr. teraz rodicak na 3 roky (ktory zacal pred rokom 2012) a raz by som mozno chcela 2 roky…musim to zmenit teraz (ak ano do kedy?) ci staci napr. za pol roka ci to mozem zmenit kedy chcem?
Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
13.2.12 20:58

muzes si kazde tri mesice menit zpusob cerpani rp.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
13.2.12 20:59

ja mam taky na tri od srpna ,az zjistim ze se nam zadarilo s druhym,pozadam o rychlejsi cerpani,tudiz vyssi castku..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat