Zdražení mýta a zdražení potravin?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
10.4.17 08:50

Zase zdražení?

Zdravím,

tak jsem se dočetla, že prý vláda rozhodla o rozšíření mýta na 900 km silnic nižších tříd do regionů.

To zase znamená zdražení pro nás, protože budou muset v obchodech zvednout ceny, když budou dodávky platit za mýto, např.: pečivo atd. :(

Co si o tom myslíte? Mně se to vůbec nelíbí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
10.4.17 09:02

@petrasmrk
„Stát plánuje od roku 2020 o zhruba 900 kilometrů rozšířit síť silnic, na kterých musí nákladní auta a autobusy platit mýtné.“
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/…doprava.aspx?…

Do té doby se minimálně ta vláda změní, tak kdo ví. A jen ať, pokud ty vybrané peníze budou na opravdu těch silnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.4.17 09:16

Pokud ty silnice opraví, tak klidně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.4.17 09:18

To si nemyslím, však se podívejte jak fungují opravy na dálnicích.

Můj manžel rozváží maso po obchodech, takže by mu nezbývalo nic jiného než to naučtovat lidem do cen.

A taky si myslím, že to náklaďáky nevyžene na dálnici, ale budou jezdit ještě po menších silnicích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
10.4.17 09:29

Neresim, je mi jedno, co se kde zvedne. Od toho chodim do prace, abych na to mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
10.4.17 09:34

Stejne by se zdrazovalo. Kupodivu je to zase na co svést. Nevim, prece deset haliru nikoho nezrujnuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
10.4.17 09:57
@petrasmrk píše:
Zdravím,

tak jsem se dočetla, že prý vláda rozhodla o rozšíření mýta na 900 km silnic nižších tříd do regionů.

To zase znamená zdražení pro nás, protože budou muset v obchodech zvednout ceny, když budou dodávky platit za mýto, např.: pečivo atd. :(

Co si o tom myslíte? Mně se to vůbec nelíbí!

Tak manžel to může posílat poštou :-) není problém mít balík pod 50kč s dph… a nemusí řešit auto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
10.4.17 10:43
@jakanas píše:
Tak manžel to může posílat poštou :-) není problém mít balík pod 50kč s dph… a nemusí řešit auto :mrgreen:

Jenže nedošlo by to maso pak zelený? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
10.4.17 10:45

@petrasmrk mě je to celkem jedno… :-) moje štěstí není založený na tom jestli bude stát rohlík 2 kč nebo 2.50 kč… tak budu nakupovat o jeden mín a aspon nebudem tlustý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
10.4.17 15:26
@zvidavajanca píše:
Jenže nedošlo by to maso pak zelený? :mrgreen:

no asi došlo…
Kdysi jsem opravdu reálně přemýšlel jak posílat klobásy českou poštou. testoval jsem zabalení do několika vrstev izolačního materiálu + zasypat to suchým ledem. jenže buď mi klobásy zmrzly, nebo zase tam byla vyšší teplota než 8°C.
Po několika dnech testování jsem tuto myšlenku opustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36658
12.4.17 23:20

Koruna zpevňuje a není zdaleka konec. Některé odhady říkají, že bude pod 23 za euro. A to se týká pochopitelně i nafty a benzínu, což je v konečném důsledku daleko větší darda než 900 km silnic. 8)
A pokud jde o ceny, tak ty by měly jít taky přiměřeně dolů - asi o čtvrtinu. 8) A kdo myslí, že nás bude škubat, tak ať si vzpomene, že za hranice už jsme jezdili a díky lepším autům a novým dálnicím… :jazyk: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný