Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
tak jsem se dočetla, že prý vláda rozhodla o rozšíření mýta na 900 km silnic nižších tříd do regionů.
To zase znamená zdražení pro nás, protože budou muset v obchodech zvednout ceny, když budou dodávky platit za mýto, např.: pečivo atd. ![]()
Co si o tom myslíte? Mně se to vůbec nelíbí!
@petrasmrk
„Stát plánuje od roku 2020 o zhruba 900 kilometrů rozšířit síť silnic, na kterých musí nákladní auta a autobusy platit mýtné.“
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/…doprava.aspx?…
Do té doby se minimálně ta vláda změní, tak kdo ví. A jen ať, pokud ty vybrané peníze budou na opravdu těch silnic.
To si nemyslím, však se podívejte jak fungují opravy na dálnicích.
Můj manžel rozváží maso po obchodech, takže by mu nezbývalo nic jiného než to naučtovat lidem do cen.
A taky si myslím, že to náklaďáky nevyžene na dálnici, ale budou jezdit ještě po menších silnicích
Neresim, je mi jedno, co se kde zvedne. Od toho chodim do prace, abych na to mela.
Stejne by se zdrazovalo. Kupodivu je to zase na co svést. Nevim, prece deset haliru nikoho nezrujnuje…
@petrasmrk píše:
Zdravím,tak jsem se dočetla, že prý vláda rozhodla o rozšíření mýta na 900 km silnic nižších tříd do regionů.
To zase znamená zdražení pro nás, protože budou muset v obchodech zvednout ceny, když budou dodávky platit za mýto, např.: pečivo atd.
Co si o tom myslíte? Mně se to vůbec nelíbí!
Tak manžel to může posílat poštou
není problém mít balík pod 50kč s dph… a nemusí řešit auto ![]()
@jakanas píše:
Tak manžel to může posílat poštounení problém mít balík pod 50kč s dph… a nemusí řešit auto
Jenže nedošlo by to maso pak zelený? ![]()
@petrasmrk mě je to celkem jedno…
moje štěstí není založený na tom jestli bude stát rohlík 2 kč nebo 2.50 kč… tak budu nakupovat o jeden mín a aspon nebudem tlustý ![]()
@zvidavajanca píše:
Jenže nedošlo by to maso pak zelený?
no asi došlo…
Kdysi jsem opravdu reálně přemýšlel jak posílat klobásy českou poštou. testoval jsem zabalení do několika vrstev izolačního materiálu + zasypat to suchým ledem. jenže buď mi klobásy zmrzly, nebo zase tam byla vyšší teplota než 8°C.
Po několika dnech testování jsem tuto myšlenku opustil.
Koruna zpevňuje a není zdaleka konec. Některé odhady říkají, že bude pod 23 za euro. A to se týká pochopitelně i nafty a benzínu, což je v konečném důsledku daleko větší darda než 900 km silnic. ![]()
A pokud jde o ceny, tak ty by měly jít taky přiměřeně dolů - asi o čtvrtinu.
A kdo myslí, že nás bude škubat, tak ať si vzpomene, že za hranice už jsme jezdili a díky lepším autům a novým dálnicím…
![]()