Zaseklý špunt?

1598
25.1.13 17:40

Zaseklý špunt?

Mám problém se špuntem v umyvadle - styl click clak nebo jak to říct, člověk stlačí ucpe se umyvadlo, stlačí podruhé, špunt se nazdvihne. Ale při čištění umyvadla šel jen dolů, asi kvůli vodního kamene nebo nevim se zasekl a nahoru už nejde. Netušíte někdo jak ten špunt spravit? díky za každý nápad či zkušenost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1183
25.1.13 17:47

Tak přesně toto se mi stalo asi před měsícem a manžel to musel kompletně rozmontovat spodem, máme umyvadlo s nohou, takže tam naštěstí byl docela dobrý přístup. Způsobily to namotané vlasy. Takto zvrchu s tím absolutně nic nejde udělat, zkoušeli jsme to páčit šroubovákem, nožem, nůžkama a ani za nic, hlavně tam nic nedostaneš, jak je to těsné. No tak to jsem tě asi moc nepotěšila, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
25.1.13 17:52

@Helii Noo nepotesila, ale ono se to da cekat - muz tam taky strcil nuz, ale krome zohnuteho noze byl efekt jen ten, ze to prirazil uplne nadoraz… :roll: my mame ale umyvadlo s uplne blbym pristupem, je to dvojumyvadlo, jen cekam, ktery clovek zapomene a pretece umyvadlo (je malle celkem). Po rozbite pracce, dvakrat protekle nahradni pracce a zaseklych kamnech - to vse v tomto tydnu - me uz ale asi nic nerozhodi :lol:
I tak dik :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
25.1.13 20:00

Nam se to stalo u vany a vyndali jsme to prisavkou :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
MrBlonde
16.3.13 13:29

Zrovna se mi to stalo, a vyřešil jsem to naprosto jednoduše - zvonem na hajzl. Jsem holt instalatér po tatínkovi :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1598
16.3.13 19:35
@MrBlonde píše:
Zrovna se mi to stalo, a vyřešil jsem to naprosto jednoduše - zvonem na hajzl. Jsem holt instalatér po tatínkovi :pankac:

Holt ma nekdo kliku aspon na umyvadlo, to nase ma takovy tvar, ze tam zvon dat nelze :nevim: :nevim: mimochodem jeste to stale nemame opravene, takze klidne ma-li kdo dalsi napady piste :mavam: dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MrBlonde
17.3.13 15:04

Jestli to nepjde zvonem tak asi opravdu jedině, jak je výše zmíněno, odendat spodek umyvadla a nějak to celé vyšťouchnout. Bohužel, tím zvonem je to jednoduše geniální cesta.

• Citovat
  • Upravit
5
10.6.15 11:23

Tak přesně tohle se mi tento týden stalo - špunt systém click clack, zamáčknutý až nadoraz a nejde nahoru. Tak jsem si půjčila od rodičů gumový zvon a ejhle! hned na první pokus ta potvora vylezla :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.8.16 11:40

Stačí malá přísavka a výtahnout jí kleštěmi na druhý pokus byla venku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.19 01:17

Vysroubovat proti smeru hod rucicek https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.2.20 15:10

Zvon

Tak ted se mi to taky stalo v napustene vane. Zkousela jsem to nozem, vidlickou a nic. Pak tim zvonem jsem v tom kvedlala a nic. Pak jsem se uz nastvala, vzala znova zvon, co nejvic ho primackla ke stuplu a co nejvic z prudka skubla a stupl vyletel. Hura!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.21 20:01

Dobrý den v umyvadle se mi odšrouboval ten špunt nebo jak se tomu říká a nejde mi to našroubovat zpět. Nemohli byste mi prosím někdo poradit? dikyyyy :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.21 18:45

Opravdu to jde vyšroubovat proti směru hodinových ručiček, akorát jsem ten špunt poškrábal… :) :) :)
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.22 21:26

Problém se špuntem

Dobrý den máme problém s novou vanou. Máme špunt na stlačení ale on ne a ne vycvaknou. Máte někdo nějakou radu jinou než točením v proti směru hodinových ručiček? Nevíme kde je chyba a točit se mi to pokaždé nechce. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
10.2.23 08:58
@MrBlonde píše:
Zrovna se mi to stalo, a vyřešil jsem to naprosto jednoduše - zvonem na hajzl. Jsem holt instalatér po tatínkovi :pankac:

Super napad, opraveno. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný