Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, píšu sem protože se začínám docela bát, měla jsem mit menstruaci a pořád nic, včera když jsem vylézala z vany najednou jsem to dostala, a rano zas nic, zastavilo se to, dost se bojím, každopádně těhotenství vymezit, to určitě ne, je mi 15 a nikdy jsem s nikým nic neměla. Ale začala jsem cvičit, jíst zdravěji, a hlavně piju vodu, nezhubla jsem nebo tak něco, ale myslíte že to může být tím cvičením, nebo já fakt vůbec nevím
![]()
@Zeusek57729 píše:
Ahoj, píšu sem protože se začínám docela bát, měla jsem mit menstruaci a pořád nic, včera když jsem vylézala z vany najednou jsem to dostala, a rano zas nic, zastavilo se to, dost se bojím, každopádně těhotenství vymezit, to určitě ne, je mi 15 a nikdy jsem s nikým nic neměla. Ale začala jsem cvičit, jíst zdravěji, a hlavně piju vodu, nezhubla jsem nebo tak něco, ale myslíte že to může být tím cvičením, nebo já fakt vůbec nevím![]()
je ti 15, pohlavní styk nebo aktivitu, která by k otěhotnění vést mohla jsi neprovozovala, takže těhotenství lze vyloučit
možnosti jsou - prostě nepravidelná perioda, která je v 15 běžná nebo skvrny na slunci, postavení hvězd vůči Měsíci, nebo jsi opravdu zhubla a pokleslo ti příliš procento tělesného tuku pod hranici, kdy tělo ještě zvládne zdravě fungovat
A jak dlouho ms mas? V tomhle věku to ještě nemusi chodit úplně pravidelně, u mě bylo normalni, ze sem to třeba 2-3 měsíce vůbec nedostala.
V tomto věku MS ještě nemusí chodit jako hodinky. Plus na vině mohou být mnohé faktory - probíhající či přechozená nemoc, stres, strava, počasí, atmosférické tlaky…
Zapisuj si, kdy a jak dlouho máš cyklus a s jakou ntensitou, pokud bys měla mít v budoucnu problém s cyklem, tak je to dobrý odrazový můstek, o který se následně gynekolog může opřít.