Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přenosné zastřešení Azuro, nemáte ho někdo doma? Prý to nejde uklízet na zimu, protože se to dvakrát rozloží a už se to nesloží. Takže bychom to nechávali přes zimu nad bazénem. Máte někdo zkušenosti? Už dýl doma na zahradě? Je vůbec reálné, aby to vydrželo venku několik zim?
@terinka4444 nemám doma, ale jeden čas jsme o tom uvažovali jako o prevenci pádu zvířat do bazenu - po osahání materiálu a výkladu pracovníků v Mountfieldu zamítnuto. Nevím, jaký tvar bazenu máš, já zjišťovala kruhový - na zimu by se to prý mělo sklopit a ponechat tam, nedemontovat, nenechat natahlé. Neunese to sníh, poškodí to kočka drápem. Je to prostě jenom folie a podle toho se to chová.
Dalším řešením by bylo klasické lexanové zastřešení - pevné, vydrží - zbytečně drahé a nevypadá to moc hezky.
Další lamelové krytí - po dotazu u výrobce - nelze na kruhový bazen, jenom hranatý případně oválný.
Další - oplocení - u nás v terenu by to sice šlo, ale je to další „železo“ navíc - měl to být kovaný plot - takže také zamítnuto.
Bazen zůstane tak, jak je. Možná pořešíme záměnu žebříku za schůdky. A nebo bazenový alarm. Ideálně naučit zvíře, že do bazenu se prostě neleze. Mají vedle jezírko s leknínama - tak se mohou máchat tam. ![]()
Mně nejde ani o děti ani o zvířata. Jde mi právě čistě jen o zaklopení bazénu večer, jednak kvůli teplotě vody, a jednak kvůli bordelu, co tady padá sousedovi ze stromů. Taky bych chtěla kulatý, ten průměr 4,9 tenhle víkend běží akce a vyjde na 12000, což už jako jde, ale nevím, nakolik to může mít životnost. Pevné zastřešení je 60.000 a víc, spíš víc, no to nemám a nikdy mít nebudu ![]()
@terinka4444 Ano, pevné zastřešení, co jsme si nechávali dělat poslední nabídku, bylo kolem 80 tis., což je na bazen typu Azuro zbytečně moc. Pokud nemáš problém s pádem dětí nebo zvířat, tak na to večer natáhni krycí plachtu, buď obyčejnou a nebo solární. Já bazen ohřívám solárním kolektorem, bazen je zapuštěný v zemi, obložený polystyrenem, na noc nezakrývám ničím. Binec tam je, ale na to je síťka a vysavač a pokles teploty vody přes noc je tak kolem 5 st. v létě.
Příspěvek upraven 14.03.14 v 11:50
Životnost krytí. Já budu letos zakopávat, kupovat jim velký na 20kubíků, doteď měli jen na 11. Budu kupovat ten foliová azuro z Moutfieldu, na ty drahé nemáme. A právě půjde do země, teď stál na povrchu, taky ohřívám solárem, tedy ne kolektorem, ale obyč panelem, a v létě udělal z 21 do vodpoledne 30, přes noc byl zakrytý solární plachtou a stejně vždycky voda klesla na 21, takže celý dopoledne studený. Teď bud dokupovat ještě jeden panel, takže budou dva, jde do země, taksnad tak nevychládne. Obložit polystyrénem? Jak to myslíš? Na boky toho bazénu dát polystyrenová desky a pak teprve zahrabat hlínou?
@terinka4444 přesně, jak vyhrabete jámu, musí být větší, než je bazen, u nás se dělala cca o 0,5m. Dno se vybetonovalo a poté dorovnalo nivelačkou, pak to dojeli namontovat od Mountfieldu, smontovali, dali podložku, hrany kruhu vysypali pískem nebo tu podložku na to, už nevím, pak folii a začalo se napouštět, pak upevnili tu horní lištu. Muž bazen obložil nopp. folií, pak 2 cm polystyrenu a potom zasypal suchým betonem a nakonec obložil to co čouhalo palisádama - máme šikmý teren. Když tak na chviličku Ti mohu ukázat fotku hotového, tak 2 roky starou. A celkem tu vodu drží, opravdu, v létě, když tam ráno před prací hupsnu, tak má voda 25 st. a když se opřeš o boky, tak jsou úplně teplé. kolikrát vidíš, jak jde ráno z vody pára, když ji rozhýbeš. U nás to betonování i to hrabání bylo složitější, betonovalo se to z domícháváče do švingu. Ručně by se to nestihlo do montáže.
Příspěvek upraven 14.03.14 v 13:10
Ještě mám někde fotky z té výstavby, ale to v jiném PC.
Já teď budu spíš řešit výměnu vysavače. Ten poloautomat, co tam je, se zachytává deflektorem o protiproud, tak ho prodám a pořídím robota. Tak zase sháním informace k tomu.