Zastydlá rýma u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
363
21.3.22 15:33

Zastydlá rýma u dítěte

Ahoj holky, prosím o radu. Syn (5let)má zastydlou rýmu. Nic moc nevysmrka, ale v nose hlavně když je predkloněný, tak když popotahuje, tak mu v něm chrčí. Přijde mi i že má i přicpaný nos, tak chvílemi trochu i huhňá, ráno si zakašlal, občas kýchnul. Trvá to už 14 dní, ze začátku měl rýmu trochu hustší průsvitnou, pak nevysmrkal nic, přestože to v něm chrcelo, pak šla rýma do žlutá, jeden den smrknul 1×hustou žlutou, a teď zas když smrká, tak je to takové lehce nažloutlé, ale vždy jen malé množství a samovolně nic neteče. A nebo nevysmrka nic. Celou dobu je bez teploty, jeden den říkal, že ho bolí celé tělo během těch 14-ti dní si asi dva dny stěžoval, že ho bolí v krku, teď už zas ne… Davala jsem sinupret, strikala mořskou vodu, zvlhcovala jsem vzduch, 2× jsem mu dávala inhalovat vincentku (děsně to nesnáší, nechce spolupracovat) ale evidentně to nezabralo. Nosem dýchá normálně ikdyz spí. V noci nechápe ani to v něm nechrčí, jednou když se ráno vzbudil, měl olepený nos. Jinak se teď syn tváří, jako že mu nic není, funguje normálně, jen trochu huhňá a v nose občas soplíky a trochu pokašlává suchým kašlem i přes den. Může to být zastydlá zadní rýma? Přijde mi to jako zadní rýma :nevim: Dnes jsem volala dr. tak mu napsala kapky Pamykon, ale zapomněla jsem se zeptat, jestli může chodit ven, když nemá teplotu, nebo je lepší aby byl radši doma v teple? Co pro něj můžu ještě udělat?
Předem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15413
21.3.22 15:50

Co nosní konvička, zkoušeli jste? Ta vždycky našim dětem vytáhne to, co by normálně nemohly vysmrkat. Pokud by měl jen rýmu, tak bych ho ven pustila, bude se mu tam lépe dýchat. Jestli kašle, tak bych ho nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
21.3.22 16:01
@Adaneli píše:
Co nosní konvička, zkoušeli jste? Ta vždycky našim dětem vytáhne to, co by normálně nemohly vysmrkat. Pokud by měl jen rýmu, tak bych ho ven pustila, bude se mu tam lépe dýchat. Jestli kašle, tak bych ho nechala doma.

Konvicku by nedal, už teď dělá hysteraky kvůli stříkání a hlavně kapaní do nosu. Bohužel ho musím u kapání zafixovat, protože se brání rukama nohama a po dobrém to s ním nejde, vysvětlování je k ničemu… :zed:
Co se týká toho kasle, tak je to párkrát za den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
21.3.22 16:07

Třeba by tě překvapil, zvlášť když bys mu to ukázala na sobě. Taky jsem měla tyto obavy a děti mě překvapily, že to daly v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 14:27

My to tak měli a dcera k tomu huhňala skoro týden. Dr nám dala sprej Mommox (kortikoidy) a do 2 dnu se ji spustila i ta zaražená ryma a byl klid :-) ten pamycon je taky super, odstraní tu žlutou rýmu a vyléčí sliznice pokud jde o bakteriální infekci. Jinak nam vzdy dr rikala, ze bez teplot ven muzeme, pokud nemezne a nefouka. Ale zadne behani po hristi, pouze prochazka.

• Citovat
  • Upravit
363
22.3.22 14:33
@Adaneli píše:
Třeba by tě překvapil, zvlášť když bys mu to ukázala na sobě. Taky jsem měla tyto obavy a děti mě překvapily, že to daly v pohodě.

Jeho by bavilo a líbilo by se mu, kdyby to viděl na ostatních, ale na sebe by sáhnout nenechal. Zkoušíme to s různými věcmi, inhalace vincentky maskou dopadla stejně, ikdyz ji měl pak i jen kousek před sebou :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
22.3.22 14:36
@Anonymní píše:
My to tak měli a dcera k tomu huhňala skoro týden. Dr nám dala sprej Mommox (kortikoidy) a do 2 dnu se ji spustila i ta zaražená ryma a byl klid :-) ten pamycon je taky super, odstraní tu žlutou rýmu a vyléčí sliznice pokud jde o bakteriální infekci. Jinak nam vzdy dr rikala, ze bez teplot ven muzeme, pokud nemezne a nefouka. Ale zadne behani po hristi, pouze prochazka.

Pamykon bere druhý den, v nose má sopliku teď víc, tak snad zabere. Ráno už měl i vlhký kašel, tak snad se to nějak vytribi a po do raní kapek bude zas v pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 16:08

@Kitia1 drzim pesti at je vse v poradku :-)

• Citovat
  • Upravit
363
22.3.22 16:25
@Anonymní píše:
@Kitia1 drzim pesti at je vse v poradku :-)

Děkujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
23.3.22 12:22

Pamykon je za mě úplně na nic.
U mých děti funguje sinupret + konvička. Pětileťák už by ji měl zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
23.3.22 12:24
@Kitia1 píše:
Konvicku by nedal, už teď dělá hysteraky kvůli stříkání a hlavně kapaní do nosu. Bohužel ho musím u kapání zafixovat, protože se brání rukama nohama a po dobrém to s ním nejde, vysvětlování je k ničemu… :zed:
Co se týká toho kasle, tak je to párkrát za den…

Hele já třeba spreje a kapky do nosu nedávám ani jako dospělá, nenávidím to. Ale konvička je za mě v pohodě :nevim: vyzkoušejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí