Zátka v uchu - pomůže kapání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.7.23 13:48

Zátka v uchu

Dobrý den,

dcera 4r má od mala hodně špinavá ouška. Minulý rok se ji udělala zátka, kterou ji odstranili na ORL. Špatně to psychycky nesla a od té doby má strach z dr.
Na radu Dr jsme ouška čistili tak, že jsme sem tam kaply olej a setřely z kraje. Nyní jsem si ale všimla, že uvnitř se ji nahromadil opět maz. Netvoří zátku tak, že by ucpal úplně ouško, ale cca z poloviny zvukovodu už přilepený je. Kapu 2× denně peroxid a nebo Aurecon kapky a po cca týdnu beze změny. Na nic si dcera nestěžuje, nic ji nebolí, takže se mi nechce úplně chvátat k Dr.
Co by mě ale zajímalo, zda někomu kapání do ouška pomohlo a binec vytekl ven a popř. po jaké době. A jestli řešit ORL, když maz neucpal ouško úplně a nic ji nebolí.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.7.23 14:44

Moje zkusenost od dospivani (detstvi si v tomto nepamatuji) je s kapanim vseho mozneho neexperimentovat a dojit na ORL. Hodne trpim na mazove zatky a vzdy mi to prijde trapne, jakoze se nestaram a nemyji, ale tvori se mi hodne mazu a delam v hodne prasnem prostedi. Vsichni usni mi vzdycky rekli, hlavne se v tom nestourejte, nic nekapejte a jednou za cas prijdte na vyplach. Dost jsem se stehovala, doktoru nekolik a vsichni radili si s tim nezahravat, protoze pak se to dostane pod tu zatku, zacne to bolet a ouha..
Vim, ze diteti se to vysvetluje spatne, ale zkusila bych ten strach odbourat a nechat to vycistit poradne..

• Citovat
  • Upravit
11785
3.7.23 15:02

Na to je nejlepší proplach ucha..u dospělého bych ho udělala doma u dítěte radeji na ORL…manželovi usi obcas proplachuju..taky trpí na zátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
13.7.23 17:00

Jděte na ORL a raději neexperimentujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
13.7.23 18:11
@lucad77 píše:
Jděte na ORL a raději neexperimentujte.

Tohle mi ale radili na ORL jelikoz maji dovolene a neberou. To same pediatr a lekarnik. To nejsou zadne me experimenty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.23 19:50

Syn je o dost starší než tvoje holčička. Také trpí na ušní zátky, ale jsou mu v podstatě jedno a uši má zdravé. Jednou za rok máme přijít na odsátí a v mezičase dávat Vaxol na změkčení (je to vyčištěný olivový olej). Mázek to změkčuje, občas i něco vyteče, ale zátky má stejně. Jemu ta zátka nevadí, žádné záněty a nic z toho nemá. Občas ale kvůli tomu hůř slyší, hlavně když je suchý vzduch, tak ta zátka ztvrdne (má ji přes celý zvukovod), to pak hned kapeme, aby zase změkla. Podle doktora na ORL to nemáme čistit (kromě toho, co vyteče), ať se to nezatlačí dovnitř. Vzhledem k tomu, že netrpí na záněty, tak to prý jednou za rok stačí.

Mimochodem, mázek mu odsávají, nevyplachují vodou. Neptala jsem se proč, ale nejspíš to bude mít nějaký důvod, protože se nejedná nemocnici v Horní Dolní. Pravděpodobně je to šetrnější, příště se zeptám.

Peroxid si myslím, že vysušuje, ten bych do ucha nedala.

Prosím o zachování anonymu, jinak smazat, píši zde o zdravotním stavu svého dítěte.

• Citovat
  • Upravit
24591
13.7.23 21:21
@Ajinac píše:
Tohle mi ale radili na ORL jelikoz maji dovolene a neberou. To same pediatr a lekarnik. To nejsou zadne me experimenty :palec:

Já bych se jako laik do toho nepouštěla. Vyčistit ucho může i dětská, když na to přijde. Ale pokud to není tak zlé, nechte to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí