Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pěkný den, mám syna 13 a půl let, velice hodně bezproblémové dítě. Odmalička velice vybíravý v jídle. Při každé nemoci pocity nechutenství, někdy i déle trvající. Řešení s dětskou Mudr, odběry a vše v pořádku. Pár měsíců to bylo v pohodě, ale po antibiotikách se to opět zhoršilo, teď naposledy tři dny únava nechutenstvi a pak velká rýma kašel a teplota, chytla jsem to i já. Postupně se dal zase dohromady, vše jedl, ale třeba včera se mu udělali slabo a od té doby se mě zda, že je zas psychicky v háji. Neměl zas moc chuť a když se ho zeptám, jestli je vše v pohodě, tak se třeba rozbrečí a že neví proč brečí a že nemá moc chuť na jidlo. Je hubený ma158 cm a 36 kg. Takhle plačtivý je při každé nemoci. I vcera, když jsem se ho zeptala, co ho trápí, se rozbrečel a že neví proč. Jinak má zájmy, je veselý, přátelský, ale častěji teď takhle plačtivý. Já sama se léčím s úzkostnou poruchou, mladší syn má též úzkostnou poruchu a já nevím, jak teď řešit toto, jestli už to může taky značit počátek něčeho takového, nebo jdou to prostě jen hormonální změny.
Spíš tu svou úzkostnou poruchu přenášíš na děti, které jsou tím stresované. Při nemoci je normální, že člověk nemá chuť na jídlo.
@smile_xxx jsme úplná rodina. Je od malička úzkostnější. Introvert. S prarodiči už nebývá, bývá doma sám, když je potřeba. Vždy to na něm poznám já, že není v pohodě.