Dítě - antibiotika a dovolená

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.7.23 08:24

Dítě antibiotika dovolená

Dítě má anginu a antibiotika. Měli jsme odjet autem na dovolenou k moři. Jel jste někdo s nemocným dítětem? Jak jste to zvládli? Odjezd by šel o pár dní posunout, ale určitě ne o týden. V první chvíli jsem si říkala, že pojedeme, ale čím déle nad tím přemýšlím, tak si říkám, že to nemá smysl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1005
1.7.23 08:27

Od kdy má angínu a kdy máte jet? Loni se stalo kamarádce, dítě onemocnělo cca 4-5 dní před odletem. S posvěcením Dr. nakonec odletěli a vše ok. Záleží na jak dlouho má ATB a konzultovala bych s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
1.7.23 08:28

Pokud by dítě antibiotika dobíralo, cestu bych zvažovala. Pokud by je mělo brát celou dovolenou, tak ani náhodou. Mě osobně antibiotika dost složí, navíc u hodně z nich se nemůže na sluníčko. A riskuješ, že se nemoc bude vracet, když se pořádně nedoléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.7.23 08:43

Jeli jsme. Nádherná dovolená. Syn dostal ATB někdy v sobotu, jeli jsme v pondělí. Autem, pod stan. Byli jsme tam na 2 týdny. První týden jsme chodili na pláž odpoledne, měl UV triko.
ATB dostal na pohotovosti, doktorka byla naprosto proti dovolené.
Konzultovala jsem s naší doktorkou a ta nám řekla, ať jedeme. Prý s tím má většinou dobré zkušenosti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
1.7.23 08:44

My jeli, dítě dostalo ve stredu ATB, v sobotu jsme jeli (na Balt). Ale bylo bez teplot, nechodilo na sluníčko ani se první dny nekoupalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.7.23 08:57
@Anonymní píše:
Dítě má anginu a antibiotika. Měli jsme odjet autem na dovolenou k moři. Jel jste někdo s nemocným dítětem? Jak jste to zvládli? Odjezd by šel o pár dní posunout, ale určitě ne o týden. V první chvíli jsem si říkala, že pojedeme, ale čím déle nad tím přemýšlím, tak si říkám, že to nemá smysl.

Nikam bych nejela. Dcera měla teď po angíně zánět středouší způsobený streptokokem. Musela dostat druhá jiná ATB. Taky měla o týden posunutý odjezd do ozdravovny.
A já jsem to od ní chytla. Mám angínu takovou, kterou jsem neměla snad dobrých 10 let. Už je zaléčená, ale jsem unavená. Kdyby po mně chtěl někdo teď odjezd kamkoliv, pošlu ho někam.

V dospívání jsem byla na dovolené s tetou a onemocněl malý bratranec. Měl v té době asi 3 roky. Jeli k nejbližšímu dětskému lékaři, bylo to v kempu. Zůstali jsme tam, protože nás tam bylo víc rodin. Ale s ním to opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
1.7.23 09:08

Autem bych jela. Vždycky se můžete vrátit zpět kdyby bylo nejhůř. Koupat s UV trikem, přes oběd do apartmánu nebo hotelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.23 09:08

Odjezd lze posunout. Návrat 15.7. Antibiotika do 9. Jen se bojím riskovat komplikace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.23 09:09
@Netopýr1 píše:
Autem bych jela. Vždycky se můžete vrátit zpět kdyby bylo nejhůř. Koupat s UV trikem, přes oběd do apartmánu nebo hotelu.

Já bych asi dítě koupat nenechala. Není tam stín. Všude praží sluníčko. :(

• Citovat
  • Upravit
2922
1.7.23 09:16
@Anonymní píše:
Já bych asi dítě koupat nenechala. Není tam stín. Všude praží sluníčko. :(

Tak to zrus, evidentně jsi už stejně rozhodnuta. Samozřejmě ze antibiotika mají ještě par dni po dobrani účinnost, takže muže mít třeba vyrazku nebo něco. Zas na druhou stranu, v Německu se s nima i chodí do školky, takže ja osobně bych z toho nedělala takový haló, koupila dobrej slunecnik, šla k moři dopoledne a pak třeba po paty a bylo by. Ale pokud nenechás dítě ani koupat, tak to nemá zadnej smysl, to bych zůstala doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.7.23 09:29
@Anonymní píše:

Tak to zruš.
My chodili do moře vždy kolem páté a zůstali jsme na pláži do půl deváté. Byl pod slunečníkem. Měl UV oblečení.
Koupal se, jedl zmrzlinu, chodili jsme na výlety, hráli hry.

• Citovat
  • Upravit
30302
1.7.23 09:50

Záleží na tom jak dítěti je a co mu přesně je. Syny včera dobral druhé ATB na steptokoka a klidně bych s ním o minulém víkendu už odjela. I doktor mu dovolil tento týden chodit do školy, protože je přeléčený, nic mu není jen musel dobrat ATB. Takže s posvěcením doktora klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9277
1.7.23 09:50
@Anonymní píše:

Tak to fakt nikam nejezděte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.7.23 10:30

Tak ona je angina a „angina“, zvlast dneska, kdy se vsem mrskaji atb jen na teplotu a zarudly krk…

Co presne mu je?

A jinak nevidim problem v tom, ze clovek sedi ve stinu a do more se jde jen vycachnout.

To, ze se s atb nesmi na slunce, je proto, aby nevyskakala vyrazka, co dlouho nemizi. Na lecbu to nema vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.23 10:59
@Lucie_Sx píše:
Tak ona je angina a „angina“, zvlast dneska, kdy se vsem mrskaji atb jen na teplotu a zarudly krk…

Co presne mu je?

A jinak nevidim problem v tom, ze clovek sedi ve stinu a do more se jde jen vycachnout.

To, ze se s atb nesmi na slunce, je proto, aby nevyskakala vyrazka, co dlouho nemizi. Na lecbu to nema vliv.

Ano, teplota, zarudly krk, cepy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí