Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aspera píše:
Záleží na tom jak dítěti je a co mu přesně je. Syny včera dobral druhé ATB na steptokoka a klidně bych s ním o minulém víkendu už odjela. I doktor mu dovolil tento týden chodit do školy, protože je přeléčený, nic mu není jen musel dobrat ATB. Takže s posvěcením doktora klidně.
Druhé? Jakto? První nezabraly? Doktorka řekla, že by to nedoporučovala. Že je to na nás.
S nekterymi antibiotiky se ani na slunce nesmi. V tomto pripade bych ja nejela, jak jsi to popsala.
@Anonymní píše:
Ano, teplota, zarudly krk, cepy.
Tohle mam na tri dny 3* do roka a zadny atb neberu…
Proto se ptam, co mu je… Jako jak se citi, chova, funguje.
@Lucie_Sx píše:
Tak ona je angina a „angina“, zvlast dneska, kdy se vsem mrskaji atb jen na teplotu a zarudly krk…Co presne mu je?
A jinak nevidim problem v tom, ze clovek sedi ve stinu a do more se jde jen vycachnout.
To, ze se s atb nesmi na slunce, je proto, aby nevyskakala vyrazka, co dlouho nemizi. Na lecbu to nema vliv.
A taky hlavně kam jedou. Jako mořský vzduch léčí. Asi je fuk jestli sedí doma na zahrade nebo u moře ve stínu. Pokud to není Egypt kde je 50 stupňů a zdravotní péče žádná.
Já bych nejela, s antibiotiky se nemá chodit na sluníčko, takže stejně bude sedět zavřené někde na pokoji, navíc ta cesta je pro děti vyčerpávající i sama o sobě, natož při nemoci.
@Anonymní píše:
Druhé? Jakto? První nezabraly? Doktorka řekla, že by to nedoporučovala. Že je to na nás.
Zabraly, první den po dobrání v pohodě, ale druhý dne to chytil ve škole znova. Nyní jsme se pro jistotu přeléčili všichni doma bactoralem a snad už to znova nechytne. Zabíraly mu suprově, druhý den braní vždy bez příznaků, ale vrátilo se to.
@Aspera píše:
Zabraly, první den po dobrání v pohodě, ale druhý dne to chytil ve škole znova. Nyní jsme se pro jistotu přeléčili všichni doma bactoralem a snad už to znova nechytne. Zabíraly mu suprově, druhý den braní vždy bez příznaků, ale vrátilo se to.
To snad ne. Chytit to teď znova. Mně to přijde zvláštní, jak se to letos všem vrací. Mám kolem sebe hodně dětí, které to měly víckrát za sebou. To si nepamatuji, že by někdy bylo.
@Anonymní píše:
Já nevím no. S angínou se koupat. To mě ještě nikdy nenapadlo. Jak dlouho je vlastně dítě nakažlivé?
48 hodin od nasazeni atb.
Já bych jela na tuto, kdyby dítěti bylo dobre
Dnes jsem byla na pohotovosti se čtrnáctiletou dcerou, taky angína. Nakažlivost je 48 hodin od nasazení ATB.
Mladá dr.,která sloužila, doporučuje klidový domácí režim, po dobrání léků kontrola moči u dr. To se dělalo u nás i před covidem, jako prevence pozdních komplikací.
@Anonymní píše:
To snad ne. Chytit to teď znova. Mně to přijde zvláštní, jak se to letos všem vrací. Mám kolem sebe hodně dětí, které to měly víckrát za sebou. To si nepamatuji, že by někdy bylo.
Atb ti srazi imunitu a vybiji nektere bakterie na sliznicich.
Po dobrani se na uvolnene misto zacnou stehovat nove bakterie. A pokud se zhorseny imunitni system neubrani, nastehuje se tam ten streptokok znovu.
Takze reseni neni vybijet dokolecka streptokoka, ale posilit imunitu, aby se nezvladl moc namnozit.
@Anonymní píše:
Je to vyřešeno. Chytla jsem to tak. Tak rychle? Je mi blbe.
No vidis, je to virovy
.
Dala bych si cecko, hned pri prvnim priznaku, 4000 mg, zitra znova. Zinek 50. Pozitri budes ok.
@Lucie_Sx píše:Tak tomu nerozumím. Jak víš, že je to virové. Že to není bakteriální?
No vidis, je to virovy.Dala bych si cecko, hned pri prvnim priznaku, 4000 mg, zitra znova. Zinek 50. Pozitri budes ok.
@1Pears1 píše:
Dnes jsem byla na pohotovosti se čtrnáctiletou dcerou, taky angína. Nakažlivost je 48 hodin od nasazení ATB.
Mladá dr.,která sloužila, doporučuje klidový domácí režim, po dobrání léků kontrola moči u dr. To se dělalo u nás i před covidem, jako prevence pozdních komplikací.
Může to být virové i bakteriální. To céčko bych nasadila a v pondělí šla k lékaři. A ať ti nejdřív udělá CRP, případně rychlý strep test, než nasadí antibiotika. Ať je nebereš zbytečně. Pokud totiž řekneš, že dítě má antibiotika na to samé, doktor bude mít tendenci dát ti je automaticky také.
Já nevím no. S angínou se koupat. To mě ještě nikdy nenapadlo. Jak dlouho je vlastně dítě nakažlivé?