Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj:)
Mam otázku ohledně Dalacin krému a jsem zvědavá na vaše zkušenosti. Jsem těhotná a byl mi předepsán z důvodu nalezené bakterie, mám užívat 1 tubu 6 dní. Už druhý den mi ale krém vůbec nejde dobře zavést. Aplikátor se mi nedaří dostat dále než tak 1 cm do pochvy, protože ostré okraje mě derou a mám strach jít na sílu. Když krém vytlačím, většinu pak vidím všude kolem, jen ne uvnitř:( A to je dávka na jeden den menší, protože ji musím rozdělit do 6 dnů. Bojím se že takhle vlastně léčba nemá účinek.. Na kontrolní stěry jdu až 9.1. a bojím se že když už nějakou dobu bakterií mám, do té doby může způsobit pro těhotenství nějaká rizika. Tak mě zajímalo jestli má někdo podobnou zkušenost, jsem z toho nešťastná:(
@Dagi25 píše: Více
Ahoj, co tak vím, tak v těhotenství by se aplikátor vůbec používat neměl z důvodu možnosti poranění. Každopádně pokud budeš jemná a opatrná a nebudeš aplikátor zavádět moc hluboko asi by to mělo být ok. Já teď dalacin dobrala. Ty kraje opravdu ostré jsou a nechápu jak to mohli tak blbě vyrobit. Každopádně já tam v pohodě dostala tak 4 cm toho aplikátoru.
@Sabi700 Moc děkuju za zkušenost! Taky jsem slyšela některé názory, že aplikátory v těhotenství vhodné nejsou.. Tady jsem si říkala že se spolehnu na doktorku, a ta o tom nic neříkala. Jasně, nemusela vědět že tam aplikátor je.. Ale zase si neumím představit krém zavádět prstem - není to přece jen hutná mast, ale tekutější krém. Takže budu muset spokihat na to že tím nic nepokazím. Teď třetí den už to šlo mnohem lépe. Jen mám výčitky kvůli těm prvním dvěma, že jakoby vlastně léčbu ani moc neznamenaly.
Jako jedná se o dva dny, snad to taková hrůza nebude. Přeju klidné Vánoce.
Můžu se zeptat, na co si Dalacin brala? (Jaké bakterie)?
@Sabi700
Určitě, mám teda už dobráno, ale nasadili mi ho ve 30. Týdnu těhotenství na bakterii Gardenella vaginalis. Byloi řečeno že to není nic strašného, vetsin těhotných nějakou tu bakterií časem dostane, ale je samozřejmě lepší když se přeléčí. Dlouhodobě neléčená by mohl dělat neplechu. Já sama jsem žádné příznaky ani neměla, zjistili mi ji při stěru když jsem se byla pro jistotu nechat zkontrolovat kvůli tvrdnutí bříška:)