Reklama

Zavařovací hrnec

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
rosanka
Závislačka 3963 příspěvků 30.03.09 15:17
Zavařovací hrnec

Ahoj holky, vím že jsem v domácích pekárnách, ale nevěděla jsem, kam zavařovací hrnec přiřadit… Takže snad nevadí, že se budu ptát tady. Máte ho někdo? Jste s ním spokojeny? Jak to funguje?


Reklama

Reakce:
 
Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34044 příspěvků 30.03.09 16:40

asi myslis ten elektricky (termostat a programator), ne jen kastrol s tepplomerem…
ma ho tchyne a je spokojena, usetri ti hodne hlidani a regulovani a da se pouzit i na vareni velkeho objemu jidla, treba gulase, kdyz poradas hostinu…

ja asi budu zavarovat v troube…

 
rosanka
Závislačka 3963 příspěvků 30.03.09 17:09

Jo, ten přesně myslím. A má ho tchýně s výpustním ventilem nebo bez? Nebo se zavařuje bez vody? Nedokážu si totiž představit, jak bych vodu ze sedmikilového monstra vylejvala… A jak se vlastně zavařuje v troubě - že bych nějakou tu tisícovku za hrnec ušetřila…

 
Pudloslava
Vesmírná mluvilka 34044 příspěvků 30.03.09 17:24

hele ten ventil nevim, zeptam se, jestlibude vecer online
na zavarovani v troube jsou ruzne postupy, jeden byl primo v navodu k nasi troube - aleje to nekde zahrabane, protoze jeste neni namontovana)
vicemene to spociva v tom, ze jakou teplotu nastavis, takovou to zavaruje + musis pocitat nejaky cas na prohrati sklenic, sklenice se postavi na hluboky pekac a podlejou se vodou (asi 3 cm). v nekterych postupech je, ze si mas nechat nekterou sklenici otevrenou a v te merit teplotu.

navody jsou obvykle pro horkovzdusnou, ale ja zavarovala v nasi stare elektricke a zkazil se mi jen jeden kompot. Delala jsem i calamadu (se jen sterilizuje) a taky je to dobry.

jsem v tom ohledu zacatecnik, urcite nekdo poradi lepe. na internetu najdes rozlicne rady, nekdy se i dost vzajemne lisici - asi na tom az tak nezalezi.

 
Sati
Extra třída :D 11521 příspěvků 30.03.09 17:32

přesunula jsem do domácích spotřebičů :wink: . S.

 
rosanka
Závislačka 3963 příspěvků 30.03.09 18:16

Děkuju za rady, než koupím hrnec, vyzkouším troubu… Měla by být docela chytrá, mohla by to snad zvládnout :wink:

 
Milli
Extra třída :D 14079 příspěvků 30.03.09 18:17

Zavařuju taky v troubě - stejně jako Pudloslava - postavím zašroubované sklenice do pekáče, podleju vodou a šoupnu do trouby. Zatím se mi nezkazily ani přesnídávky, ani kompoty, ani okurky, ani lečo, ani papriky. Když mám sklenic jen pár, dám je do hrnce na plotnu a taky podleju vodou. Mám hrnce od Tescomy s teploměrem na poklici, tak si tam hlídám přibližnou teplotu.
A ještě dělám v troubě povidla - ale ty peču na pekáči a až po odpaření dám do sklenic a zavařím.
Ten zavařovací hrnec vypadá pěkně, ale trochu mě překvapila ta vysoká cena 8O

 
rosanka
Závislačka 3963 příspěvků 30.03.09 20:10

Právě ta cena mě trochu odrazovala… Doma máme takový ten „prádelní“ hrnec s teploměrem ale taky novou sklokeramickou desku a na tu se bojím hrnec dát. Takže jsme loni zavařovali na starém „rychlovařiči“ po babičce. Než se rozehřál, zabralo to tak hodinu a kWh nabíhaly závratnou rychlostí… Ale ta trouba se mi líbí, to vyzkouším…

 
Zděnka
Kecalka 129 příspěvků 31.03.09 10:00

Ahoj holky, super téma, řeším totéž. A jak zavařujete v troubě???? Jako teplota a čas???? To totiž slyším poprvé, ale věřím, že je to super. Já jsem ještě loni zavařovala na sklokeramice v normálním kastrolu, ale nebralo to konce. 7 sklenic a hotovo. Teď máme plyn, ale půjdu asi do toho obyčejnýho hrnce. My máme ultra tvrdou vodu a bála bych se, že zase něco zničím :lol:

 
Uživatel je onlineeumedon
Extra třída :D 13503 příspěvků 27.09.12 20:39
Takže obnovuju téma

Poněvadž potřebuju sterilovat rakytník a u něj se nedoporučuje teplota vyšší, než 75 - 80 °C, aby se zacovaly vitamíny.

Mám internetovém obchodě vyhlídnutý hrnec za 2333 Kč včetně DPH , s termostatem, ale bez časového spínače.

Uvažuju takto: Hrnce s časovým spínačem jsou dražší a ty časové spínače se stejně spínají až po dosažení nastavené teploty. Takže teplotě o málo nižší jsou ty sklenice s materiálem stejně vystaveny déle.

Takže uvažuju o tomto postupu: Na hrnci nastavím požadovanou teplotu (uprostřed mezi 70 a 80 °C) a po jejím dosažení do hrnce naskládám sklenice s rakytníkem a nechám dejme tomu 20 minut. Do 5 minut se zhruba teplota vyrovná a zbývajících 15 minut se rakytník s nálevem steriluje při teplotě kolem 75 °C.

Co si o tom myslíte?

 
kobi 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.10.13 13:53

.. že ti to praskne

 
Uživatel je onlinesmutná máma
Závislačka 4881 příspěvků 60 inzerátů 26.07.17 14:48
Tescoma-souprava pro zavarovani della casa s teplomerem

Za 699kc, mate nekdo? Jak jste s nim spokojeny?


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu
Reklama

Reklama

Poslední články

Adopce na dálku a návštěva Bangladéše mě mnohé naučila, říká Věra Pilbauerová

Věra Pilbauerová změnila život bangladéšské dívce Líze, která by bez její... číst dále >

Máte doma nebezpečné hračky?

Nebezpečné hračky jsou zrádné především tím, že nejsou poznat na první pohled... číst dále >

Články z Expres.cz

Do čela s ním! 5 důvodů, proč by Kubera byl skvělým předsedou Senátu

Primátor Teplic Jaroslav Kubera (ODS) slaví úspěchy nejen v domovském městě,... číst dále >

Příběh Aloise Rašína: Jak se z radikálního nacionalisty stal zakladatel Československa?

Mluví se o něm málo, v souvislosti se vznikem Československa mnohem častěji... číst dále >

Články z Ona Dnes

Příběh Jaroslava: Svatba, nebo rozchod. Nedokážu se rozhodnout

V životě by mě nenapadlo, že se dostanu do situace, kdy si nebudu vědět rady... číst dále >

Trhám si vlasy a ochlupení, protože mi to dělá dobře, říká nemocná žena

Osmadvacetiletá Sara Meucii z Itálie trpí poruchou zvanou trichotilománie.... číst dále >