Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taková anketka - zavíráte doma záchod, takovým tím horním prkýnkem co ho celý uzavře? My doma ano, občas někdo zapomene ale už je každý naučený - aspoň tolik nesmrdí (ne žy by smrděl, ale je to přeci lepší), nezvlhčuje zbytečně koupelnu, nehádáme se jestli bude prkýnko nahoře nebo dole. Ale vypadá to že to nikdo jiný asi nedělá. Od čeho tam ten poklop jinak je?
Nezavíráme, máme ho oddělený od koupelny a mě tedy přijde, že právě tím zavíráním „smrdí“ ale asi věc názoru ![]()
Nezavíráme, WC nemáme v koupelně.. dokonce jsem někde četla, že by se to zavírat nemělo, že když to zavřeš, tak se tam ty bakterie množí rychleji a lépe.
My zavíráme, děti teda moc ne, ale jinak ano zavíráme. A když se děti koupou, tak zavřené WC slouží jako dobré sedátko ![]()
U rodičů se celý život zavíral. Pak jsem to naučila i přítele a byla to samozřejmost, ale co začala chodit dcera na záchod a nešlo jí to otevřít, tak už nezavíráme.
Zavíráme, máme v koupelně. V zázracích přírody jednou říkali, že když splácheš, tak ta voda (a vše v ní) stříká až 2m daleko. V našem případě tedy i na umyvadlo s kartáčky na zuby atd.
@jirik9 píše:
Taková anketka - zavíráte doma záchod, takovým tím horním prkýnkem co ho celý uzavře? My doma ano, občas někdo zapomene ale už je každý naučený - aspoň tolik nesmrdí (ne žy by smrděl, ale je to přeci lepší), nezvlhčuje zbytečně koupelnu, nehádáme se jestli bude prkýnko nahoře nebo dole. Ale vypadá to že to nikdo jiný asi nedělá. Od čeho tam ten poklop jinak je?
WC máme spojený s koupelnou, ale fakt nesmrdí
zavíráme spíš kvůli bezpečnosti (zvířata, děti).
Nezavírám, už tak mě prudí sklápět prkýnko, ještě abych ho musela pokaždý otvírat. Kartáčky máme přímo nad záchodem už 12 let (muž od narození) a nic nám to nedělá.
Teď mi napadlo - někde psali že při tom spláchnutí lítají bakterie všude okolo, takže nejlépe zavřít a až pak spláchnout.
@Halka píše:
Zavíráme, máme v koupelně. V zázracích přírody jednou říkali, že když splácheš, tak ta voda (a vše v ní) stříká až 2m daleko. V našem případě tedy i na umyvadlo s kartáčky na zuby atd.
Jj je to tak, pri splachovani se zavirat ma prave z tohoto duvodu. Njn. jenze jsme liny a nezavirame. Wc mame samistatne a nesmrdi.