Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry vecer, ja mam zas jinou zkusenost. Pred dvema lety jsem kvuli pracovni nabidce odjela s dcerkou( 10 let) do GB. Vztahy s babickou a otcem dcery nebyli ruzove ani v CR. Domluvila jsem se s babickou ze ji dcerku privezu vzdy v lete na sve naklady na prazdniny vzdy kdyz budu moct. Ale tady ted vznikl problem. Od naseho odstehovani babicka nejevi zajem o vnucku a o tatinkovi ktery dluzi vyzivne ani nemluvim. Ted v lete chci dcerku privezt k babicce jak jsem slibila, ale bylo mi receno ze ja tam byt nesmim, nemam kam jit( najdu si teda hotel) a dcerka beze me u babicky nechce zustat. Kdyz se snazim komunikovat se svagrem co a jak, take neodpovida, babicka s nami nekomunikuje, nenapsala dceri ani pohled k narozeninam ani ji nezavolala, vlastne ji nijak nekontaktuje, neni ochotna obetovat aspon jeden hovor do ciziny vnucce o ktere prohlasuje jak ji miluje( ocekavaji ze se topime v penezich tak vsechno budeme calovat my)Vubec ted nevim jak se mam zachovat, nemam ani chut do CR letet, nevime co nas tam ceka. Pokud nekdo muzete poradit, pokud nekdo mate podobnou zkusenost, budu rada. Nechci dceri kazit vztahy s babickou, ale muj nazor je ten ze snaha musi byt na obou stranach.