Závislost 9leté na prarodičích

16
17.2.14 13:54

Závislost na prarodičích

Dobrý den,

mám dotaz ohledně mé 9 leté dcery.
Je doslova závislá na mém otci a mé nevlastní matce, kterou od mala nesnáším. Nikdy mě nevychovávala, ale s mým otcem žije(každý v jiném bytě) už od mých 9 let, kdy od nás mám matka odešla. Dcera u nich byla od malinka, začla jsem v jejím jednom roku chodit do práce, ale stále jsem na ni měla dost času, abych se jí mohla věnovat. Přesto si ji rodiče dost často brali a já to brala tak, že jí mají rádi a že je to vlastně jediné vnouče, tak at si jí užívají. V jejich 18 měsících jsme se přestěhovali do Prahy, což nesli hrozně. Praha je špatná a zlá a můj nový přítel také. Všichni kolem mě byli prostě špatní. Vzath vydržel jen tři roky, právě kvůli hádkám s mými rodiči. Vrátila jsem se s dcerou zpět k rodičům i s novým partnerem, se kterým jsem již šest let. Toho nepřijali také. Takže jsme se vrátili zpět do PH kde jsme již tři roky. Bohužel jsem nebyla důsledná a dceru k rodičům stále pouštěla, jelikož jsem to myslela dobře.
Ale přerostlo to v to, že dcera začla vyhrožovat, že pokud ji k nim nebudu pouštět udělá něco hrozného, uteče apod. Má totiž celiakii, kterou vědomě nedodržuje a tohle je pro ni jediný trest, který by ji donutil dietu držet. Ze strany mého otce není žádná snaha. Praha je opět špatná a všichni kolem nás také a nejlíp se dcera může mít jen s nimi a tam. Můžete mi někdo poradit co s tím? Chi dodat, že decra nikdy nemusela u prarodičů uklízet, když se udělalo jídlo, keteré ji nechutnalo, udělalo se druhé atd. Prostě klasické rozmazlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
17.2.14 13:59

Tak, je důležité rozlišit, co dceru k prarodičům táhne. Buď je to prostředí, kde nemá tolik povinností, a pak lehká pomoc - strč ji tam na dýl a ona uvidí, že babi a děda taky nejsou jen v pohodě. A nebo je to něco hlubšího - stabilita, klid, pochopení… To bys měla zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
17.2.14 14:07

Možná tam dceru táhne to, že tam bydela většinu života a je to pro ní domov.Je tam zvyklá, na okolí, kamarády…a nyní je v cizím prostředí a necítí se tam tak dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
17.2.14 14:11

Spíš by sis měla řádně promluvit s rodiči a nastavit pravidla. Spíš je problém u nich, než u dcery. ta chudák neví čí je ;). Holce spíš vysvětlit, něco v tom smyslu že o ní máš strach, a když nedodržuje co má, nemůžeš jí spustit z očí. mně osobně se vyhrožování, že nemůžou děcka k prarodičům, nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.2.14 14:19

Je odmala lakomá, žárlivá. I přes to, že má to samé, co můj 4 letý syn. Babička s dědou mají další 4 leté vnouče od nevlastního bratra a toho dcera uplně nesnáší. Chce je mít všechny jen pro sebe. I švagrovou. Mimochodem o mého syna zájem nemají. Jen tak zlehka, aby se neřeklo. Kvůli dceři se volalo třeba petkrat denně jestli je v pořádku… Prostě fakt nevím. Co se týče té dieti-domlouvala jí i paní doktorka a vyhrožovala nemocnicí atd. Slíbila ji krásnou knížku. Dcera odkejvala, naslibovala a jede v tom zase. Že prý prostě závídí ostatním dětem. Chodí a žebrá sušenky po dětech :-/Má plnou skřínku bezlep. věcí. Od sušenek, přes perníky, buchty atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
17.2.14 14:49

@AĎA 84 řekla bych že těch problémů je teda asi víc. :think: Nezvažovala si radu od odborníka? Jinak jak jsem už psala, prostě dát nůž na krk rodičům, ať si uvědomí že dcera je nemocná a pokud ji chtějí vídat, měli by vám pomoct a ne házet klacky pod nohy. (chápu že to je ale asi těžké, stačí mi chlapova matka která děckám narve kde co a lepší když jí aspoň sladká jídla než jen suchý přílohy a tak, a netankuje jí že otcové dětí mají cukrovku, kterou děti můžou podědit)

A dceru trochu chápu, ono zakázané chutná nejlíp. V jejím případě o to víc. :( Je to pro ní taky těžký když osatní můžou a ona ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.2.14 14:57
@AĎA 84 píše:
Je odmala lakomá, žárlivá. I přes to, že má to samé, co můj 4 letý syn. Babička s dědou mají další 4 leté vnouče od nevlastního bratra a toho dcera uplně nesnáší. Chce je mít všechny jen pro sebe. I švagrovou. Mimochodem o mého syna zájem nemají. Jen tak zlehka, aby se neřeklo. Kvůli dceři se volalo třeba petkrat denně jestli je v pořádku… Prostě fakt nevím. Co se týče té dieti-domlouvala jí i paní doktorka a vyhrožovala nemocnicí atd. Slíbila ji krásnou knížku. Dcera odkejvala, naslibovala a jede v tom zase. Že prý prostě závídí ostatním dětem. Chodí a žebrá sušenky po dětech :-/Má plnou skřínku bezlep. věcí. Od sušenek, přes perníky, buchty atd.

Chápu to správně, že teď žiješ s otcem svého syna? Asi se dcera cítí odstrčená. Brácha má svého tátu, ona ne :think: Možná poroto se šprajcuje, hledá známé prostředí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.2.14 15:02

Jj, správně. Ale byla taková jěště když jsme syna neměli. Nechci naní házet špatné světlo, ale myslím, že pokud řkne, že 4 letého bratrance nenávidí a chce mít všechny jen pro sebe, o něčem svědčí. Syna-bráchu několikrát seřezala, kopala do něj a držela mu polštář na obličeji..co dodat…reakce prarodičů byla-nemůže za to, je jěště malá a nemá rozum…holky, jsem fakt zoufalá… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.2.14 15:05
@AĎA 84 píše:
Jj, správně. Ale byla taková jěště když jsme syna neměli. Nechci naní házet špatné světlo, ale myslím, že pokud řkne, že 4 letého bratrance nenávidí a chce mít všechny jen pro sebe, o něčem svědčí. Syna-bráchu několikrát seřezala, kopala do něj a držela mu polštář na obličeji..co dodat…reakce prarodičů byla-nemůže za to, je jěště malá a nemá rozum…holky, jsem fakt zoufalá… :,(

A jak na to reaguje otec syna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.2.14 11:04

Noo, už je n…j. Po 6 letech má asi právo. Ale nesmí nic říct, jelikož nic co řekne můj otec nebere za důležité…a s dcerou se snaží vycházet, promlouvat, domlouvat, ale prd platný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.2.14 11:31
@AĎA 84 píše:
Noo, už je n…j. Po 6 letech má asi právo. Ale nesmí nic říct, jelikož nic co řekne můj otec nebere za důležité…a s dcerou se snaží vycházet, promlouvat, domlouvat, ale prd platný

Aha, takže ty máš nového muže, s nímž máš syna. Ty máš pocit, že dcera je lakomá a žárlivá, otčím je na ni nas…j.

Myslím, že se v rodině tvého otce prostě cítí líp. Možná má i pocit, že tam víc patří. :nevim:

Nejlepší by byla nějaká celorodinná terapie. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.2.14 12:39

Otčím je na ní naštvanej až ted poslední měsíc. Přijal ji a žehlil se mnou všechny průsery. Dcera prostě ví, že můj otec ho nemá rád a využívá toho. Psala jsem dvěma psycholožkam a u školní jsem s dcerou již byla. Když jsem situaci popsala, bylo mi vždy řečeno, že nejsem jediný případ, kdy si prarodiče přivlastnují vnouče-u nás je to třeba tak, že má nevl. matka chtěla vždy holku, ale měla nakonec kluka. Otec mě defacto vychovával sám a na mé dcěři se snaží vynahrazovat něco, co u mě nestihl. A 20 let žijí každý zvlast-což mi prijde na hlavu- I bych snad dohledala lek zpravy a emailovou konverzaci, kde mi fakt radí psychložka, abych přístup k nim omezila a určila pravidla.. A co se týče te lakomosti-není to pocit, ona prostě taková je. I na děti ve škole, kamaradky, učitelky…rozhodně nechci, aby si někdo myslel, že jsme ta rodina, kde je milované jen to „nové“ dítě a kde otčím starší dítě nepřijal. učil ji plavat, jezdit na kole, číst, psát. prostě táta. malá s nim nikdy problém neměla…prodtě se šprajcla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.2.14 12:47

Už mě i napadlo, že bych jim tam dceru na měsíc dala. at si zkusí jaké to je, chodit žehlit do školy problémy, a všechno to kolem. ale na to mi bylo řečeno, že na to nemají ani čas, ani nervy a že já jsem přece máma. abych nezapoměla dodat. muj otec s dcerou nikdy nebyl na procházce, nebyl pro ni ve školce, škole, v cukrárně, nevozil ji v kočárku…prostě nic. a nevl matka to samé. vozila a chodila na pout. skola, skolka-napr. nestiham z prace, muzete tam skocit? ne, mi taky nestihame. laska jako trám..no…
asi to nemá smysl. jak tak koukám, asi je opravdu chyba jen na mé straně a dnes by se rodiče měli řídit podle 9 letých děti. bohužel ve městě kde krachuje jedna tovarna za druhou praci neseženeme ani jeden, takže to budeme muset přežít do jejich 18 a pak může bydlet u dědy. určitě bude mít zájem :srdce: 24 dubna jdeme k p. Losovi-psycholog Bulovka. jsem zvědavá na jeho vyjádření a každopádně dám vědět… :D jen se bojím, že bude stejné jako ty tři předchozí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.2.14 14:37

@AĎA 84 Ale ne, tak jsem to nemyslela, že za to můžeš jenom ty. Ty to určitě nemáš jednoduchý.

Ale vem si, že dcera vyrůstá v komplikovaných vztahových podmínkách. Ty nemáš ráda nevl. matku, tvůj otec nemá rád tvého přítele. Do toho stěhování, nové dítě.

Myslela jsem, že byste šli všichni někam a zkusili zjistit, co komu vadí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
18.2.14 15:03

@Bábrdl ale zakladatelka psala že v Praze aktuálně žijí už 3 roky, aspoń já to tak pochopila ne? takže v tomto směru nic nového…

@AĎA 84 určitě za to nemůžeš jen ty, taky si myslím že je to prostě všechno dohromady. Ale nerozumím tomu tolik abych mohla radit. Každopádně já bych asi volila odborníka, a věřím že ten poslední vám fakt pomůže a poradí. mmch ono taky je holce 9 že jo, puberta s ní začíná mlátit :D Neboj, zas bude dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí