Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, ja hulila tak 3 roky denne. Prestala jsem ze dne na den. Ale zmenila jsem rezim. Prestehovala jsem se, zacala po praci sportovat, misto huleni… slo to. Ted si dam vyjimecne, parkrat za rok, kdyz nekdo prinese treba na grilovacku
neboj, jde to, jen musis chtit prestat. Ted jsem 3 tydny i nekurak
s tim usinanim neporadim. Ja spim dobre i bez toho. Drzim palce ![]()
No hlavní je si to nastavit v hlavě, že opravdu chceš přestat. Počítej s tím, že usínání bude špatné. Co třeba někam vyrazit na dovču za hranice? Že by sis prostě nemohla nic vzít s sebou a nebyla by jiná možnost. Utahat se sportem před je fajn nápad. Na THC není popisována fyzický závislost, jen psychická. Takže musíš přesvědčit hlavně sama sebe, že to fakt chceš.
Musíš chtít. Můj manžel na začátku našeho vztahu šňupal perník. Téměř ze dne na den přestal sám od sebe. Řekla jsem mu, že s ním nebudu. Měl motivaci.
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi 29 let a jsem těžce závislá na THC a chci s tím přestat, ale nevím jak na to ????????♀️️ Můj život je v pohodě, mám skvělého partnera (ano ma svatozář, nemusíte psát, ze vy už byste se mnou dávno nebyli), práci, kterou jsem si vybrala a baví a těší mě, nevím proč utíkám od reality. Tenhle rok mi teda zemřel tatínek, ale pomalu se s tím smiřuji. Ale stejně mi přijde život tak nějak prázdný, asi na mě přišla touha po dětech. A THC a těhotenství je pro mě nemyslitelné, nebojte. Nepíšu to sem, abyste mi radili adiktologii nebo jiné léčení, stydím se za to a nemám koule na to někam jit - zatím. Zajímá mě - je zde někdo kdo se s tím popral sam, neodsuzuje a poradi? THC mám hlavně jako uspavadlo, protože jinak mám strašně slabý spánek a i usinam dlouho, neumím vyplnout hlavu - prošla jsem si syndromem vyhoreni a mám teď úzkosti kvůli umrti tatinka. Teď mě děsí, ze usnout bude nemožné. Jinak té malátnosti, zapominani, zápachu atd se rada zbavim. Takže budu rada za vaše zkušenosti a nějaké jakési nakopnuti, ze to jde zvládnoutmusí se chtít a já chci, ale nějak nevím jak začít. Hezky den.
Ahoj,
zkus to nahradit zážitky. Procházka místo jointu. Vnímání přírody. Masáž. Kino. Běh, jízda na kole, cokoliv co tě bude těšit. To funguje a postupně přepneš.
Jinak samozřejmě postupné omezování, pokud je to u tebe i,,společenská" záležitost, tak vyměnit lidi kolem sebe.
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi 29 let a jsem těžce závislá na THC a chci s tím přestat, ale nevím jak na to ????????♀️️ Můj život je v pohodě, mám skvělého partnera (ano ma svatozář, nemusíte psát, ze vy už byste se mnou dávno nebyli), práci, kterou jsem si vybrala a baví a těší mě, nevím proč utíkám od reality. Tenhle rok mi teda zemřel tatínek, ale pomalu se s tím smiřuji. Ale stejně mi přijde život tak nějak prázdný, asi na mě přišla touha po dětech. A THC a těhotenství je pro mě nemyslitelné, nebojte. Nepíšu to sem, abyste mi radili adiktologii nebo jiné léčení, stydím se za to a nemám koule na to někam jit - zatím. Zajímá mě - je zde někdo kdo se s tím popral sam, neodsuzuje a poradi? THC mám hlavně jako uspavadlo, protože jinak mám strašně slabý spánek a i usinam dlouho, neumím vyplnout hlavu - prošla jsem si syndromem vyhoreni a mám teď úzkosti kvůli umrti tatinka. Teď mě děsí, ze usnout bude nemožné. Jinak té malátnosti, zapominani, zápachu atd se rada zbavim. Takže budu rada za vaše zkušenosti a nějaké jakési nakopnuti, ze to jde zvládnoutmusí se chtít a já chci, ale nějak nevím jak začít. Hezky den.
Je dobře, že si to uvědomuješ a chceš se toho zbavit. Možná by nebylo od věci navštívit psychologa, protože máš v životě něco, co tě trápí a ta tráva je taková tvoje berlička.
Též bych doporučila na delší dobu aspoň týden dva vypadnout někam mimo stereotyp například dovolená a tam se intenzivně třeba pokoušet o to mimi a jakmile přijde těhotenství tak máš maximální motivaci přestat
Zdravím, je mi 29 let a jsem těžce závislá na THC a chci s tím přestat, ale nevím jak na to ????????♀️ Můj život je v pohodě, mám skvělého partnera (ano ma svatozář, nemusíte psát, ze vy už byste se mnou dávno nebyli), práci, kterou jsem si vybrala a baví a těší mě, nevím proč utíkám od reality. Tenhle rok mi teda zemřel tatínek, ale pomalu se s tím smiřuji. Ale stejně mi přijde život tak nějak prázdný, asi na mě přišla touha po dětech. A THC a těhotenství je pro mě nemyslitelné, nebojte. Nepíšu to sem, abyste mi radili adiktologii nebo jiné léčení, stydím se za to a nemám koule na to někam jit - zatím. Zajímá mě - je zde někdo kdo se s tím popral sam, neodsuzuje a poradi? THC mám hlavně jako uspavadlo, protože jinak mám strašně slabý spánek a i usinam dlouho, neumím vyplnout hlavu - prošla jsem si syndromem vyhoreni a mám teď úzkosti kvůli umrti tatinka. Teď mě děsí, ze usnout bude nemožné. Jinak té malátnosti, zapominani, zápachu atd se rada zbavim. Takže budu rada za vaše zkušenosti a nějaké jakési nakopnuti, ze to jde zvládnout
musí se chtít a já chci, ale nějak nevím jak začít. Hezky den.