Závodní doktor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22.6.23 11:19

Závodní doktor

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat jak to je potom…
Když v červenci ukončím neschopenku (8mesicu) budu muset k firemnímu lékaři a ten když mě nepustí dál…tak jak to je potom daji mi výpověď s odstupným nebo na to nemám narok? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101503
22.6.23 11:33

@Lenka1919k. To záleží, zda se jedna o nemoc z povolání (uznanou) nebo nemoc nesouvisející. Pokud nesouvisející, tak narok na odstupné nemas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.23 11:34

@j.a.n.i1 ne ne z povolání ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
23.6.23 13:57

Sice nedají odstupné, ale budeš mít dvouměsíční výpovědní lhůtu, po které bude doma a pobírat 100% platu a poté budeš na úřadě práce podporu v plné výši, mnoho zaměstnavatelů se proto snaží donutit zaměstnance podepsat Dohodu o rozvázání pracovního poměru. Což by bylo pro tebe nevýhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
23.6.23 15:04

Taky vás zaměstnavatel může převést na jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.23 16:30

@lucad77 děkuji za odpověď. Také mě to napadlo a i kdyby mě nepřeložil na jinou práci, tak by to bylo asi jak psala pani s 2 měsíční výpovědí na 100% doma když mě neukecají na dohodu teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64939
28.6.23 16:31
@SiHor píše:
Sice nedají odstupné, ale budeš mít dvouměsíční výpovědní lhůtu, po které bude doma a pobírat 100% platu a poté budeš na úřadě práce podporu v plné výši, mnoho zaměstnavatelů se proto snaží donutit zaměstnance podepsat Dohodu o rozvázání pracovního poměru. Což by bylo pro tebe nevýhodné.

to fakt? Vždyt to bude překážka na její straně, když nemůže pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24591
28.6.23 20:17
@vokishka píše:
to fakt? Vždyt to bude překážka na její straně, když nemůže pracovat.

Taky jsem se nad tím pozastavila. Ale nevím, jak to je, tak se nehádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
28.6.23 20:36
@SiHor píše:

Rozhodně nemusí být doma, zaměstnavatel ji může převést na jinou práci, pro kterou způsobilá je a to dokonce i na práci neodpovídající smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.23 22:57

@j.a.n.i1 dělám ve fabrice kde se dělají svíčky, je tam jiny vzduch všude vůně, mam problém s plicema. Tak proto jsem psala ze kdyby mě nepreradili na jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
28.6.23 23:09
@Lenka1919k. píše:
dělám ve fabrice kde se dělají svíčky, je tam jiny vzduch všude vůně, mam problém s plicema. Tak proto jsem psala ze kdyby mě nepreradili na jinou práci.

Překážka je na vaší straně. Takže žádné odstupné. Určitě mají i nějaké kanceláře, tak by vás mohli na 2 měsíce přeřadit např. na pozici uklízečky, papírově bych to nazval lazebnice podlahových krytin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat