Závodní doktor
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Závodní doktor
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat jak to je potom…
Když v červenci ukončím neschopenku (8mesicu) budu muset k firemnímu lékaři a ten když mě nepustí dál…tak jak to je potom daji mi výpověď s odstupným nebo na to nemám narok? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lenka1919k. To záleží, zda se jedna o nemoc z povolání (uznanou) nebo nemoc nesouvisející. Pokud nesouvisející, tak narok na odstupné nemas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice nedají odstupné, ale budeš mít dvouměsíční výpovědní lhůtu, po které bude doma a pobírat 100% platu a poté budeš na úřadě práce podporu v plné výši, mnoho zaměstnavatelů se proto snaží donutit zaměstnance podepsat Dohodu o rozvázání pracovního poměru. Což by bylo pro tebe nevýhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 děkuji za odpověď. Také mě to napadlo a i kdyby mě nepřeložil na jinou práci, tak by to bylo asi jak psala pani s 2 měsíční výpovědí na 100% doma když mě neukecají na dohodu teda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SiHor píše:
Sice nedají odstupné, ale budeš mít dvouměsíční výpovědní lhůtu, po které bude doma a pobírat 100% platu a poté budeš na úřadě práce podporu v plné výši, mnoho zaměstnavatelů se proto snaží donutit zaměstnance podepsat Dohodu o rozvázání pracovního poměru. Což by bylo pro tebe nevýhodné.
to fakt? Vždyt to bude překážka na její straně, když nemůže pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
to fakt? Vždyt to bude překážka na její straně, když nemůže pracovat.
Taky jsem se nad tím pozastavila. Ale nevím, jak to je, tak se nehádám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SiHor píše:
Rozhodně nemusí být doma, zaměstnavatel ji může převést na jinou práci, pro kterou způsobilá je a to dokonce i na práci neodpovídající smlouvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 dělám ve fabrice kde se dělají svíčky, je tam jiny vzduch všude vůně, mam problém s plicema. Tak proto jsem psala ze kdyby mě nepreradili na jinou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka1919k. píše:
dělám ve fabrice kde se dělají svíčky, je tam jiny vzduch všude vůně, mam problém s plicema. Tak proto jsem psala ze kdyby mě nepreradili na jinou práci.
Překážka je na vaší straně. Takže žádné odstupné. Určitě mají i nějaké kanceláře, tak by vás mohli na 2 měsíce přeřadit např. na pozici uklízečky, papírově bych to nazval lazebnice podlahových krytin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit