Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
a léky teď nějaké stále bereš? kromě toho betasercu, který ti pomáhá
Bylo vyloučené benigní paroxysmální polohové vertigo? Jedná se o poruchu krystalků ve vnitřním uchu, léčba je jednoduchá, provede se speciální manévr a během několika minut je vše vyřešeno. Ale může to být samozřejmě i něco jiného.
@Briza5 píše: Více
známá něco takového měla a léčilo se to klidem doma, ale nevím přesně, jestli to bylo to samé - šíleně se jí točila hlava a byla na ORL a řekli jí, že je to problém krystalků ve vnitřním uchu
@Briza5 píše: Více
zase tak uplně jednoduchá není, pořád se to vrací. Ty velké „záchvaty“. A k tomu jsou takové drobné, kdy máš pocit nestability.
Holky zitra jdu na orl dostala jsem žádanku na vyšetření, tak jsem zvědavá … uz bych chtěla fungovat na 100% ![]()
@stinga to bohužel nevím, to BPPV znám od fyzioterapeuta, který nám říkal jen o tom manévru, klidový režim si nevybavuji. Snad jen, že ten manévr je občas potřeba provést opakovaně.
@vokishka Chápu, chtěla jsem tu diagnózu aspoň zmínit, kdyby se na ni zapomnělo… Kdyby to bylo ono, tak by to bylo super, dá se to řešit fakt elegantně a bez léků. Ještě mne napadá Menierova choroba, ale ta se asi projevuje trochu jinak.
Dnes jsem měla orl prý to neni z vnitřního ucha, už nevim kam jít
A jak to zjišťovali?
Zkus si najít na netu ty manévry na krystalky, a když tě to postihne, tak je dělej. Já je náhodou udělala aniž bych je znala, jen tak jsem sebou třískala o postel, protože to fakt nešlo vydržet, a ono to začalo fungovat.
Udělá mi to jednou za pár let naštěstí.
Jo a jednou se mi po takových motolicích rozjel streptokok pyogenes přes polovinu hlavy. Taky motace, později horké ucho, nasazen betaserc. Za pár hodin vyrážka, která začala okolo toho ucha, a pak se přidaly horečky. Zrovna se nedal sehnat penicilin, tak doktor měl docela strach. Byla jsem dost mimo.
Na orl nic moc audiometrie, dívala se do pusy do uši a kontrolovala rovnováhu se zavřenýma očima, prý to nebude mít spojitost s orl ale mam zkusit cvičení, betarsec užívám 7 den ale účinek slábne nevíte proč? Nechci někde omdlít když jsem většinu času sama doma
Magnetickou mam az ke konci měsíce takže semnou uz nic moc delat nebudou budu muset vydržet
Vracím se k příspěvku, ohledně betasercu beru ho už cca měsíc a před 3 dny jsem zacla snižovat ze 2 léku denně 24 mg na 1 a dnes jsem si musela dat druhý příznaky se vrací, bojím se to vysadit
Ahoj..
Po ivf prvním neúspěšném a hormonální stimulaci se necítím dobře, začalo to asi měsíc po transferu a vysazení hormonů.
Jednoho dne ráno po sprše mi začala závrať ale taková zvláštní jakoby polohová ne úplně ze se točí svět ale šílená, šla jsem na pohotovost udělali mi ct mozku no řekli mi že mám cystu na epifýze na mozku asi důsledkem hormonální léčby a nerovnováhy ale magnetickou mam az ke konci měsíce ale pry by to nemělo delat neplechu ze to neni nic vážného
Další den to bylo jakž takž.. 3 den k nevydržení nebyla sem schopna nikam dojít jen s oporou, rentgen páteře v pořádku, přítel mi zavolal záchranku protože už to fakt nešlo, dali mi kapačku ale nezabrala 4 den jsem už nevydržela tak sem šla ke svému doktorovi dal mi betarsec, zabírá beru ho už 5 dní ale je to kolísavé ale furt lepší než nic, mam pocit knedlíku v krku po lécích občas mě páli v krku a v pravém uchu taková horkost, jeden den se cítím dobře druhy den nic moc, cuká mi někdy svalstvo a je to takové zvláštní napětí v těle pobolívá mě i žebro na právo na dotek..
Omlouvám se za dlouhý příspěvek ale už si myslím že ani doktoři neví co, nemel někdo něco podobného? Je to ze neuvědomělého stresu nebo nechápu