Zazimování myčky

3359
3.12.22 14:08

Zazimování myčky

Zdravím, máte někdo zkušenost se zazimováním vestavěné myčky na chalupě? V zimě tam klesá teplota pod nulu. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3598
3.12.22 14:11

@MarieP vypustit vodu z čerpadla pro odtok vody. Podobný princip jako u pračky. Samozřejmě vestavná myčka je hůře přístupná. A vypustit vodu ze vstupní hadice ;) a pokud to myčka umí zkusit ji pustit na chvílku bez vody aby to z ventilů uvnitř vyteklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
3.12.22 16:00

Bývá to uvedeno v návodu, co mas u toho přístroje ošetřit a jak, aby byl v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 16:09

@Semtex myslíš v tom papíru co se vyhrazuje ještě dřív než krabice :mrgreen:
Ale s vestavěnou tak je někdy bezva přístup třeba na přívod vody :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
3.12.22 16:15
@JiříkMazlík píše:
@Semtex myslíš v tom papíru co se vyhrazuje ještě dřív než krabice :mrgreen:
Ale s vestavěnou tak je někdy bezva přístup třeba na přívod vody :lol:

Já třeba návody skladuju, mám na ně šanon :mrgreen: a daji se i vygooglit v PDF :lol: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 16:22

@Semtex od něčeho se opravdu hodí leč většinou to byla tak jedna stránka z celé knihy :lol: dnes je všemu dávají návod jak román od Juliuse Verna :nevim:
Většinou když hledám návod tak ten servisní. Protože v tom normálním se dozvím úplný prd :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
3.12.22 16:34

Právě mám velmi špatný přístup k hadicím.. :(
Pračka je v klidu, tam je přístup k filtru a voda po odšroubovani vyteče… V návodu je nějaký program na vypuštění vody, ale i tak voda ve filtru a nádržce na sůl zůstala… Můžu ji vysát vysavačem? A pak dosypat sůl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
3.12.22 19:35

Voda zůstává v dekalcifikátoru a i jinde v myčce. Stejně tak obvykle zůstává v domě v potrubí. A celkově ani stavebním objektům příliš nesvědčí teploty pod nulou, pokud na to nejsou stavěny. Takže než něco řešit s vodou, tak bych spíš řešil temperování objektu na teplotu od 5st. C výše. Ale je to jenom můj názor pochopitelně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
3.12.22 19:52
@MarieP píše:
Pračka je v klidu, tam je přístup k filtru a voda po odšroubovani vyteče… V návodu je nějaký program na vypuštění vody, ale i tak voda ve filtru a nádržce na sůl zůstala… Můžu ji vysát vysavačem? A pak dosypat sůl?

Tak v nadrzce na sůl bývá nasycený roztok soli, který má nižší bod mrazu, než čistá voda. Sůl obecně muže snížit bod mrazu vody až na nějakých -20 stupňů. Však se taky používá na posyp komunikaci v zime a rozpouští led. Já bych asi odsroubovala víko toho filtru, aby ta voda mela kam případně vylézt, kdyby začala primrzat, a aby nerozskubala nějakou součástku toho filtru, ale pokud to vypustis z hadic, asi bych se nebala, ze se tomu něco stane. Ty hadice a trubky obecně jsou nejhaklivejsi podle mě. A když necháš mycku napevno zavrenou, pochybuji, ze by se ten mráz vůbec dostal až dovnitř, vždyť je sama o sobě izolovaná taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 19:57
@MarieP píše:
Pračka je v klidu, tam je přístup k filtru a voda po odšroubovani vyteče… V návodu je nějaký program na vypuštění vody, ale i tak voda ve filtru a nádržce na sůl zůstala… Můžu ji vysát vysavačem? A pak dosypat sůl?

Pokud máš vysavač na mokré vysávání tak ano :dance: a nebo si ten obyčejný prostě musí zvyknout :mrgreen:
Buď tam dáš sůl nebo cokoliv co nezmrzne
Třeba do záchodu na chatě dám normálně mytí na podlahy Ir turbo :mrgreen: tohle má ph12 a sežere i ruce leč nezmrzne :dance:

Jenom příště až budeš chtít tyto spotřebiče udělej to pokud možno tak abys vodu a El. Měla lehce o kousek vedle a ne přímo za spotřebičem ;) pak buď vlézt do linky dvířky a nebo vyndat šuplíky ;) ale až ti nedej bože praskne hadice tak u toho bych nechtěl být ;)
Občas by vzhled měl ustoupit praktičnosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 20:00

@Semtex bohužel izolace to neochrání na dlouhou. Čaj v termosce ti také za nakou dobu vychladne ;)
Ale jinak kapky vody bych se nebál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
3.12.22 21:02

@Elnc, tak to bych tam musela jezdit topit (krb, kamna)…
@JiříkMazlík, díky, ano, je to průmyslový vysavač, i na mokré vysávání… 8). Nemám hadice za spotřebičem, ale je tam Aquastop a ten se ne a ne vlézt za linku…nechali tam málo prostoru a to věděli, jaké spotřebiče tam budou, dělali to fachmani z Mobelixu, už nikdy vice…:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 22:44

@MarieP Ježíš tam v nábytku dělá kdo má ruce a nohy nic o tom vědět nemusí :lol: no upřímně na tohle se bere normální firma :D
No ten aquastop reaguje jen na zvětšený průtok ale menší únik vesele pouští ;)

To bych rád viděl osobně co to tam stvořily :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1