Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte,
věříte na psychosomatickou příčinu nemoci?
Cca 3 roky bojuji se svým zažíváním. Za ty tři roky jsem byla 2× na gastroskopii a 1× na kolonoskopii. Vždy bylo vše ok. Krve, uzv, skryté krvácení prostě vše ok. Laktóza i lepek též v pořádku. Na velkou jdu třeba 1× za 5 dní, mám pořád nafouknuté břicho, vypadám, jak v 6 měsíci těhotenství. Ráno ještě jakžtakž, ale jak jde den, tak se to horší. V současné době mám opět termín na gastroenterologii, od září mě chvíli bolí a chvíli nebolí žaludek. Denně na fouknuté celé břicho. Už mám z toho hrozný stres, není to příjemné, bolí to, nechodím ani do společnosti. Nutno zmínit, že beru antidepresiva Venlafaxin, trpím na panické ataky. Může toto vyvolat dluhodobý stres? Už si nevím rady. Dokonce jdu k jinému lékaři. Minulá lékařka mi prostě oznámila, že je vše v pořádku a vylifrovala z ordinace. Tak zkouším vás. Nemáte s tím někdo zkušenost? Radu, pomoc? Beru iberogast, Meteospasmyl, probiotika. Děkuji moc
Ano, podle toho, co mas za sebou to mas velmi pravdepodobne psychosomaticke. Co s tebou mel podle tebe gastroenterolog delat, kdyz jsou vsechna tvoje vysetreni v poradku?
@Janys001 píše:
Ahojte,věříte na psychosomatickou příčinu nemoci?
Cca 3 roky bojuji se svým zažíváním. Za ty tři roky jsem byla 2× na gastroskopii a 1× na kolonoskopii. Vždy bylo vše ok. Krve, uzv, skryté krvácení prostě vše ok. Laktóza i lepek též v pořádku. Na velkou jdu třeba 1× za 5 dní, mám pořád nafouknuté břicho, vypadám, jak v 6 měsíci těhotenství. Ráno ještě jakžtakž, ale jak jde den, tak se to horší. V současné době mám opět termín na gastroenterologii, od září mě chvíli bolí a chvíli nebolí žaludek. Denně na fouknuté celé břicho. Už mám z toho hrozný stres, není to příjemné, bolí to, nechodím ani do společnosti. Nutno zmínit, že beru antidepresiva Venlafaxin, trpím na panické ataky. Může toto vyvolat dluhodobý stres? Už si nevím rady. Dokonce jdu k jinému lékaři. Minulá lékařka mi prostě oznámila, že je vše v pořádku a vylifrovala z ordinace. Tak zkouším vás. Nemáte s tím někdo zkušenost? Radu, pomoc? Beru iberogast, Meteospasmyl, probiotika. Děkuji moc
zapomnela jsem citovat.
@Janys001 píše:
Ahojte,věříte na psychosomatickou příčinu nemoci?
Dobrý den,
prvotní je pročistit střeva
80% nemocí pochází ze střev a ze špatného stavu mikrobiomu, který se právě nachází ve střevech. Jaké probiotika jste užívala?
Mám kolem sebe spousty žen, co trápí stejné problémy a při užívání kvalitních probiotik po pár dnech nemají problém ![]()
Pozor na to, on reflux ne vždy musí být na gastroskopii vidět. Znám lidi co to zjistili až na pH metrii.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli mi můžete doporučit nějaká kvalitní probiotika, má někdo zkušenost?