Neschopenka . Má první

Anonymní
10.11.22 10:12

Neschopenka . Má první

Ahoj, ahoj. Jak je to prosím s neschopenkou?

Zašla jsem si k lékaři (rýma, bolest v krku, průdušky při dýchání). Ač crp bylo jen 2. Co jsem snad slyšela dobře. Lékař mi dal ATB 8o a neschopenku. Ta je moje první a já nevím co a jak… Dal mi nějak papír a nic víc, krom léků.

Poradíte prosím vás

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31291
10.11.22 10:19

Neschopenky už se vydává jen elektronické, takže to nikam nemusíš nosit.
Zavolej do práce, že si nemocná a neschopenka dorazí do datové schránky - posílá to doktor.
Lež doma a léč se :mrgreen: Nikde netrajdej krom kontroly u dr., kdyby ti dorazila kontrola z práce či sociálky, měla bys problém s nedodržováním léčebného procesu.
Na zvonku to chce mít jméno, nejde se vymlouvat.
Toť vše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.22 10:27

@Mar__nka1983 trajda nemám v plánu. Akorát na co mám ten papír teda??? Nechápu postup doktor

• Citovat
  • Upravit
1254
10.11.22 10:47
@Anonymní píše: @Mar__nka1983 trajda nemám v plánu. Akorát na co mám ten papír teda??? Nechápu postup doktor

Papír slouží pro kontrolu, máš na něm jak uvedené dalších kontroly (bereš sebou k lékaři) tak kdyby ti přišla kontrola, zda nikde netrajdáš, předložíš a on tam zapíše datum, kdy u tebe byl. Po ukončení nemocenské vyhodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
10.11.22 10:48

A zkusila sis tenpapir precist?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.22 10:54

Na papíře mám jen své údaje + že 22.11 mi budou volá rod lékaře. Vycházky bílá Apod…

Holt sorry no, že tě to obtěžuje 8o kdyz s tím člověk nemáš žádnou zkušenost

• Citovat
  • Upravit
9293
10.11.22 10:54
@Anonymní píše:
Ahoj, ahoj. Jak je to prosím s neschopenkou?

Zašla jsem si k lékaři (rýma, bolest v krku, průdušky při dýchání). Ač crp bylo jen 2. Co jsem snad slyšela dobře. Lékař mi dal ATB 8o a neschopenku. Ta je moje první a já nevím co a jak… Dal mi nějak papír a nic víc, krom léků.

Poradíte prosím vás

Papír měj doma, kdyby ti přišla kontrola. Nebo kdyby jsi třeba šla znovu k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
10.11.22 11:09
@Anonymní píše: @Mar__nka1983 trajda nemám v plánu. Akorát na co mám ten papír teda??? Nechápu postup doktor

ten papír - vypadá to jako malá okopírovaná neschopenka?
To je jen pro tebe, abys to měl doma - můžeš tam mít zapsanej datum příští kontroly, případně ti tam možná, jako to bývalo na starých neschopenkách, kontrola může napsat, kdy u tebe byli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.22 11:51

@Mar__tanka1983 je to druhý díl rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti.

• Citovat
  • Upravit
7970
10.11.22 12:03
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 je to druhý díl rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti.

2. díl se dává pacientovi. Je to papír jen pro Tebe. Do práce ho dávat nemusíš, tam se to posílá elektronicky. Tady se píší kontroly a případně pokud by přišla kontrola se sociálky, tak ho ukážeš kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
10.11.22 12:44
@Anonymní píše:
Na papíře mám jen své údaje + že 22.11 mi budou volá rod lékaře. Vycházky bílá Apod…Holt sorry no, že tě to obtěžuje 8o kdyz s tím člověk nemáš žádnou zkušenost

Tak logicky postup je, nejdriv si precist, co jsem dostala a pak se ptat a ne se ptat, dostala jsem papír…
Takze je jasne, ze je to papir o tom, ze jsi na pn a nemas zadne vychazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
10.11.22 12:51
@Anonymní píše: … trajda[t] nemám v plánu. Akorát na co mám ten papír teda??? Nechápu postup doktor

Ten papir máš z dvou důvodů:

1. Lékař v něm vyznačuje hodiny povolených vycházek, případně další podrobnosti o léčebném režimu.
  2. Ten papír předkládáš pokud přijde na práce neschopnou osobu kontrola.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex