Problémy s nadýmáním

Anonymní
9.11.22 19:41

Problémy s nadýmáním

Poslední dobou mám hrozné potíže s nadýmáním :oops: Není to každý den/celý den, ale za to to někdy až vyloženě bolí :roll: Vařím si fenyklovej čaj, sem tam si lupnu Espmisan nebo Hylak, snažím se mít každý den pohyb. Chodím všude pěšky, co to jde, každý den procházka po okolí s kočárem, aby se střeva hýbaly, ale stejně :nevim: Stravování asi neni úplně ideální no, obvykle takova domácí česká klasika… Ale jim cely život stejně a takové potíže jsem nikdy neměla :nevim: Někdo nějaký tipy, jak to omezit na minimum? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24736
9.11.22 19:43

Mohla se u vás vyvinout nějaká potravinová alergie. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 19:48

Zkusit brat espumizan dlouhodobě, ale pozor, pokud se to může a ještě bych zašla na alergologii

• Citovat
  • Upravit
14650
9.11.22 19:52

Co omezit lepek? Jestli mas stravu “klasiku”, tak asi mas často pečivo, těstoviny, knedliky, zahustovane omáčky a tak, a to muže byt někdy příliš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 20:00
@Semtex píše:
Co omezit lepek? Jestli mas stravu “klasiku”, tak asi mas často pečivo, těstoviny, knedliky, zahustovane omáčky a tak, a to muže byt někdy příliš.

To mám no…

• Citovat
  • Upravit
14313
9.11.22 20:09
@Anonymní píše:
Poslední dobou mám hrozné potíže s nadýmáním :oops: Není to každý den/celý den, ale za to to někdy až vyloženě bolí :roll: Vařím si fenyklovej čaj, sem tam si lupnu Espmisan nebo Hylak, snažím se mít každý den pohyb. Chodím všude pěšky, co to jde, každý den procházka po okolí s kočárem, aby se střeva hýbaly, ale stejně :nevim: Stravování asi neni úplně ideální no, obvykle takova domácí česká klasika… Ale jim cely život stejně a takové potíže jsem nikdy neměla :nevim: Někdo nějaký tipy, jak to omezit na minimum? :?

Taky to tak někdy mám…kup si sezamový olej a dej si ráno na lačno lžíci, vždy jsem měla problémy. Po 2mesicich užívání v pořádku, někdy stačí málo…

Příspěvek upraven 09.11.22 v 20:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.11.22 20:15

Mně se takhle po druhém porodu začala projevovat neschopnost strávit laktózu. Byla jsem zoufalá, přečetla pár diskusí na toto téma a zjistila, že není nezvyklé, že se problémy s trávením laktózy výrazně zhorší po porodu. Tak jsem začala kupovat bezlaktózové mléko a jogurty, příp. si v lékárně koupím enzymy na štěpení laktózy, a mám klid. Radím vyzkoušet, není to nijak drastická dieta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
9.11.22 20:19
@lucad77 píše:
Mohla se u vás vyvinout nějaká potravinová alergie. :think:

třeba na lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
9.11.22 20:20

Mám často, vlastně denně večer vypadám jak v 5.měsíci…zkouším makrobiotiku, vyřadila jsem mléčné, lepek, cukr…ale ne sktriktně, občas zhřeším…je to krátce, ale výsledek moc nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 20:27

Ahoj,

mě podobné problémy nastaly po prodělání covidu, kdy jsem ještě otěhotněla, to jsem nemohla téměř nic, zvládala jsem cucat piškoty… Na gastru jsem na radu paní doktorky začala přidávat loupané ovoce ideálně jablíčka a postupně jsem se po mini krůčcích vrátila do normálu a pila jsem v průběhu magnézko, funguje na všechny křeče :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.22 20:33
@Arnikamo píše:
Mně se takhle po druhém porodu začala projevovat neschopnost strávit laktózu. Byla jsem zoufalá, přečetla pár diskusí na toto téma a zjistila, že není nezvyklé, že se problémy s trávením laktózy výrazně zhorší po porodu. Tak jsem začala kupovat bezlaktózové mléko a jogurty, příp. si v lékárně koupím enzymy na štěpení laktózy, a mám klid. Radím vyzkoušet, není to nijak drastická dieta :)

Hm zajímavé :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.22 20:34
@Anonymní píše:
Ahoj,mě podobné problémy nastaly po prodělání covidu, kdy jsem ještě otěhotněla, to jsem nemohla téměř nic, zvládala jsem cucat piškoty… Na gastru jsem na radu paní doktorky začala přidávat loupané ovoce ideálně jablíčka a postupně jsem se po mini krůčcích vrátila do normálu a pila jsem v průběhu magnézko, funguje na všechny křeče :)

Super, jdu si dát magnesium..

• Citovat
  • Upravit
1319
9.11.22 21:05
@Anonymní píše:
Super, jdu si dát magnesium..

Ja po magnezku měla prujmy a mimino to nadymalo(ale nemusí byt tvuj případ).
Probiotika bych zkusila a jak holky píšou nahoře lepek a laktoza a obyc cukry málo komu delaji dobre..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 21:11

Já třeba žádnou alergii nemám, ale dělá mi to konzumace čerstvého pečiva (plus samozřejmě nadýmavá zelenina). Magnesium beru kvůli něčemu jinému, ale na nadýmání nepomáhá. Jo a bacha na žvýkačky.

• Citovat
  • Upravit
192
9.11.22 22:43

Já ráda popíjim Bílinskou kyselku, když mám pocit, že jsem „nadmutá“ nebo mam nějaký divný žaludek… Ale jedná se spíš o nárazové obtíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí