Zažloutlé oblečení

1265
7.5.13 09:45

Zažloutlé oblečení

Ahoj maminky. Potřebovala bych radu. Dnes jsem předělávala ze sáčků do krabic oblečení po dceři. Všimla jsem si, že skoro všechno mi za ten rok co je to schované zežloutlo. Nejvíc zežloutlo bílé oblečení, ale docela dost i to barevné. Má některá z Vás radu co s tím až to budu chtít zase v budoucnu vytáhnout pro druhého prcka? Moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2660
7.5.13 10:29

Také se mi to stalo a hodila by se mi rada!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.5.13 10:34

Zažloutlo mi jen něco, ale vybělilo se to Savem Perex, krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.5.13 10:37

A je to Savo Perex i na barevné oblečení? Protože to mám taky poměrně dost žluté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.5.13 10:40

Mi na to pomohlo vyprat v ruce pracim mydlem a hodit na prime ostre slunce, na co nejdyl. ja to teda resila v srpnu, kdyz bylo 35stupnu a zabralo to. akorat u par veci jsem to musela zopakovat.
ja jsem ale mela jenom bile veci (perinku atd.), u tech barevnych hrozi, ze ti vyblednou i ty puvodni barvy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
7.5.13 10:41

Já teda skoro pět let schovávala věci v takových těch vakuových pytlích a nezežloutlo mi nic. neměli jste to někde v mokřejším prostředí? :think: jinak to savo je jen na bílé prádlo, teda aspoň myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.5.13 10:42

No mě se chtělo brečet když jsem viděla i to barevné oblečení zažloutlé :( Chceme druhé mimčo a s takovou jestli to nepustí to můžu rovnou vyhodit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
7.5.13 10:43

@pvmr Měli jsme to schované v suchu a dobře zabalené… Teď jsem na internetu objevila i Savo Perex Oxi Color na barevnmé prádlo tak asi to vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
7.5.13 10:44

@And-y tak to zkus vyprat, dát na sluníčko a uvidíš co se s tím stane a pak to dej do pytlů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
7.5.13 10:44

Namočila jsem to na noc do dětského pracího prášku a ráno vyždímala v ruce, hodila do pračky, k tomu od dm prášek na skrvny (pixla jak od Vanishe) a záříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
7.5.13 10:45

@And-y tak to je opravdu divné, že to tak zežloutlo, mě se to opravdu nestalo a to jsem měla těch pytlů spoustu
tak vidíš kup to savo, když je i na barevné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.5.13 10:51

@And-y Myslím, že na stálobarevné bavlněné se to může, já tím prohnala i zahnojená trička starší dcery (barevná, bílá s potiskem) a nevšimla jsem si žádné újmy.

@pvmr Mi komplet zežloutly dvě body asi z dvaceti, v jednom pytli naskládané… :nevim: jestli jsem je předtím nějak jinak vyprala :nevim: záhada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
24.1.14 15:08

Tady mám 5% oblečení zežloutlé. Když to tedy vyperu v tom Savo Perex, perete to pak ještě jednou aby se to z toho dobře vymáchalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
24.1.14 15:23

Na zažloutlé bílé prádlo pomáhá namočit ho třeba přes noc do vody se solí (radši víc solí) a pak normálně vyprat v pračce. Ale to barevné netuším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
24.1.14 19:24

@Mata132 Namočím bílé prádlo do vody smíchané se savem perex asi tak na 2 hoďky a potom to ještě raději vyperu v pračce Aby se to savo z toho dostalo. Mám to odskoušené i na barevných bryndáčcích a krásně to odstranilo i fleky od mrkve atd. A barva zůstala krásná' ale dá se ještě koupit savo perex oxi color na barevné prádlo. V tom savu jsem namáčela kombinézu takovou chlupatou původně čistě bílou. Byla kompletně zažloutlá a teď je zase jako nová :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat