Zbourání domu

Anonymní
18.7.12 14:49

Zbourání domu..

Ahojky, zajímalo by mne, zda tu někdo má zkušenost s bouráním domu a stavby nového. Zajímaly by mne hlavně investice a zda by jste do toho šly znovu, protože my se rozhodujeme, zda bourat a stavět nový a nebo rekonstrukce.. :think: ale vidíme to spíše na bourání, protože jsme zdědili hotovou ruinu..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12895
18.7.12 14:53

Ahoj, doporučuju zbourat a postavit novej. Do ruiny dáte milion a ani to pořádně nepoznáte. Demolička vás na moc peněz nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
18.7.12 14:58
@circus píše:
Ahoj, doporučuju zbourat a postavit novej. Do ruiny dáte milion a ani to pořádně nepoznáte. Demolička vás na moc peněz nevyjde.

Demolička pokud se nedělá svépomocí vyjde taky na slušný peníze. Doporučuji oslovit firmy ať Vám udělají nabídku na obě varianty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
18.7.12 15:06

@dalimil Jasně, určitě oslovit nějaké firmy a říct si o cenovou nabídku. Ale myslím si, že by víc jako 50 000 stát neměla. Partner má stavební firmu, tak možná mám zkreslené představy. Radši se ho ještě zeptám a dám večer vědět. Vím, že bagr hodina stojí 600,–, ale je možný, že má na takový věci lepší ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
18.7.12 15:06

Zdemolovat a postavit nový. Hrábnout do ruiny je na bednu neb nikdo nikdy neví co se při rekonstrukci pose. e a náklady jen rostou a rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
18.7.12 15:17

Já to vidím na konzultaci se stavařem:) ale pokud je to ruina tak dolu s tím, ony se pak ukážou skryty vady a zbytečne to stojí víc než by mělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
18.7.12 15:20

My jsme bourali starý a stavěli nový. Každý, kdo se rozhodl rekonstruovat, tluče hlavou do zdi. většina známých, co to tak udělala tvrdí, že už by za ty prachy dávno postavili novostavbu. Na starém baráku je pořád nějaký problém, musí se do něj investovat pořád. Na nový se nemusí x let sáhnout. Takže pokud je ta možnost, tak určitě bourat. A jestli je to navíc ruina, tak není o čem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.7.12 15:23

Do oprav starého domu bych nešel, pokud je stavěný klasickými metodami… Ten komfort bydlení v novém se nedá porovnat. Už jenom otázka vlhnutí/nevlhnutí stěn. A podřezání zdiva taky nevyřeší všechno. Vždycky je tam nějaký zbytkový problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
18.7.12 15:24
@circus píše:
@dalimil Jasně, určitě oslovit nějaké firmy a říct si o cenovou nabídku. Ale myslím si, že by víc jako 50 000 stát neměla. Partner má stavební firmu, tak možná mám zkreslené představy. Radši se ho ještě zeptám a dám večer vědět. Vím, že bagr hodina stojí 600,–, ale je možný, že má na takový věci lepší ceny.

kompletní bourání, odvoz suti, přistavení kontejnerů, rozebrání střechy, likvidace odpadu, podle mě to nebude stát pod 250.000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
18.7.12 15:25

No my zrovna rekonstruujeme a upřímně řečeno, člověk nikdy neví, co za „kostlivce“ objeví, zrovna jsme zjistili, že jedna zeď byla stavěná opravdu „co dům dal“ a navíc si navrhnete dispoziční řešení, které bude přesně podle vašeho gusta, žádné kompromisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
18.7.12 15:27

Mno ono ani novostvba nemusí byt bez problému:) máti je stavař a často řeší problémy s novostavbou, praskání zdí a vlhnutí, opadávání, kroucení podlah, propadnutí atd… takže je ješte dobrý si zaplatit nezávyslí stavební dozor, jasne vyjde to na 30-50tis ale rozhodne se vyplatí a firma pak stavbu nešidí a lze lépe stavbu reklamovat, rozhodne se investice do stavebního dozoru vyplatí, hlavne ne stavební dozor od firmy co to bude stavět… proste nekoho odjinut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
18.7.12 15:34

No tak asi záleží, jestli je na domu něco pěkného, co má tzv. „ducha“ co byste znovu nepostavili, nebo by to vypadalo blbě, postavené nově. Jestli mi rozumíte. My jsme rekontruovali starej dům, snad hodně přes sto let starý. Každý nám říkal, ať to zbouráme a teď každej kouká jak to tu máme pěkný, že by to bylo škoda zbourat. Máme tu klenuté stropy, silné obvodové zdi atd. Takže pokud k tomu domu máte nějaký vztah a je tam něco pěkného, tak opravit, jinak zbourat a postavit nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
18.7.12 15:37
@dalimil píše:
kompletní bourání, odvoz suti, přistavení kontejnerů, rozebrání střechy, likvidace odpadu, podle mě to nebude stát pod 250.000,–

máš pravdu, těch 50 000, co bylo zmiňováno, nebude stačit ani na odkup suti (hodně nahrubo to vychází na odkup patnácti tater, a to nepočítám dopravu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
18.7.12 15:38
@Anonymní píše:
Ahojky, zajímalo by mne, zda tu někdo má zkušenost s bouráním domu a stavby nového. Zajímaly by mne hlavně investice a zda by jste do toho šly znovu, protože my se rozhodujeme, zda bourat a stavět nový a nebo rekonstrukce.. :think: ale vidíme to spíše na bourání, protože jsme zdědili hotovou ruinu..

Tahle dikuze je zajímavá, doporučuji mrknout se na ní :mavam:http://forum.living.cz/viewtopic.php?…

@circus píše:
@dalimil Jasně, určitě oslovit nějaké firmy a říct si o cenovou nabídku. Ale myslím si, že by víc jako 50 000 stát neměla. Partner má stavební firmu, tak možná mám zkreslené představy. Radši se ho ještě zeptám a dám večer vědět. Vím, že bagr hodina stojí 600,–, ale je možný, že má na takový věci lepší ceny.

To máte nějaké levné 8o. Odkud jste :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
18.7.12 15:41
@Milu86 píše:
No tak asi záleží, jestli je na domu něco pěkného, co má tzv. „ducha“ co byste znovu nepostavili, nebo by to vypadalo blbě, postavené nově. Jestli mi rozumíte. My jsme rekontruovali starej dům, snad hodně přes sto let starý. Každý nám říkal, ať to zbouráme a teď každej kouká jak to tu máme pěkný, že by to bylo škoda zbourat. Máme tu klenuté stropy, silné obvodové zdi atd. Takže pokud k tomu domu máte nějaký vztah a je tam něco pěkného, tak opravit, jinak zbourat a postavit nové.
:pankac: jo, s tím souhlasím. Naši takhle zrekonstruovali statek a některé ty prostory jsou opravdu nádherné, vysoké stropy, křížové klenby…
Ale jestli je to jen esteticky nehodnotná ruina tak pryč s tím. Švagrová takhle rekonstruovala a tolik tam toho našli, co bylo úplně špatně, že jim z toho starého zbyly jen dvě zdi a to už fakt bylo lepší i levnější to srovnat se zemí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný