Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@meduzza Já psala, že si nejsem tou cenou jistá, že se ho večer zeptám
Každej den poslouchám věci kolem staveb a navíc už to dělá dlouho tak má určité cenové výhody. Ten bagr za 600,–je 100% pravda, včera jsme se o tom ještě bavili, že měl na stavbě nějakou prodlevu a bagr tam jen stál a nemakal. Jsme z JM, ale partner má práce až do příštího léta ![]()
@circus píše:
@meduzza Já psala, že si nejsem tou cenou jistá, že se ho večer zeptámKaždej den poslouchám věci kolem staveb a navíc už to dělá dlouho tak má určité cenové výhody. Ten bagr za 600,–je 100% pravda, včera jsme se o tom ještě bavili, že měl na stavbě nějakou prodlevu a bagr tam jen stál a nemakal. Jsme z JM, ale partner má práce až do příštího léta
To je daleko, jinak bych vás hned brala
![]()
Tak my rekonstruujem ruinu, starou poloroubenou chalupu, je fakt že se objevují nové a nové nedostatky, ale ta chalupa má kouzlo, nedovedu si představit postavit tam jinou, prostě sedí k tomu pozemku jak p.del na hrnec ![]()
Ale my tam nebydlíme, nespěcháme ![]()
Jo a bagr stojí 600 i více na hodinu ![]()
Tak jsem zjistila, že 100m2 přízemní baráček cca 100 000 korun. Pokud je obestavěnej (z obou stran sousedi), nebo nepřístupnější terén tak 150 000. Čím větší dům tak tím je demolice dražší. Tímto se omlouvám za těch mých 50 000 ![]()
Strašně moc děkuju za příspěvky. dnes jsme byli na stavebním úřadě a dozvěděli jsme se celkem zásadní věci-DUM SE MUSÍ ZBOURAT. Nemám zatím moc představu, co kolik stojí, ale bude to určitě pálka.. Pak běhání po úřadech, aby se dal postavit nový, no už to vidím.. ale je to jediná cesta, jak si zařídit vlastní bydlení, takže to budeme muset absolvovat. I boUrání budeme asi provádět svépomocí, alespoň z části.
Ale mám dotaz ještě jeden..Jak dlouho prosím Vás trvá demolice domu? Pokud si tedy najmete firmu. Nebudu zacházet do podrobností, ale hrajeme o čas
.
Prej to neni tak drahy, 50-100 000,
zalezi na stavu domu, rekonstruovat je siiiileny, ale zase hruba stavba, pokud by byla slusna, tak ma taky cenu milion.
@Anonymní píše:
Strašně moc děkuju za příspěvky. dnes jsme byli na stavebním úřadě a dozvěděli jsme se celkem zásadní věci-DUM SE MUSÍ ZBOURAT. Nemám zatím moc představu, co kolik stojí, ale bude to určitě pálka.. Pak běhání po úřadech, aby se dal postavit nový, no už to vidím.. ale je to jediná cesta, jak si zařídit vlastní bydlení, takže to budeme muset absolvovat. I boUrání budeme asi provádět svépomocí, alespoň z části.
Ale mám dotaz ještě jeden..Jak dlouho prosím Vás trvá demolice domu? Pokud si tedy najmete firmu. Nebudu zacházet do podrobností, ale hrajeme o čas.
prosimte drazili jsme dum od obce urceny k demolici a novy se mel postavi o 3 metry dale, aby nebyl u silnice. projeli jsme to, ted se tam stavy dum - stary castecne rozebrali, ale umisteni nechali stejne. Ono se asi da vsechno, kdyz se chce.
Jen poznámka k té ceně bagru - známý se podílel na jisté „stavbě“ domu, kde si kvůli urychlení bourání nasmlouvali rypadlo BROYT se lžící 0,85m3 (má i větší) - to vyšlo na 1700,– na hodinu. (Ale to bude asi spíš na průmyslové stavby…) ![]()
@dalimil píše:
kompletní bourání, odvoz suti, přistavení kontejnerů, rozebrání střechy, likvidace odpadu, podle mě to nebude stát pod 250.000,–
Třeba tady je nějaký ceník bouracích prací a odvozu suti , tak si to může zkusit odhadnout.