Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Objednala bych se do nějakého CAR a začala to aktivně řešit, jestli někdy chceš mít vlastní dítě. Na bylinky a kouzla babských rad bych se nespoléhala.
To je jak z blbého ruského filmu. Myslela jsem, že už dneska k tomu přistupují jinak. Když už zavedli i změnu názvu…
@safina no tyjo, tak ta to vyhrála! Tolik dětí
![]()
@Cinderella1978 děkuji za doporučení…kouknu na nějaké centrum poblíž a zkusím se tam objednat.
@Sany80s jasné, s tou nižší váhou by to smysl dávalo…já mám bmi v normě, nějak podvyživená opravdu nejsem. Ale i když se mi ta váha v průběhu let trošku hýbala, tak to vliv vlastně žádný nemělo.
Díky za napsání zkušenosti
a
@Klávesa289 děkuji za doporučení, po nějakém centrum kouknu určitě.
No, už si také začínám myslet, že nějaké alternativní přístupy mi asi moc fungovat nebudou, i když jsem tomu dlouhou dobu dávala naději.
K tomu přístupu…asi jak kdo! Ale gynekologa už jsem měnila 6× s tím, že to každý brutálně bagatelizoval a byla jsem pro ně ta „otravná”, která si stěžuje, i když přece nemusí utrácet prachy za vložky a tampony…no, šílenost! Kor v 21. století. A ještě jsem byla přirovnávána k ženám za války/v koncentráku, že ms taky neměly a přežily a dokonce i rodily…ach jaj!
Doporučila bych taky CAR, ty stejně asi nepotřebuješ řešit, že nemáš menstruaci, ale spíš to, jestli budeš moct mít děti, ne? A odborníci na tohle jsou v CARu. A začni hned, co může být u tebe v 25 resitelne, v 35 už resitelne být nemusí. Dneska všem přijde, že 35 není žádný věk, však ta a ta měla dítě v 45, ale pokud jsou nějaké problémy, může být i 35 už pozdě.
Podle mě to bude šílená hormonální nerovnováha, určitě to řeš s odborníky. Doporučuji ti knihu od Anne Hild Přírodní hormonální léčba, je tam srozumitelně popsáno, jak se pohlavní hormony navzájem ovlivňují a co dělat při nadbytku/nedostatku toho kterého hormonu. Rady v ní mi moc pomohly (neřešila jsem ale tvůj problém).
Pak je tady uživatelka LadaSva, která se vyzná a doporučuje doplňky stravy, najdi si ji a projeď její příspěvky k PCOS.