Zcela bez menstruace - tipy na vyvolání

Anonymní
19.9.26 15:04

Zcela bez menstruace

Ahoj, je tu někdo zcela BEZ menstruace?
Mám primární amenoreu, do toho také již dlouho diagnózu PMOS a menstruaci jsem v životě neměla.

Zkoušela jsem menstruaci nějak vyvolat přírodně, nepovedlo se. Injekcemi Agolutinu také nic, při zkoušení HA pouze slabounké krvácení + šílené stavy, musela jsem vysadit.

No, bude mi 23, s partnerem začínáme přemýšlet nad miminkem…teď po VŠ jsem začala pracovat + do toho ještě dále studuji další VŠ. Jsem velice mateřsky založená a děti miluji, pracuji ve školství a začínám pociťovat vážně velkou touhu po vlastník dítku… :oops:
Povinností mám až až, samozřejmě bez kapky stresu se to neobejde. Ale jsem bezradná a začínám znovu přemýšlet nad nějakými hormony….
Jak jste prosím něco takového řešily Vy? Gynekolog mě do hormonální léčby naštěstí nenutí, ale ničím se nám to nepodařilo vyvolat (ani doplňky stravy, ani alternativními cestami, prostě nic nezabírá).

Budu ráda za jakékoliv postřehy a přeji hezké dny.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80319
19.9.26 15:12
@Anonymní píše: Více

tak hlavně je potřeba zjistit PROČ nemáš menstruaci, bylinky a čáry máry k tomu asi nepomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 15:34

@stinga nikdo neví…prý asi geneticky.
Matka i sestry (i babičky měly) mají menstruaci pravidelnou, od útlého věku. U mě nic. V genetice se našla jen možná příčina PMOS, nikoliv absence menstruace…nikdy neví, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
35513
19.9.26 15:53

Tak to asi neni uplne pravda, ne? Asi vedi, proc to tak mas, ale nevedi, proc zrivna ty. Takze, co je tedy pricina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 16:07

@mroe no, netuším. Sám gynekolog říkal, že prostě neví.
Možná tam i nějakou roli hraje PMOS, ale tam je spíše typické to, že je menstruace nepravidelná…ne že není a nikdy nebyla.

• Citovat
  • Upravit
80319
19.9.26 16:19

jak neví? máš funkční vaječníky? tvoří se ti vajíčka? - já bych zcela laicky tipovala, že tady někde je hlavní zdravotní problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35513
19.9.26 16:38

Nechapu. Takze, nejsi vysetrena? A proc? A jak tedy mas vedet, jestli muzes mit deti. Rozhodne to zacni resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13275
19.9.26 16:52

To jako nejsi vyšetřená, tohle se mělo dávno řešit už v době, kdy tě měli na starost rodiče. Stále tady píšeš o nějakých alternativních léčbách, které si asi z velké části ordinuješ sama. Ale že bys absolvovala x vyšetření třeba 5 x za měsíc ultrazvuk vaječníků, aby se zjistilo, jak se chovají. Nemáš pocit, že je tvůj zdravotní stav dost zanedbaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 16:57

@stinga @mroe

O vaječnících jen vím, že jsou lehce zvětšené a poseté četnými cystami. Samozřejmě ovulaci vůbec nemám…ale nějakou jako jejich funkčnost/nefunkčnost neznám.

Ale nijak zvlášť a více mě teda nevyšetřovali. Byla jsem nedávno jen na komplexním genetickém vyšetření, kde se na nic abnormálního nepřišlo. Takže to uzavřeli s tím, že neví a že můžu tak maximálně začít brát znovu antikoncepci a až budu chtít děti, tak se ozvat, ale že je prý malá šance, že to nějak vůbec půjde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.26 16:58

@Sany80s řešilo se to. Jen v té době mi každý doktor říkal, že je na menstruaci vše perfektně nachystané.

Můj gynekolog mi žádné „lepší” vyšetření nenabízí…pouze až budu chtít děti, tak dojít. A nebo antikoncepci.
Sám se prý s tímto neshledal…

• Citovat
  • Upravit
13275
19.9.26 16:59

Tvůj doktor je nezodpovědný člověk. Našla bych si specializované pracoviště, vyptávej se a hledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13275
19.9.26 17:00

To já chápu, že se s tím nesetkal, ale snad tě má odeslat někam, kde se s tím setkali. To je strašné a rodiče teda taky měli lépe zasáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 17:01

@Sany80s myslíš třeba rovnou nějaké IVF centrum?
Už jsem vyměnila 6 gynekologů a každý od toho „dává” ruce pryč a nebo si vyslechnu poznámky, že mám být ráda, že neutrácím za vložky :roll:

• Citovat
  • Upravit
35513
19.9.26 17:12

No…vysetreni hormonu je hotove? Genetika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 17:16

@Sany80s zatím mě odeslal pouze na tu genetiku, no. Předešli lékaři vždy indikovali jen krevní testy, jinak nic.

A to souhlasím…ale lékaři nás chlácholili, že je vše v naprostém pořádku a jen to má zpoždění…a my jsme jim věřili, protože nám vlastně nic jiného nezbývalo.
A když se matka snažila ozvat, tak přišla jen bagatelizace v podobě toho, že (a to cituji slova vedoucího primáře ivf kliniky): že lidé za války menstruovali jen párkrát do roka a přežili.. :pocitac:

Tak se alespoň teď snažím to nějak řešit, jelikož jsem v podcastu slyšela, že pokud tělo spontánně neodmenstruuje několikrát do roka, tak hrozí i riziko rakoviny a další nehezké věci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa