Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem na začátku těhotenství krvácela, dokonce v podobném termínu cca 6.-7. týden. Byl to hematom, krvácela a špinila jsem 3 týdny. Nyní jsem 19. týden a krvácení bylo jenom na začátku. Bývá to poměrně časté, aspoň tak mi to vysvětlovala doktorka. Jak se embryo „zavrtává“ do dělohy, tak vznikají právě ty hematomy. A průjem ze stresu je naprosto normální věc. Takže důležité je se dát do pohody a věřit, že to miminko zvládne.
První trimestr je buď a nebo, i kdybys nepozorovala žádné potíže, tak nemáš jistotu, ze je vše v pořádku. Já si proste říkala, ze jestli se má něco stát, tak se to stane. Ale ten strach tam bude vždycky no, po dvou potratech sem si pak pozorovala každé pichnuti a drobnost, co se vymykala od normalu. Byla sem nervech, dokud sem v náručí nedrzela zdravé děti (a teda i potom, protože potom zas střídá strach o to dítě).
Měla jsem komplikace až do asi 13tt, hematom, hospitalizace zatím jsem 17+6 a ťuk ťuk. Je to buď a nebo ale těch dobrých konců se v břiše dopeká nebo už běhá po světě spousta 🙂
Celý 1. Trimestr je takový…buď a nebo…je dobré se pokusit to tak přijmout, byť je ti složité. Zakrvacela jsem cca v 7. Týdnu, jeden den a vše ok (ale brala jsem léky na ředění krve tak se to dalo cekat). Držím palce ![]()
Já jsem špinila od 5. do 8.týdne. Měla jsem drobný hematom, který se po jednom týdnu vstřebal a během toho ze mě 3× vyteklo i trochu krve a vše bylo ok
ale taky jsem měla strach.
Ahoj potřebuji se nejspíš vypovídat. Dnes jsem 6+1 tt a jsem vystresovana. V sobotu po probuzení jsem šla na záchod a po utření na papíru krev, po chvilce ještě jednou, rozhodla jsem se jet na pohotovost, zde mi doktorka udělala vyšetření i ultrazvuk a vše bylo v pořádku, dostala jsem 2 injekce a klidový režim. Od té doby se neustále kontroluji, mám úzkost, strach ze potratim, hodně moc se bojím. A do toho se mi dneska přidal průjem, myslíte že průjem může být vyvolaný stresem? A stalo se vám taky že jste na zasarku tehu špinily a vše dopadlo v pořádku?