Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli v nějakém 4-5 týdnů těhotenství se dávají ultrazvuky a celkově jestli už jít k doktorovi.
Děkuji
Pokud nemáš extra důvod (velmi rizikové těhotenství, léky neslučitelné s těhotenstvím…), tak není nejmenší důvod tam chodit tak brzo. Velmi často není v té fázi ani u prosperujícího těhotenství vidět vůbec nic, a pokud už jo, tak to bvá pouze mal černý flíček - gestační váček, který potvrdí pouze uložení těhotenství v děloze, ale jestli tam vůbec nějaké embryo je, natož životaschopné, až o dost později. 7-8. tt ideál.
Byla jsem v 5+0 kvůli spineni a doktorka ještě nic neviděla, příště bych takhle brzy asi nesla akorát mě to ještě víc vystresovalo ![]()
Uplne zbytecny utz.
Sla bych az v 9 tt, to uz je pak jasna vec i se srdickem.
Zbytečně brzo, uvidí tam max nějakou tečku, pockala bych aspoň do 7tt, to už bude aspoň srdíčko.
@Pavlucha97 píše:Šla bych na utz nejdříve za 2 týdny.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli v nějakém 4-5 týdnů těhotenství se dávají ultrazvuky a celkově jestli už jít k doktorovi.
Děkuji
Já šla prvně v 8tt, pokud nemáš potíže, tak kliidek a nespěchej
![]()
Byla jsem v 5. týdnu a doktor mohl akorát říct, že nevidí nic, co by se s těhotenstvím neslučovalo.
@Kryptozoo totiž problém s bývalým přítelem ze dne na den ode mě odešel ke svojí ex a druhý den jsem zjistila, že jsem těhotná. Miminko chtěl no a teď si přeje, abych o to přišla. Dělá mrtvého brouka. Říkala jsem mu, že jsem na začátku, že není nic vidět, tak jsem si to chtěla ověřit.
To je ten, co se s tebou rozešel na podzim? To asi nebyl úplně dobrý nápad, chtít dítě, ne? Co dál?
@Pavlucha97 píše:
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli v nějakém 4-5 týdnů těhotenství se dávají ultrazvuky a celkově jestli už jít k doktorovi.
Děkuji
Obě děti z UTZ potvrzené brzy (5+5 a 5+3), ale šla bych později, pokud tedy nemáš nějaký problém/léky ![]()