Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím. Mám trochu netradiční dotaz. Syn si už přes rok stěžuje na samé zdr. problémy. Ne nějak extra vážné ale přesto se chci radši poradit. Je mu 13 takže jde do puberty tak me napadla souvislost. Že prý ho často trochu pobolívá hlava ( slabě ale často), navíc mám podezření na chronickou rýmu protože opravdu frka v podstatě každý den a léčba žádná nezabírá. Sem tam si taky stěžuje na nevolnost.Plus má na nehtech rýhy a bílé fleky. Taky mě napadl nedostatek vitamínů. Ale jinak fakt nevím. Pediatr nic nezjistil. Nemá někdo zkušenost?
Nemůže být ta hlava od dutin, pokud má stále rýmu? Bolí ho čelo? Nebo úplně jiný úhel pohledu… dcerka 4,5 letá si stěžovala na píchání v hlavě. Bylo to hodně často, ale podle dcerky jen malinké pích. Pak se přidaly bolesti bříška. Doktorka odebrala krev a zjištěna intolerance laktózy. Co jsme ji vysadili tak už nebolí ani hlava ![]()
@Karolina0311 Heleď možný to je. Zkusíme tu laktozu vysadit.
@lucad77 Jj, pediatr nás tam poslal hned ale nic nezjistili. Zkrátka jen, že ta rýma se dokola vrací ale jestli to má souvis z tou hlavou ne. Řekli nám že ta hlava bude nejspíš ta chronická tenzni bolest nebo jak se tomu nadává. Tak se v poslední době snažím najít příčinu a popř nějakou léčbu.
Nedostatek vitamínu může vyvolat jde co. Pitný režim, Alergie, růst, krční páteř. ![]()
@Anonymní píše:
Nedostatek vitamínu může vyvolat jde co. Pitný režim, Alergie, růst, krční páteř.
No právě. Ale ještě zjistit kterej vitamín že jo. Je jich přeci jen hafo
@JRK8 píše:
No právě. Ale ještě zjistit kterej vitamín že jo. Je jich přeci jen hafo
V laboratorich se daji i zaplatit kompletní krevni testy. Nemam teda tuseni, kolik to stojí, ale vim, ze jsem na to videla letacky, snad jsem tam zahlidla, ze se vysledky pak daji probrat s nekym znalym, ale i kdyby ne, tak by hadam nebyl problém to probrat pak s doktorkou.
@Villanelle Jo o tom sem taky slyšel. Záleží jak drahá sranda by to byla
Ty bílé fleky na nehtech byly u mě nedostatkem zinku. Musí se brát dlouho, několik měsíců, nehet se skvrnami postupně odrostl, nové skvrny se nevytvořily.
A to zahlenění by mohlo být způsobeno mléčnými výrobky, zkuste vynechat.
@Pučálkovic.Amina Dík moc za rady. Vyzkoušime co se dá. A když to nezabere tak hold zas zamíříme směr doktoři.
Řekla bych alergie, preventivně na měsíc antihistaminika a uvidíte, jestli bude změna. Tak bych to /po zkušenosti/ udělala já
Mně se tak projevuje alergie. Denně po ránu asi 2 hodiny rýma.
Dlouho trvalo než se na to přišlo.