Zdravotní sestřičky - studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zdravotní sestřičky
Ahoj holky, ráda bych se Vás zdravotních sester zeptala jaké jsou podmínky přijmutí na školu, myslím jaké známky musíte mít na základní škole, co po Vás chtěli při příjmačkách a tak. Dcera by to chtěla zkusit, neučí se špatně má jen problémy s matematikou(dyslalkulie). A jaké jsou předměty na škole? Je tam matematika hodně důležitá? moc díky za odpovědi. Lenka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, na zdravotnického asistenta někde berou bez příjmaček, někde je dělají (biologie, všeobecný přehled), takže by se dcera nemusela bát, matematika tam bude taky, ale pokud by z ní nechtěla maturovat tak na ni takový důraz dávat nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tam nevzali žačku, měli požadavek - nemít 4 z matematiky - mimo jiné…
Taky jse rozdíl jestli bude chtít na zdravotnické lyceum, nebo na asistenta - tam jsou menší požadavky. Na plnohodnotnou zdravotní sestru je ale potřeba ještě další vzdělání - např. bakalář - jinak „jen“ s asistentem bude něco jako ošetřovatelka…
Hodně štěstí ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý večer
Nevím jak je to teď,na zdrávce jsem maturovala už před 8 lety.Ale přijímačky za mě byly z češtiny a biologie a bez přijímaček se bralo do průměru 1,6.Ale teď už je to asi jinak,už jen,že dcera by byla zdrav.asistent a ne setra,na tu by musela dále ještě studivat tuším.A s tou matikou je to asi taky jak kde,záleží na učiteli,mě nechali v prváku dělat i reparát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. My dělaly z biologie a všeobecný přehled, kde bylo zahrnuto tak nějak všechno.. Také mi nikdy nešla matematika a tu jsme měly dost odlehčenou a jen prvák a druhák. Pak už jsme měly více odborných předmětů a praxi.
Měli jsme chemii, matematiku, fyziku, psychologii, ošetřovatelství teorii a pak hodiny, kde jsme se učili třeba mýt nemocného na lůžku, píchat injekce..podle ročníku, jazyk, latinu ( to byl pro mne mazec, ale je hodně důležitá) Třeťák a čtvrťák jsme pak měli odborné předměty jako chirurgii, pediatrii, internu..
Určitě jsem na něco zapoměla ![]()
Bylo to fajn.. jen bych chtěla upozornit, že na zdravotní sestru se musí po zdrávce, kde by z ní byl zdravotnický asistent, pokračovat dále na VOŠ. ty jsou pak různé. Já pokračovala na záchranáře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když by nepokračovala nemohla by vykonávat různé úkony a jiné zas pod dohledem zdravotní sestry… ![]()
V praxi to vypadá tak, že když si ji jisté pracoviště zaučí a můžou se na ni spolehnout, může dělat vše, ale za méně peněz a když se něco stane je průšvih. Určo to chce další vdělání. To už je pak lepší to lyceum..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je možná lepší jít na toho zdravotnického asistenta než na liceum. Na asistentovi se chodí na praxe již během SŠ, na liceu mají sice i nějaké odborné předměty ale žádnou praxi. Po zdravce je stejně potřeba ještě alespoň VOŠ, tam by se dceři hodila praxe ze SŠ, nastoupit na VOŠ bez praxe je docela těžký (vím z vlastní zkušenosti), máme ve třídě i spolužačku ze zdrav. licea a je na tom s vědomostmi asi tak jak mi, co máme úplně jinou SŠ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
na zdravce učím a vzhledem k systému státních maturit, je na matematiku kladen stále větší význam. Bohužel všechny maturitní předměty jsou na úkor odborných předmětů. Navíc se do budoucna uvažuje o tom, že matematika bude povinný maturitní předmět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,teda já koukám,ještě že jsem maturovala už před x lety!Matematiku jsme měly jen dva roky a jsem opravdu šťastná,že jsem nezažila státní maturitu,fakt hrůza!Je šílené,že sestry budou mít vyšší školu a stejně ty zadky utírat musí,jelikož ošky prostě nejsou.
Nebudu tady rozebírat co mě štve,jelikož je toho moc,ale to je bohužel systém. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, u nás bereme bez přijímaček. Matematika je jen 2roky. Je zaměřena hlavně na to, aby si uměla spočítat ředění dezinfekce, léku,… Samo ne jen na to. Jinak kdyz jsou prijimacky tak z CJ a BIO cloveka. Pak máme jeste přípravku pro ty co maturitu z matiky .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ta matika tam urcite bude ale maturita se z ni nedela. Hlavne kvuli redeni a koncentraci latek apod.
Povinna cast maturity je tahle:
pro praktickou maturitní zkoušku z Ošetřování nemocných
pro ústní maturitní zkoušku z Ošetřovatelství
pro ústní maturitní zkoušku z Psychologie a komunikace
pro dobrovolnou ústní maturitní zkoušku ze Somatologie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Matiku jsme na zdravce meli jen prvni 2 roky,ale ted to uz muze byt uplne jine,uz to neni obor zdravotni sestra,ale zdravotnicky asistent.Podivej se na stranky nejakych skol,tam nejlepe zjistis co potrebujes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gábííí píše:
ahoj,teda já koukám,ještě že jsem maturovala už před x lety!Matematiku jsme měly jen dva roky a jsem opravdu šťastná,že jsem nezažila státní maturitu,fakt hrůza!Je šílené,že sestry budou mít vyšší školu a stejně ty zadky utírat musí,jelikož ošky prostě nejsou.Nebudu tady rozebírat co mě štve,jelikož je toho moc,ale to je bohužel systém.
přesně.. Je to pakárna tohle
![]()
nejlepší je, že my jsme byli první testovací asistenti, nikdo nám to ale před nástupem do školy neřekl a ředitel nám ještě tvrdil, že se mění jen název! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a ja nevim, ja delala jeste sestru, tohle je vlastne sanitar s maturitou, coz je celkem k nicemu. Lepsi jit na treba obchodku,hotelovku, nebo nejaky remeslo i klidne kucharina a pak jit na vyssi nejlepe na vysokou osetrovatelskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit