Zdravotní stav po 40 – jak to máte vy?

Anonymní
4.1.26 23:17

Zdravotní stav po 40

Ahoj, nedávno jsem oslavila 40. Všude teď čtu, jak se ženám po 40 špatně hubne a celkově zdravotní stav jde do kytek. Jsem průměrná 40 s kancelářskou prací, jednou týdně chodím na spinning a o víkendu chodíme na výlety (pěšky cca 10 km), v lete práce na zahradě. Začínám se bát, kdy se začnu rozpdat. Na své 40 jsem si nechala udělat kompletní rozbor krve pro ženy 40+, ten dopadl dobře. Jak to mate se zdravím po 40? Opravdu se žena údělem 40 začne rozpadat? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
5.1.26 00:02

Já teda jo. Vždycky zdravá aktivní ženská a po čtyřicítce se sypu. Oči blbý, onko, výhřez plotýnky, koleno v háji, teď i štítná žláza. Krev mám ovšem v topu. Cholesterol lepší než dítě. U tebe to být vůbec nemusí, rozhodně to není pravidlo, jen je to pravděpodobný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4108
5.1.26 00:02

46 a zatím ok. Sportuji o dost víc než ty. Co asi pozoruji je to, že když se při sportu zranim, tak se to déle hojí. Krev tedy ok nebývá, většinou mi chybí železo, vitamín D a někdy i hemoglobin. To bývalo ale i před 40, stejně jako hypofunkce štítné žlázy. Co se mění, je zrak, na počítač potřebuji jiné brýle, ale to mi přijde věku úměrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16163
5.1.26 00:38
@Anonymní píše: Více

No, já bych zrovna tu čtyřicítku, nebrala zase až tak vážně… :D
Myslím, že starší lidé a hlavně ti v tom důchodovém věku, by ti o tom asi řekli své.
Jinak samozřejmě, že nikdo nemá a ani nikdy nezískal „patent” na plné zdraví až do samého stáří…
A někdo o něj bohužel, přijde i mnohem dříve, než by se dalo vzhledem k věku předpokládat.
Ale čtyřicítka, je alespoň podle mě, krásný věk, ještě plný životního elánu a plánů do budoucna. :P
Kolikrát si tak říkám, že bych ji hned brala zpátky, kdyby to jen šlo. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33591
5.1.26 00:40

@Černá Madonna souhlas. Nejvic energie, elánu a vůbec všeho jsem měla kolem 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.26 07:32

Mám přesně rok do 40.narozenin, teď mám zdravotní trable ještě jako následek po poslední operaci související s narozením druhorozené a mam po úrazu koleno, ale snažím se vše do těch 40 napravit 😊před dětmi jsem sportovala závodně…ale nyní závodně sportuje starší dcera, tak hodně spolkne logistika okolo ní a mladší se tak veze, než naskočí do tréninku taky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.26 07:50

Mě je 54 a od takových 49 let se rozpadám. V létě už jsem chtěla psát závěť a to myslím vážně. 54 let mi sice nikdo nehádá, tak 45, max. 50, ale zdraví jde do kytek.

• Citovat
  • Upravit
15313
5.1.26 07:53

U mě spíš až po 45, bolí mě záda, občas páli žáha, což jsem nikdy dřív neměla. Taky jsem si musela pořídit brýle na čtení, malinký písmenka nepřečtu. Postavuju udrzuju celkem v pohodě, nejím hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
5.1.26 07:53

Já ano, už mám po odstranění štítné žlázy a čeká mě operace příštítného tělíska pro adenom, jeho hyperfunkce mě totálně invalidizuje. A je toho víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.26 08:11

Tělo se mi začalo horšit vždy s nástupem jednostranného zaměstnání - několik hodin sezení nebo stání. Zdraví se hroutí při stresu. Nejzdravější jsem byla při mateřské, kdy jsem měla hodně pohybu kolem děti, chodili jsme na procházky a hlavu jsem měla jen kolem nich. Blížím se k 60 a pociťují na těle, které bylo dosud dobré, vliv několikaleté jednostranné práce. Dřív jsem se v zaměstnání hodně pohybovala, i po venku. Taky jsou ale nějaké změny v rodině, což pociťují jako stres a to s sebou přináší hlavně pálení záhy a trávicí potíže i oslabenou imunitu. Jo, a zapomněla jsem, že teď, když jsou hůř dostupní doktoři a zubaři, tak se dost věcí zanedbá. Teď se ale chystám na podologii, což jsou nohy, tak se těším, že se sebou budu zase něco dělat.

• Citovat
  • Upravit
24899
5.1.26 08:30

50 a v zásadě vše ok… jen potřebuju víc spánku.. je potřeba se hýbat a udržovat, mladší už nebudem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.1.26 08:42

Už mám blíž k 50 a nerozpadám se. Krev mi vychází zatím dobře. Nikdy jsem nebyla žádné vyžle, ale po 40 jsem určitě přibrala kolem břicha. Jsem línějši a pohodlnější. Už nemám pocit, že musím někomu něco dokazovat. Neberu muže až tak vážně jako dřív. Celkově se cítím líp než jako 30, ale už nejsem zdaleka tak pružná. Pocítila jsem to na běžkách a bruslích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.26 09:22

Ctyricitka za rohem a spis me to motivuje vic sportovat a makat, abych zvladla sve cile, sny, konicky a potlacila dusledky sedaveho zamestnani. Dost mi pomaha pravidelna fyzioterapie a posilovna s trenerem. Posledni dobou jsem si vsimla, ze jsem min pruzna, takze se chci zamerit na tuhle oblast. V lete jsem na horach potkala svizne chodici devadesatiletou pani, takze ta je mym vzorem :mrgreen: Vysledky krve mam zatim dobre a diky fyzioterapii jsem dala dohromady i letity problem, takze jedna cast meho tela funguje snad nejlip, co kdy fungovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.26 09:40

Ve 40 jsem ještě žádné změny nepozorovala. Ale ve 45 s nástupem perimenopauzy je to celkem masakr. Ne, že bych se přímo rozpadala, ale buď ubyla energie nebo jsem zlenivěla. Všechno mi povolilo, zadek, prsa a hlavně obličej. A když si chci přečíst složení psané drobným písmem, tak musím buď pod světlo nebo oknu, abych na to pořádně viděla. A nejhorší je psychika, začala jsem trpět na úzkosti a mám problémy se spaním.
Ale možná je to i tím, že ty poslední roky byly náročné a hodně jsem se zanedbávala.

• Citovat
  • Upravit
24899
5.1.26 09:44

jj, ty oči samozřejmě nejsou co dřív, jak dálka, tak blízka a ten obličej vidím taky tak od 45 let více gravitační 8) botox mi nefunguje ok, takže si dopřávám dražší séra a kosmetiku, efekt tam určitý rozhodně je, ale zázraky z reklam se neději ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí