Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s touto vodou? Mam problémy se žaludkem(záleží, jak po čem)a četla jsem o této kyselce, že je prý dobrá. Jinak na vyšetření jsem byla na gastru, je to tedy asi už 2roky a našli mi, že by mi mohl dělat bordel histamin.Ale teď sem snědla 3chlebíčky, pár jednohubek a tlačí mě žaludek
.
Jaj tak na žaludek špatný bych kyselku nekupovala teda žadnou…
Příspěvek upraven 31.12.25 v 21:52
@Tereza Z píše: Více
dej si trochu piva a už žádný chlebíček
Jsem. ebil jsem první precetla neco jine, radej uz pujdu spat
joo pivo je dobra volba na zaludek
Ano, cetla jsi dobre, me obcas trapi reflux a tahle bilinska krasne ulevi, staci par loku. Vydrzi pak nacata dlouho v lednici.
Manzela obcas trapu (asi)zaludek a tahle bilinska mu taky dela dobre.
Neni totoz mineralka jako mineralka.
@Ahep píše: Více
A může se pít pravidelně? Ale celá asi denně ne? Četla jsem i o žaludeční kyselce, je to zelená flaška, myslim, že je s meduňkou.
Pravidelne se urcite pit muze - ted jsem si byla precist etiketu na lahvi a pisi, ze pit 100-300 ml 3× denne.
Na zaludek je taky jeste mineralka Rudolfuv pramen a jinak doporucuji na google. com vznest dotaz primo na AI.
No, tak histamin se řeší jinak než minerálkou. Když nechceš držet dietu, zkoušela jsi Daosin nebo podobný preparát.
Tablety obsahující enzym, který odbourává histamin.
Bílinská kyselka je alkalická, tu na žaludek můžeš. S pivem bych to raději nepokoušela.
Já mám zkušenost, že na HIT (histaminovou intoleranci) je nejlepší vytisknout si tabulku neškodných a problematických potravin, vést si deník a striktně si budeš zapisovat vše, co sníš. Projevy mohou být i několik dní zpětně a v různých kombinacích. Ideální, když vysledujes potraviny, které ti vadí a těm se budeš vyhýbat.
Na bolavý žaludek piju jedině Bílinskou kyselku, krásně uleví téměř okamžitě ![]()