Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Tereza Z píše: Více
Dceru s histaminovou intolerancí. Ty léky a dieta pomáhají. Důležitější je dieta. Psát a pozorovat, co mi vadí. Nejdřív přísná, aby se střevo uzdravilo. Pak mírná, jíst to, co nevadí a občas trochu zhřešit s léky.
@MartinaIrena píše: Více
Bílinská kyselka je slaná, a pomáhá, ale třeba majoránkový odvar (čaj) není také vůbec špatný. I to malé pivo může mít dobrý vliv (ale ne 40× denně). Každé tělo si musí najít to své.
Mě tam na gastru nic specifického nenašli, jen, že něco málo ten histamin.Beru pantoprazol už dlouhodobě, asi tak rok a půl a odedneška sem zkusila vysadit, jestli to bude ňákej rozdíl. Mě jak co sedne, někdy dobrý a někdy nic moc. A stejná potravina mi někdy nesedne a pak zas jo.Tak nevim, čert, aby se v tom vyznal
.
Ony vadí i kombinace potravin a množství. Jejich kombinací se přešvihne množství histaminu, které je tělo schopno odbourat. Pak je člověku zle.
V těch švýcarských tabulkách jsou potraviny označené od nuly až do trojky. Ty s nulou jsou většinou bezpečné a radí se začínat tím.
Ja som sa tym dodrziavanim prisnej histaminovej diety dopracovala do bodu, ked som jedla jednostranne, imunita isla do haja a chytila som vsetko co islo okolo mna. Takze nasadene atb a zhorsenie his. intolerancie. Dostala som sa do kruhu…
Jedna skusena alergologicka mi povedala, ze mam jest vsetko s mierou. Histaminove bomby radsej vynechat, ale inak jest pestro, v mensich mnozstvach. Vyhybat sa prilisnym umelinam, radsej varit zo zakladnych potravin. A jest to, co jedli moji rodicia. Ti znamena vyhybat sa divokej exotike, skor lokalne potraviny.