Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě takto zmokřili kalhotky při druhém porodu (všechny tři začli prasknutím vody, každá prdla jinak
). Od té doby ale celkem pravidelně vody ucvrkávala, sice po troškách, ale bylo to pak jasný, musela jsem mít mezi nohama plínku.
Jednorázová vlhkost o objemu zhruba plné polévkové lžíce může být způsobená i tlakem na žlázky, které zajišťují zvlhčení pochvy, jak tam na ně dítě tlačí, tak můžou nárazově něco vyprodukovat a plodovka to být nemusí.
Vzala bych si porodnickou vložku a pokud do ní zas něco nateče, tak do porodnice a udělat test. Pokud zůstane suchá, tak myslím, že to plodovka nebyla
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes ráno jsem vstala, vykonala potřebu a asi po půl hodině při sezení jsem cítila, že mi zvlhlo spodní prádlona kalhotkách se mi objevil mokrý flek asi tak o velikosti svatebního koláčku
omlouvám se za to přirovnání… nicméně už mám pátý den po termínu porodu, dva dny po Hamiltnu, který mi vyvolal jen poslíčky, může to být plodovka? že nepraskne voda uplně ale jenom trochu odteče? je to třeba nějaká předzvěst a dostaví se bolesti? máte někdo zkušenosti? děkuji
ja to mela uplne stejne. Vzdy za nejakou chvilku takovydle mnozstvi vyteklo. Bylo to citit asi jako kdyz mas MS a najednou ti vytece vetsi mnozstvi. Ale ne takovy, aby te to zrachalo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes ráno jsem vstala, vykonala potřebu a asi po půl hodině při sezení jsem cítila, že mi zvlhlo spodní prádlona kalhotkách se mi objevil mokrý flek asi tak o velikosti svatebního koláčku
omlouvám se za to přirovnání… nicméně už mám pátý den po termínu porodu, dva dny po Hamiltnu, který mi vyvolal jen poslíčky, může to být plodovka? že nepraskne voda uplně ale jenom trochu odteče? je to třeba nějaká předzvěst a dostaví se bolesti? máte někdo zkušenosti? děkuji
Taky jsem to tak měla…prostě se mi mokřily kalhotky, žádný „kýbl vody mezi nohama“ ![]()
Měla jsem to asi 3 dny (taky jsem přenášela skoro týden)…pak jsem volala do porodnice, řekli, abych přijela..a teprve pak mi doktor dělal Hamiltona a už jsem tam zůstala.
Asi bych ještě počkala, zda nepříjdou bolesti nebo neodteče více vody. Ale pokud chceš klid pro sebe, tak zavolej do porodnice, uvidíš, co ti řeknou. ![]()
Já jsem měla před porodama hodně vlhké kalhotky a pocit jako bych se přičůrla skoro pořád…asi to bylo těma žlázkama jak psala Gladys…byla jsem několikrát na testu plodovky…ale ta to nebyla…
ale dvou kamarádkám pomalinku plodovka odtékala…takže bych určo šla pro jistotu k doktorovi…mě u prvního plodovku museli napíchout, ale u druhého praskla sama a to byla potopa…fakt
…ale jak jsem psala, jedna to má tak druhá jinak…přeju rychlý a hladký porod ![]()
Ahoj, já zdaleka nejsem tak daleko jak ty, ale mně takhle chrstla „voda“ taky, a prej to plodovka nebyla. Kalhoptky jsem měla slitý, holt asi neudržím moč nebo co ![]()
@jajul Ne-e. Já jsem vstala z židle a měla mokro. Ne na velkou lžičku, ale tak na střední naběračku. Fakt jako mokro, i kalhoty jsem měla navlhlý… Tak jsem dala vložku a jela na KO do porodky, páč jsem si fakt myslela, že to byla plodovka a byla jsem nějakej 33+6 (?), takže radši hned. No a prej to bylo negativní a od té doby nic… ![]()
Ahoj, dnes ráno jsem vstala, vykonala potřebu a asi po půl hodině při sezení jsem cítila, že mi zvlhlo spodní prádlo
na kalhotkách se mi objevil mokrý flek asi tak o velikosti svatebního koláčku