Zemřela mi andulka

Anonymní
9.4.25 00:07

Zemřela mi andulka

Ahoj. Mozna bych si tu chtela jen tak ulevit, protoze nemam u koho.
Mela jsem rok a pul andulacka, brala jsem si ho jako mimino vyletnute z budky. Zamilovali jsme se do sebe a nas vztah byl opravdu pratelsky. Vubec se me nebal a naprosto mi duveroval, nechaval se ode me drbat, furt byl se mnou, letaval za mnou se i sprchovat, sedaval mi na rameni denne a treba j jen sledoval co delam. Nebojacny, zvedavy. Nauceny na zavolani, na chozeni do klece, hraval si se synem, vsechno zkoumal, vsude smejdil, miloval hry s balonky, proste bozanek. Davala jsem mu snad vsechno, vitaminy do vody, zeleninu, ovoce, obcas dostal vejce, samozrejme proso, pisek, grit, obcas dostal i senegalsky atd…atd… doma mel vlastni stromek, klec a v ni zazemi. Nic co by mu uskodilo doma nebylo a hlavne ani sami nikdy neletali, kdyz nikdo nebyl doma byli kluci v kleci. Poridila jsem mu i kamarada, ale i tak miloval porad me. Vzdycky se strasne natesoval, stepoval nez otevru dvirka, hned mi skocil na prst a byl rad ze jsem prisla :(
A proste mi dnes umrel a ja se z toho proste nemuzu vzpamatovat a nevim ani proc. Byl tak strasne mlady. Vubec jsem to takhle brzy necekala a jsem z toho uplne…
Nemam se komu vypovidat, pro vetsinu z rodiny je to „jen andulka“ ale pro me byl strasne dulezita osobnost, moje kuratko malinky :oops: asi mi bude k nicemu spekulace o tom co se mu stalo, zivot mu to nevrati, ale zivot je tak strasne nespravedlivej. Moje tchyne ma andulku zavrenou v kleci uz nekolik let a já měla svýho milovanyho andulacka jen tak kratce. :oops:
Vsem se omlouvam, ale děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2200
9.4.25 00:59

Je mi líto, co se ti stalo :(
Chápu že tě to trápí. Každý má vztah ke svému zvířeti jiný. A je vidět, že ty jsi svoji andulku milovala.
Což je super. A ač to asi nebude znít jako uklidnění. Měl s tebou krásný život. Takový krásný život mnoho andulek nema a nemělo.
Takže sice žil krátce, ale život měl díky tobě krásný. :srdce:
Možná by ti pomohlo si pořídit další mini andulku, kterou bys měla od miminka. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
9.4.25 01:19

To je mi lito, andulky jsou moc roztomilé a když se povede, je to fajn kamarád. :hug:
To zemřel úplně náhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
9.4.25 06:23

To mi je líto :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24923
9.4.25 07:22

Nejspíš nějaká skrytá vada. My jsme měli andulku skoro 17 let. Bude líp. Pořiď si novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
9.4.25 07:22

Moc mě to mrzí. Je to stejná rána jako nečekaný úhyn jakéhokoli mazlíčka. Měli jsme fenku, 8 let, byla venku z rakoviny kterou ji odebrali na děloze, byla to šampiónka, vyhrávala soutěže, byla prostě nejlepší. A nějaký zas.ra.n ji otrávil. Umírala v bolestech i přes kapačky a snahu veterináře, všude byla krev. Byl to ten nejhodnější pes na světě a hlavně fakt parťák, nebylo potřeba ji skoro nic říkat, ona vše věděla, byla empatická. A pak najednou… Chci ti tim hlavně říct, že v tom nejsi sama. Spousta lidí si prošla ránou, nečekanou smrtí zvířete nebo rodiny a bolí to. Sakra hodně. Máš nárok na to být přešlá, protivná, plačtivá. Čas to zlepší, jen si v klidu potruchli. Vypiš se, vykřič se, vypovídej se. Smrt tu prostě je a musíme ji příjmat.

• Citovat
  • Upravit
673
9.4.25 07:52

Moje teta měla takhle korelu a ta se jim otrávila z výparů z kuchyně. Dřív se to tak nevědělo, tak lidi měli papoušky v klecích někde u linky běžně. Já chovám venku hodně papoušků a občas se stane, že nějaký umře náhle. Můžou být i nemocný.
Ale připomnělo mi to jak jsem se před 5 lety starala o křepelky. Žijí jen 2 roky a jedný naší byly už 4 roky a furt se držela. Už z tý party byla jediná. Říkala jsem ji Zlatěnka a ta jak tam člověk vlezl, tak hned na klín a hladit. Pak nemohla na nohy, tak jsem jí udělala domeček a misky až pod zobáček a ona se vždycky dobatolila kam potřebovala. Ale pak už to bylo hodně špatný, otočila se třeba na bok a nedokázala zpátky a měla celý den než jsme přišli hlavu v písku. Už to bylo trápení, tak ji manžel vzal sekyrkou. Nejdřív jsem si říkala dobrý žila dlouho, měla se dobře a už to jinak nešlo. Ale večer jsem se schovala do vany a brečela pro ní jak kdyby mi umřel nějaký blízký člověk. Říct to někomu, tak si bude ťukat na hlavu, že tak bulím pro slepici. Ale ona byla moje Zlatěnka prostě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
9.4.25 08:24

Byl to výjimečný ptáček. :srdce:
Měl u vás krásný život. Ale je to velká bolest :,(

Co ten druhý? Není ochočený? Třeba se teď víc sblížíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.4.25 10:09

Je mi líto andulky. Věřím že se u tebe měla krásně, nějaké věci nejdou ovlivnit. Manžel měl také takto ochočenou andulku… Pak jednou bouchly dveře a andulka se zkrátka lekla, spadla ze skříně a konec…

Před dvěma roky jsem přišla o kobylu na koliku. Pravděpodobně ji někdo nakrmil, protože druhý kůň se nám schvátil… Stále je to pro mě těžké. Přišla jsem o nejlepší kamarádku.
A také jsme uspavali králíka a taky mě to do dnes mrzí… Na velikosti nezáleží. Jsou to prostě členové rodiny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26989
9.4.25 10:37

Soucítím. Když jsem před léty přišla o svou první andulku, brečela jsem asi týden :,(
Dodnes na ni vzpomínám :srdce:, a i když máme další raubíře doma, tak první je zkrátka první. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11102
9.4.25 10:50

To mě moc mrzí :hug:
Byl to skvělý mazlík, podle toho co popisuješ :srdce:
A možná to ho mohlo stát život ve smyslu nějaké nákazy, stačí obyčejně nachlazení nebo výpary a je to.

Každopádně určitě je normální, že tě to sebralo :hug:
O to horší, že to bylo náhle, než když se to tak nějak čeká.
Ať je brzy líp :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.25 21:07
:oops:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie