Prohlídka psa před očkováním

5683
31.3.25 11:33

Prohlídka psa před očkováním

Mám na vás pejskařky a pejskaře dotaz: provádí váš vet u psa vždy před pravidelným ročním očkováním prohlídku pohmatem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5263
31.3.25 12:01

Ano, plus si ho poslechne, koukne na zuby a zepta se me, jestli je v poradku, netrpi treba na prujmy nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34394
31.3.25 12:06
@Ahep píše: Více

Ano, prohmátne, poslechne, změří teplotu, zváží atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
31.3.25 12:08

Ano ptá se na zdravotní stav zvířete + ho zkontroluje.
Jinak psa nemusí očkovat pouze veterinář, může to dělat i veterinární technik.
( U nás se stále ještě očkuje i 1× za rok na náměstí :))

• Citovat
  • Upravit
5683
31.3.25 12:15

A kolik i s tou slavnou prohlídkou nakonec vč. očkování platíte? Náš původní vet právě prohlídku nedělal a za očkování byla mín jak poloviční cena - nyní u té nove vet jsme platili téměř 700Kč, prohlídka cca 2 min a stejně je to k ničemu, kdyby měl pes problémy, tak se obrátíme rovnou na vet. kliniku - kdybych našla třebas já při mazlení se se psem nějaké útvary, které tam dříve nebyly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
31.3.25 12:30

Zváží, změří, prohmatá (pod)bříško, podívá se pod dolní víčka, zkonroluje čelisti, píchne ampulku, dá piškotek, zapíše do průkazu a příjemně se rozloučí.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
31.3.25 12:35

Platim tuším 350 Kč za psa ( psu máme víc ) ( vyšetření a očkování ).
Za 800 Kč to mám včetně léku na odčervení pro 40 kg psa.
Ale my tam řešíme i normální věci ohledně psů. T. j. zrovna rakovinu jednoho ze psů.
Příjemné se loučí i tak :)

Příspěvek upraven 31.03.25 v 12:38

• Citovat
  • Upravit
5683
31.3.25 12:37
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

a kdopak by se příjemně neloučil - vydělat si za 2 min Kč 300,– :roll: Kolik že si vyděláš třebas ty za hodinu? :mrgreen: - jen otázka do diskuse k zamyšlení, odpověd na ni pro mě není důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
31.3.25 12:47

S tímto pohledem na věc doporučuji raději žádné zvíře nemít a dítě raději už vůbec ne. Stojí to peníze!

• Citovat
  • Upravit
624
31.3.25 12:48

U nás je to podle toho, na koho v ordinaci narazím. Pokud starší pan doktor, tak ten prohlídku nedělá. Pokud mladší paní doktorky, prohlídnou, prohmatají, mrknou na zuby, pochválí, dají pichanec, piškotek a jdeme. Cena stejná za obě varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
31.3.25 12:53

@Vodnář-u-Topolu tak ono zase na naočkování psa není žádná raketová věda. Běžně to dělají technici na praxi ve 3 ročníku. Nebo za nás to tak bylo.
Mně tedy 700 Kč přijde taky dost. :nevim: pokud se očkuje stejnou vakcínou a jediný rozdílný paušál tam je vyšetření psa.
Jak jsem psala u nás na náměstí roky očkuje veterinární technik psy. Je možné že už tam jezdí s veterinářem. To nevím.
Ale samozřejmě mohu nevyužít a chodit jinam. To je moje volba. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
59426
31.3.25 12:57

@Ahep v cenách je fakt veliký rozdíl…, chce to hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
31.3.25 21:22
@Markéta80 píše: Více

Ale je to jednou za rok, kdežto mléko máte jeden den za 11,90- a druhý den za 22,– To je mnohem větší sranda.

• Citovat
  • Upravit
5683
31.3.25 22:30
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

obyč. mléko za 22,– jsem nikdy nekoupila, tak hloupá nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
31.3.25 22:52

@Vodnář-u-Topolu jenže na veterině nejde jen o očkování a tak si vyberu veterináře a ty rozdíly jsou často velká. Já už našla veterinářku která je fajn, ale nehodlám platit víc než musím. právě i v obchodě nenakupuju bez rozmyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný