Zhoršování koliky u 3 měsíčního dítěte

Anonymní
2.6.24 01:51

Zhoršování koliky u 3 měsíčního dítěte

Ahoj všichni, kteří mají zkušenosti s bolavým bříškem u miminka. Mám 3 měsíční plně kojené miminko, které šíleně trpí na koliky. Od 4 týdnů začal trpět na plynatost a koliky, a zhoršovalo se to až do teď, kdy opravdu má křeče celý den v epizodách. Udělala jsem všechna opatření, která jdou - probiotika pro mě i miminko (bez mléka/laktózy - biogaia a gynimun), savičí poloha při kojení, vynechání nadýmavých potravin (luštěniny, cibule, česnek), masáže bříška, cvičení, čas na bříšku, nahřívání bříška. Vypozorovali jsme navíc citlivost na mléko, droždí, sóju, lepek, to vše již přes měsíc nejím, a znovu se snažím vypozorovat vzorec, kdy má bolení a co jsem před tím jedla, a mám 4 podezření:

1. kakao (čokoláda)
  2. káva (bez kofeinu)
  3. oříšky nebo arašídy
  4. cukr

Máte někdo zkušenost, že by vaše ratolest byla citlivá na některou z těchto potravin? Nebo na všechny? Když jsem vysadila skoro všechno a jedla jsem jen zeleninu a maso, tak byl mnohem klidnější, ale já lezla po stropě. Tak jsem zase pomalu a opatrně začala nasazovat a tvářilo se vše v pohodě, ale poslední dny začal mít znova koliky, které se projevují opravdu srdcetrhajícími křečemi a bolestmi bříška, “tvrdými” prdíky, kdy pomáhá jenom šátek(nošení vertikálně, ani tygřík nepomáhá).
Když jsem jedla maso, zeleninu a ovoce, tak jsem měla dostatek výživy, ale chutě na sladké, nebo kávu mě pronásledovaly, když jsem něco málo začala nasazovat, tak se to tvářilo v pohodě.
Máte ještě nějaké další tipy, jak ulevit, nebo jak zahnat chuť na sladké?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24280
2.6.24 05:17

Koukni na fb na stránky ABKM, laktozova intolerance…tam najdeš maminky s dětmi, které mají mnohočetné potravinové alergie.

Neudělala jsi třeba i dietní chybu? Syna jsem z malé chyby dostávala i týden. Je to hrozně těžké hledání a máte toho vyřazeného hodně. Probiotika zkus vysadit a nebo dát nějaká sypká ( my máme lactobacilky baby) - některým dětem vadí ten nosný olej. Určitě si zajděte na fyzioterapii, případně osteodynamiku. Může být problém i v pohybovém vývoji. Nebo nějaká blokáda. To se mi vždy vyplatilo vyloučit/ vyřešit.
Jinak jestli je klidný na masu a zelenině, tak pak ty další potraviny přidávat po týdnu jednu.

Chutě na sladké, kávu máš možná i z únavy. Můžeš si zkusit psát do kolorickych tabulek jestli jíš dostatečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
2.6.24 08:41

Chuť na sladké přejde do cca. 3 měsíců, co ho komplet vysadíš. Někde jsem četla, že závislost na cukru se rovná závislosti na drogách. Já jsem momentálně půl roku bez cukru a pečiva a už na to chuť nemám vůbec. Malá taky hodně trpěla na koliky a pomohla trochu dieta, ale spíš pomohl čas. V půl roce to bude zase lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.24 09:12
@anavi13 píše: Více

Děkuji za odpověď, myslím, že ABKM má, ačkoliv pediatrička mi tvrdila, že kdyby jí měl, tak mu vadí i hovězí maso a taky mi tvrdila, že nemůže být citlivý na více věcí a že to je prostě nevyzrálostí, ačkoliv máme fakt vyzkoušené, že když přejdu na paleo stravu, tak je happy jak nikdy.
Před více než týdnem jsem zkusila mléko, ale jinou chybu jsem neudělala, dávám si na to hodně pozor. Bude to jedna z těch věcí, protože jsem včera od odpoledne nic z toho nejedla a teď ráno se nekroutů (často když z toho něco jím, tak se ráno 6-7 hrozně kroutí, naříká a nemůže zabrat, dneska se probudil a koukal okolo sebe v klídku, nebrečel, nenaříkal, prostě jen koukal a po nakojení znova zabral u mě na hrudníku na bříšku - což znamená, že ho nebolí, jinak by byl nešťastný na bříšku).
Když si udělám striktní omezení, tak jím dostatečně, dávám si na to pozor, protože se bojím, že přijdu o mléko, doplňuji hodně tuků navíc (avokádo, vajíčka - nic z toho mu nevadí).
Objednala jsem Biopron Baby, tak zkusíme ten a když to nezabere, tak budeme zkoušet dál. Přijde mi, že má problém se vykakat, a když se mu to povede, tak je toho tuna a je to dost řídké. Někde jsem četla, že to Biogaia může způsobovat.
Blokádu jsem nevypozorovala, zkoušela jsem různě polohovat, jestli ho nebolí záda, ruce, nohy, krk, ale na něm člověk může dříví štípat, pokud ho netlačí zrovna to bříško.
Díky moc za rady, zkusím zase omezit a budu přidávat jednu potravinu po týdnu. Předtím jsem přidávala 1 za 3 dny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.24 09:19
@Zuzik86 píše: Více

Jako nebudu si lhát, poslední měsíc těhotenství/první měsíc kojení jsem se mohla po sladkém užrat, a to běžně sladké nemusím, jsem spíš na slané. Myslím si, že maličko závislost na sladkém teď mám. Ale je pravda, že bych vyměnila všechno sladké hned za čerstvý chleba s máslem :D budu muset na tom zapracovat, nedávno jsem měla něco s moukou a přišlo mi, že po tom neměl problém, možná to je spíš droždím, tak zkusím vynechat všechno jako předtím a až bude v pohodě zkusím pšeničné placky.
Ale teda 3 měsíce je jak věčnost :D

• Citovat
  • Upravit
3643
2.6.24 09:29
@Anonymní píše: Více
já jsem taky ujížděla na sladkém, na mléčných produktech, pila jsem hodně Caro.To mléko a mléčné výrobky malé vadily hodně a přitom z testů z krve i kožním testu ji mléko nevadí a teď je s mléčnými věcmi v pohodě. Je jí rok a půl a vyloženě mléko jí nedávám, ale je všude v příkrmech, dávám do pečení a tak. Kozí a ovčí jí nevadí vůbec, tak zkus to. Droždí většinou vadí hodně, tak zkus nahradit kváskovým pečivem, kdyby vadil i kvásek, tak se dělá pečivo i s práškem do pečiva nebo sodou. Většina pečiva má i cukr, tak pohledat bez cukru. Třeba Rohlík nabízí super chleby, tam nakupuju ráda a vůbec ty kozí jogurty a tak tam mají dobré.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.24 10:12
@Zuzik86 píše: Více

Já nejvíc ujíždím na kávě s mlékem a sladkým sirupem :) pak na čerstvém chleba s máslem… Dvě nejoblíbenější věci :D teď jim jen steaky, vajíčka, avokáda, zeleninu, člověk by řekl, že jíst si luxusně jak z restaurace je cool, ale co bych dala za kousek pizzy a colu :D
Dám mu chvilku klid, a pak zkusím lavaš, abych měla nějakou diverzitu :)
Je to věda, ale ta vidina toho, že mu bude dobře je velmi motivující, ještě když vím, že to funguje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure