Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Jahru Přesně toho se obáváme. Obě. Protože dámská obuv končí velikostí 42. Pak už snad jen ušít na míru.
Syn má také letos pánské z Decathlonu začínají na 39, ale stejné v jiných barvách mají i jako dámské, https://www.decathlon.cz/…_/R-p-143765?….
Loni měl poslední dětskou velikost v 38 také z Decathlonu, byly super, nepromokly a lehoučké, rád v nich chodil, jsou to tyto: https://www.decathlon.cz/…/_/R-p-13711?….
@mrazik6 píše:
@Jahru Přesně toho se obáváme. Obě. Protože dámská obuv končí velikostí 42. Pak už snad jen ušít na míru.
Tebe si uložím, za pár let tam budeme taky, tak budu pak psát o rady.
Ale co vím, existují už celkem slušné nadměrné velikosti, myslím, že tady na to dával někdo už i odkaz… Byl to nějaký eshop, zkusím pohledat…
Edit - tady: https://www.cliche-shoes.cz/
@jita22 Děkuju za odkaz
Taneční budeme řešit v devítce - teď je v sedmičce. Snad už je růst chodidla ukončený. U vás máte genové dispozice? Já jsem klasická osmatřicítka, ale manžel má velikost 47
@mrazik6 píše:
Snad jedině nadměrná obuv.
@mrazik6 píše:
@jita22 Děkuju za odkazTaneční budeme řešit v devítce - teď je v sedmičce. Snad už je růst chodidla ukončený. U vás máte genové dispozice? Já jsem klasická osmatřicítka, ale manžel má velikost píše: Více
Muž 47, syn 48.
@mrazik6 píše:
@jita22 Děkuju za odkazTaneční budeme řešit v devítce - teď je v sedmičce. Snad už je růst chodidla ukončený. U vás máte genové dispozice? Já jsem klasická osmatřicítka, ale manžel má velikost píše: Více
No já mám po dětech 42 a širokou nohu, tatínek má normálně 43-44. No a malá teď ve druhé zimní boty 37. Tak uvidíme.
@jita22 píše:
No já mám po dětech 42 a širokou nohu, tatínek má normálně 43-44. No a malá teď ve druhé zimní boty 37. Tak uvidíme.
To měla dcera +/- taky tak, 3. třída, 8 let. Teď má 39, je jí 16 a noha už jí neroste docela dlouho.
@Havlova píše:
To měla dcera +/- taky tak, 3. třída, 8 let. Teď má 39, je jí 16 a noha už jí neroste docela dlouho.
Fakt? No, uvidíme… Je hezké, že můžu ještě doufat. Ona je i dost velká. Je ale pravda, že je spíš po tatínkovi, takže třeba bude mít nějakou normálnější velikost. Co vím tak holčičky v jejím věku mají i o 5 čísel menší nohu. A tu velikost 37 mají právě holky o 4-5 let starší…
@jita22 píše:
Fakt? No, uvidíme… Je hezké, že můžu ještě doufat. Ona je i dost velká. Je ale pravda, že je spíš po tatínkovi, takže třeba bude mít nějakou normálnější velikost. Co vím tak holčičky v jejím věku mají i o 5 čísel menší nohu. A tu velikost 37 mají právě holky o 4-5 let starší…
Ona byla i hodně vysoká, nakonec se naštěstí zastavila na 170. Syn se bohužel nezastavil, takže má 210 a 48 nožku.
@Havlova píše:
Ona byla i hodně vysoká, nakonec se naštěstí zastavila na 170. Syn se bohužel nezastavil, takže má 210 a 48 nožku.
A víš kolik měla cca výšku v těch 8mi letech? Moje má asi 140cm.
@jita22 To nevím, ale podle očkováku měla na sedmileté prohlídce 132 a na devítileté 147.
@Havlova píše:
Neděs mě
. Manžel má 197 a 47. Já teda průměr snižuju. Syn je ve čtvrté a má 150 a 39. V kolika prosím vyrostl nejvíc? Byl tam nějaký výrazný skok? Projevilo se to nějak na pohybovém aparátu? Syn musí cvičit už teď, má vadné držení těla.
@Havlova píše:
@jita22 To nevím, ale podle očkováku měla na sedmileté prohlídce 132 a na devítileté 147.
Tak to by tak zhruba odpovídalo, dík!
@Zuzaja píše:
Neděs mě. Manžel má 197 a 47. Já teda průměr snižuju. Syn je ve čtvrté a má 150 a 39. V kolika prosím vyrostl nejvíc? Byl tam nějaký výrazný skok? Projevilo se to nějak na pohybovém aparátu? Syn musí cvičit už teď, má vadné držení těla.
Nejvíc vyrostl mezi sedmou a devátou třídou. To měl i velké růstové bolesti, měl doporučený vápník a nějaký kolagen. Teď (28) jen mírné bolesti zad. Chodí rovně, nehrbí se, klouby má v pořádku. Hodně sportoval, tak nevím, jestli to pomohlo.