Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zdravím,
s manželem se rozvádíme, důvody tu vypisovat nebudu. Já už k němu nic necítím a déle jsem se cítila jako že jsme spolu jen ze zvyku. V klidu jsme si sedli a řekla jsem mu že chci být sama, chvilka přemlouvání proběhla, ale když jsem mu vysvětlila jak to mám a že dál už to zkoušet nechci tak to pochopil.
Chtěl ale, abych tu zůstala s dětmi bydlet ať je vidí každý den, nějak jsme se domluvili na financích, na alimentech a co čí je. Vesměs souhlasil se vším co jsem navrhla(moc si toho neberu, jen to nejnutnější). Ale teď docela přemýšlím, zda vůbec chci abych ho každý den viděla, přece jenom pokud si někdo z nás najde partnera tak tohle není úplně ideální dlouhodobé řešení. Mohu bydlet u rodiny dokud si něco nenašetřím na základní vybavení. Co byste dělali tady v té situaci? 1+1 bych zvládla utáhnout ![]()
A vy máte střídavou péči? Jakože děti budou bydlet u táty a ty tam budeš docházet ve dny, kdy budeš mít péči ty, jinak si budeš vegetit v 1+1?
@Magical-eyes Nene, děti budou v mé péči
Jsou ještě malé, jednomu 2,5 a druhé 4m. Ale dokud jsou malé a zvládají to lépe tak jdu, potřebuju tu pro ně být a ne být jako chodící zombie.
Ty cítíš ze jste spolu ze zvyku ale máte jednoho kojence a jedno batole?
Tak buď v tom je někdo další, nebo ti jen hrabe z hormonů.
![]()
@Tajemnadama píše: Více
Prvně jsem to brala, že dětem je třeba jako 10 a víc, ale pak jsem přečetla 4m a říkám si: coooo? ![]()
Určitě to nějak zvažte, jestli to fakt nejsou hormony. ![]()
Takže jste se rozešli, ale ty s ním budeš jako dal bydlet… co to má za smysl, že s tebou nebude spát, nebo si každý budete dělat co chcete?
@Tajemnadama To že jsme spolu ze zvyku jsem si bohužel uvědomila pozdě a to už byl malý na cestě, pořád jsem se snažila to manželství zachránit, bohužel on neměl zájem a pokaždé když jsem přišla s nějakým problémem že chci něco vyřešit otočil to proti mě a nakonec jsem vždy skončila já ta špatná. Ano, měla jsem se na to vykašlat už dávno, bohužel jsem i*iot a nechala jsem to zajít takhle daleko.
@pikola S dětmi bychom zůstali v jiném pokoji samozřejmě, každý by si mohl dělat co by chtěl. A finančně jsme se domluvili kdo z nás bude co platit.
Tak pokud oddelite domácnosti, tak Mimi to bude brát jako normu a i starší si zvykne lépe, že už nebydlite společně s tátou.
@Tajemnadama Nikoho nemám, ale hodně mi ubližoval…
Takže jsem se rozhodla to skončit.
@Ťarbík01 V družstevním bytě, ale mám možnost až budu mít v ruce rozvodové papíry si zažádat o 1+1, kam bychom s dětmi mohli jít, s tím že můžu chvíli zůstat u sestry než si našetřím na lednici. Zbytek si můžu vzít z bytu, o tom už jsme se bavili také.