Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj po dlouhém hledání jsem narazila na podle fotek a pozemky úžasný dům. Je sice z Ruky cesta do Ostravy trvá hodinu a půl. Kde zrovna pobýváme. Ale zdá se mi naprosto úžasný jen na povrch vyplouvá spoustu otázek jelikož jsem ve 5 měsíci a termín mám po vánocích je pravděpodobně že bude všude sníh a domeček je trochu na samotě u lesa. A být ve velkém domě sama s miminem…když manžel je v práci…no chvilku to zní romanticky ale po delším uvažování mě to trochu děsí. Podotýkám že dům je v solidním stavu kamna v každém pokoji i funkční topení dřevěné podlahy. Myslíte že se dá takhle odejít na vesnici z města jsem na něj zvyklá odmala a prakticky nic jiného neznám. Láká mě ten život s domečkem a velikánskou zahradou já vím zní to naivně ale občas i s toho naivního nápadu se vyklube úžasná šance na úžasný život nejen pro mě ale hlavně pro toho uzlíčky kterého nosím pod srdíčkem. A co vy je tu někdo kdo bydlí tam kde dávají lišky dobrou noc? A jak se s tím perete? A co říkáte na mou situaci děkuji za názory a za trpělivost při čtení.
Já jsem z města a strašně jsem si přála žít v domečku. Žila jsem, ale na vesnici. Kdybych žila v domečku ale ve městě, tak jsem tam dodnes a šťastná, ale na vesnici, jsem byla nešťastná, navíc všechno z ruky, dojíždění atd… prostě jsme se museli přestěhovat. Sice jsme teď v bytě, ale ve městě a jsme šťastný. Na domeček tady bohužel není ![]()
Ještě připíšu, že mi tam vadilo to, jak se lidi jeden o druhého starají a pomlouvají. Věděli i co se vařilo k obědu, to mi vadilo fakt moc, protože já se o nikoho nestarám, tak že mě už na ves nikdo nedostane
@rampepurd já mám od mala sen, bydlet ve vesnici o 3 domcích, no, máme domeček ve vesnici, kde je asi 130obyvatel. Je odtud 6km do Poděbrad, jakožto většího města, do místa, odkud pocházíme půl hodina - hodina cesty autem. Zatím tam nebydlíme, ale dáváme dokupy. Já se ta těším, ale taky se děsím toho, až budu doma a tatínka budeme mít v práci. Ale těším se, splním si sen. Ale asi záleží na tom, kdy se chcete stěhovat, teď na zimu? Já bych to asi nechala na léto, miminko bude větší a asi to bude lepší než na zimu, ale pokud tam je funkční topení, tak za mně - proč ne? ![]()
Já si život takhle někde na samotě představit nedokážu, ve městě mi vyhovuje, že kdykoliv něco potřebuju není problém si pro to dojít do obchodu, ale je to asi tím, že jsem od mala zvyklá žít ve městě…
Ahoj, já bydlím skoro na samotě. Miluju to tu, ale…
Mám manžela, který má v domě živnost, takže chodí domů svačit, na kafe, na oběd, když si hrajeme venku, jdeme se na něj podívat… = málokdy jsem tu úplně sama.
Mám snad všechny kamarádky, co mají cca stejně staré děti, pořád se navštěvujeme, takže netrpím já ani dcera. často jezdím za babičkama a prababičkou. Většinou jsem 3-4 týdně na půl dne pryč. To s sebou nese i malý ( při dnešních cenách nafty velký) problém : manžel + já měsíčně projezdíme dohromady naftu za 8-10 000kč.
Milujeme psy, máme 3, takže hodně času trávím venčením. Prostě chce to i nějaké zabavení přímo doma ( zahrádky nebo ta zvířata).
Když jsme se sem stěhovali, se vším tímto jsme počítali a jsme s tím smíření (neodříkám si návštěvu u kámošky jenom proto, že vyjde draho cesta).
Tak to je můj pohled na věc ![]()
Zlato, bydlela jsem v zapadákově 20 let a už by mě tam nikdo nedostal ani párem volů! Bez auta seš vyřízená, nedojdeš si s kámoškou ani na dvojku vína protože musíš pořád řídit. V každým pokoji kamna to je taky nářez, bordel a neustálý tahání dřeva a uhlí
teď ti to vadit nebude ale za 30 let to uvidíš jinak. Určitě ti tu napíše spousta lidí co jsou na vesnici spokojený, ale já tam trpěla jak pes už od malinka, od dojíždění do školy až po tu příšernou nudu. Do dneška si pamatuju když nám odpadla hodina a všichni se radovali a my čuměli jak puci protože jsme stejně museli čekat na autobus. Takových věcí jsou tisíce a já bych to svým dětem neudělala, proto bydlíme ve městě a jsem tu šťastná jako blecha.
Rampepurd, jedíné úskalí toho o čem píšeš vidím v práci, pokud vyřešíš otázku, svého budoucího zaměstnání a jak to případné dojíždění zvládat s dětmi máte napůl vyhráno.
Jinak bych hledala něco blíž k pracovním příležitostem.
Mnohem víc práce a starostí. Do budoucna počítat s dojížděním do práce a odvozem a přívozem dítěte(školka, škola). Tý samoty na mateřsky bych se nebála pokud řídíš a budeš mít k dispozici auto. Člověk pak není na nikom závislej. Bez toho bych tam nešla. Ale stejně bych se tam jela podívat. Za to nic nedáš a třeba se snáž rozhodneš ![]()
Anavíc na venkově jsou jenom dva druhy lidí. Jedni se s tebou rozdělí i o poslední krajíc chleba a druzí ti ukazují, jak mají tvoje případné trápení na háku. Nemusím snad dodávat, kterých je víc. Během svého pobytu v Brně jsem aspoň rád, že si mě někdo v jednom kuse nebere (za mými zády) do svých nevymáchaných úst. Toť realita venkova.
Souhlasím, mě též vadí to že každej tě tady zná a nemůžeš pak v podstatě nic dělat protože tady se to prostě dozví at chceš nebo ne. Já třeba bych tady zůstala ale skrz práci taky raděj do města takže jen co to půjde mizím odtud ale má to svý pro a proti jako všechno.
Jako mala jsem bydlela s rodici na samote a coby pubertak jsem tim hodne trpela. Vsude daleko, kamaradi daleko, rodice me museli vozit i v noci z nejakych akci, krouzku, ktere koncily v 7 vecer a pak uz jezdil autobus jen jednou za dve hodiny…
Takze po sve zkusenosti bych to svemu diteti neudelala. Mozna se casem nekam na vesnici prestehuju, ale az budeme s manzelem zase sami bez syna. ![]()