Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Úřad bude projednávat úplně všechno, musí. Patrně si obě strany předvolá k podání vysvětlení. Ale na vzdálenosti od hranic pozemku je v zákoně pamatováno, z toho bych strach neměla, pokud to neupravuje nějaká místní vyhláška ![]()
Ještě koukám, ta cesta je souseda? Protože jestli ne, tak on není přímý soused a nějaký stínění mu může být šumák…
@Já_a_Kačí píše:
Ještě koukám, ta cesta je souseda? Protože jestli ne, tak on není přímý soused a nějaký stínění mu může být šumák…
Ne, cesta souseda není, ale protože je úzká, tak dopis ze stavebnému úřadu šel i tomuto „sousedovi“, který se může odvolat…
Nejde mi takani o to stínění, ale jak se projednává případné odvolání a jestli by mu mohli odvolání zamítnout (což asi ne), když důvod, který uvede, nebude mít opodstatnění.
Tak ať se odvolá, dům má stát minimálně nějakou nevím přesně jakou vzdálenost od hranice pozemku, jestli jsou to tři nebo čtyři metry nevim, ale určitě to neni deset. To je zákon a přes to vlak nejede ![]()
@Já_a_Kačí píše:
Tak ať se odvolá, dům má stát minimálně nějakou nevím přesně jakou vzdálenost od hranice pozemku, jestli jsou to tři nebo čtyři metry nevim, ale určitě to neni deset. To je zákon a přes to vlak nejede
Mám obavy, že když se odvolá, letos už nám třeba stav. povolení nevydají… ![]()
To pres co nejede vlak neni mimochodem zakon, ale vyhlaska ministerstva pro mistni rozvoj, a to konkretne č. 501/2006 Sb. ![]()
Máte někdo zkušenost s odvoláním v 15ti denní lhůtě, že se nesouhlasí se stavbou? Ať už na straně, která se odvolává nebo na straně, která chce stavět.
Co musí odvolání obsahovat? Projednává úřadkaždý důvod, nebo ten důvod musí být „rozumný“.
Např. si soused řekne, že mu stavba bude stínit na zahradu, ale prakticky to není možné, stavba je umístěna tak, že stínit nebude, vezme to od něj úřad a bude projednávat nebo lze i aby to jeho odvolání zamítli?
Na jeho pozemku ani žádný dům nestojí, nově postavený dům by byl od hranice našeho pozemku cca 4m, pak je tam cesta cca 4m a pak pozemek souseda.
Děkuji