Život s obsesemi a pocity viny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
344
1.8.18 20:23

Život s obsesemi a pocity viny

Ahoj,

téma základem pro ty, kteří si prošli nebo prochází tímto psychickým onemocněním. Týká se to především myšlenkových obsesí - tedy vtíravých myšlenek, pocitů viny, neustálé přemítání nad různými situacemi a událostmi a pocitem, že jsem něco mohla udělat jinak, líp. Neustálé přemítání minulosti a vrácení se do různých, mnohdy nepříjemných situací… Život s touto poruchou je opravdu těžký, kazí radost ze života, člověk si vlastně nemůže nic užívat naplno, jelikož se do mysli pořád vkrádají různé myšlenky, představy, pocity viny… na to pak navazují úzkosti a někdy i deprese.
Prosím o info, jestli se této nemoci někdo zbavil nebo zda ji má již pod kontrolou a co pomohlo.
Co vám pomáhá překonat minulost a vlastní chyby?
Můžete taky přispět svými zkušenostmi a příběhy, abychom já a ostatní neměli pocit, že jsme v tom sami.

Díky za všechny příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14895
1.8.18 20:35

@Anonymka.D. asi kazdy ma tendenci se vracet do minulosti a uvažovat..ja kdyz se tam myšlenkama zatoulam..reknu že minulost se zmenit neda a neřeším to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
1.8.18 21:02

Musíš se zaměřit na lepší budoucnost. S minulostí už nic neuděláš, ale budoucnost ovlivníš.
Také pomůže, když si uvědomíš, že tvé myšlenky nejsou fakta, ale jen myšlenky. Ve skutečnosti to vůbec nemuselo být tak zlé, jak tě psychika nutí si připouštět.
A také zaměřovat se na své štěstí a ne štěstí ostatních. Dá se říct nezajímat se o ostatní a mít je víš kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
1.8.18 21:11
@Malike píše:
@Anonymka.D. asi kazdy ma tendenci se vracet do minulosti a uvažovat..ja kdyz se tam myšlenkama zatoulam..reknu že minulost se zmenit neda a neřeším to..
Úplně nesouhlasím, asi patřím k těm šťastnějším povahám a nerada se rýpu v minulosti ani nepřemýšlím co by kdyby… Zakladatelce bych asi doporučila psychologa, myslím, že by to s odbornou pomocí zvládala lépe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
1.8.18 21:16
@Hermina.p píše: Úplně nesouhlasím, asi patřím k těm šťastnějším povahám a nerada se rýpu v minulosti ani nepřemýšlím co by kdyby… Zakladatelce bych asi doporučila psychologa, myslím, že by to s odbornou pomocí zvládala lépe.

K psycholožce chodím a zatím mi to moc nepomáhá… Tak hledám už inspiraci i tady. Někdy zkušenosti ostatních pomohou více než psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.18 21:52

Ahoj, take mam vtirave myslenky a porad neco v hlave hodnotim..mam pocit ze kdyz udelam neco spatne tak se mi to vrati apod..momentalne mam strach i ze smrti, ze nebudu mit stastny dlouhy zivot..

• Citovat
  • Upravit
9371
1.8.18 21:56

Osobne mi prijde nejlepsi neco tvorit, budovat atd. V horsich pripadech se to ovsem nejspis neobejde bez leku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.18 21:59

Prosím anonymně. Já na obsese trpím už od puberty. Nejedná se ani tak o pocity viny, jako o vtíravé myšlenky. Nikde jsem s tím nebyla, ale teď o tom uvažuju. Ale strašně se stydím. Docela dost mi to ničí život. Lidi si o mě mysli, že jsem tichá a nepřístupná, přitom já kolikrát bojuji se svými myšlenkami. Vpodstate ani nevím co mi je, jestli nejsem jen příliš přecitlivělá nebo to je už nějaká diagnóza.

• Citovat
  • Upravit
9371
1.8.18 22:02
@Anonymní píše:
Prosím anonymně. Já na obsese trpím už od puberty. Nejedná se ani tak o pocity viny, jako o vtíravé myšlenky. Nikde jsem s tím nebyla, ale teď o tom uvažuju. Ale strašně se stydím. Docela dost mi to ničí život. Lidi si o mě mysli, že jsem tichá a nepřístupná, přitom já kolikrát bojuji se svými myšlenkami. Vpodstate ani nevím co mi je, jestli nejsem jen příliš přecitlivělá nebo to je už nějaká diagnóza.

Jestli myslis stydet se pred odbornikem, tak ten to od lidi slysi neustale. Ani se nad tim nepozastavi. Jinak psycholozka mi rikala, ze vtirave myslenky mohou znamenat nejake zapomenute trapeni, na ktere clovek ani nemysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.18 22:02

Kolik let mate tyto problemy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.18 22:13

Mne pomohly antidepresiva. Zkousela jsem i dlouhodobou psychoterapii, ale efekt nic moc. Az ty AD prinesly vyrazny zlepseni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.18 22:14
@Anonymní píše:
Kolik let mate tyto problemy?

Pokud je to dotaz na mě, tak asi 13let. Nějaké problémy od puberty, ale vtíravé myšlenky takhle dlouho. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.18 22:22

@Emimin7 Nevim teda o nějakém zásadním trápení, které by mi to mělo způsobovat.

• Citovat
  • Upravit
344
2.8.18 08:15

Já mam problémy už od dětství, ale teď se k tomu přidaly spíš pocity viny a neustálé zpětně zhodnocování různých situací, většinou důležitých, a přemítání, zda jsem něco nemohla udělat lépe, zda to nebyla chyba atd… AD mi už jednou dost pomohly, pak jsem vysadila a teď se to znovu vrátilo, tak opět nasazuji. Ale mám strach, že už znovu třeba nezaberou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.18 12:50

@Anonymka.D.
Taky uz jsem AD jednou vysadila a po case zpet nasadila a bez problemu opet zabraly ;)
Anonym z 22:13

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí