Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý fyzioterapeut a cvičit, cvičit a ještě jednou cvičit. Posílit střed těla a cvičit. A pokud to není jasné cvičit.
@annlady ano, muj problem je, ze nevim kde sehnat dobreho fyzioterapeuta. Vsichni, s kterymi jsem se doted potkala, tak mi tvrdili, ze mam hyperlordozu, ale ted mi bylo na zaklade rentgenu zjosteno, ze ji mam narovnanou. Dostala jsem se do stadia, ze se bojim sama cvicit abych si neuskodila ale bojim se i fyzio, jestli budou chapat co mam se zady
@NaVa2012 píše:
@annlady ano, muj problem je, ze nevim kde sehnat dobreho fyzioterapeuta. Vsichni, s kterymi jsem se doted potkala, tak mi tvrdili, ze mam hyperlordozu, ale ted mi bylo na zaklade rentgenu zjosteno, ze ji mam narovnanou. Dostala jsem se do stadia, ze se bojim sama cvicit abych si neuskodila ale bojim se i fyzio, jestli budou chapat co mam se zady
Tak fzyioterapeut samorejme pozna, jak mas zakrivenou pater, to je jaksi videt, na to rtg fakt netreba. Ze mas kriva zada, jiste nevis tyden a nic jineho, nez cvicit ti jaksi nezbyva. Tim, ze to nedelas( moc jsem nepochopila proc), si moc nepomahas. Co na tom ma fyzioterapeut nechapat, jsem nepochopila ja, a ceho se vloastne bojis, taky ne.
Kdo te poslal na ten rtg? A proc? Tak se porad s nim, podle toho, co se tam pise…
@mroe skutecne cvicim nekolik let, lyzovala jsem, chodila na turistiky, pred detma cvicila pilates. Byla jsem hodne aktivni. Proc ted necvicim je spis v moji hlave, protoze se bojim, ze si tim stav jeste zhorsim. Proto hledam nekoho na delsi spolupraci, komu budu duverovat a potkavat se d nim treba kazdy tyden, abych byla pod dohledem co se tyce spravneho provedeni cviku. Tady jsem hledala nekoho, jestli nema stejny problem a nema nekoho na doporuceni. Od neurolozky jsem dostala pozkaz na rehabilitace uz ponekolikate.
Nechci vas tady prudit, jen jsem si prisla pro radu, vetsinou se tady najde vicero maminek se stejnym problemem
@NaVa2012 píše:
@mroe skutecne cvicim nekolik let, lyzovala jsem, chodila na turistiky, pred detma cvicila pilates. Byla jsem hodne aktivni.
Ona myslí rehabilitace. Vždyť už jsi za život musela být u x ortopedů, fyzioterapeutů,… Já mám desítky cviků na svůj problém. Proč necvičíš cviky doporučené odborníky?
@NaVa2012 píše:
To je dosti podivné zjištění, „zvenku“ hyperlordóza, což je prostě nadměrné prohnutí v bedrech a na rentgenu naopak žádná lordóza. Po jak dlouhé době jsi byla na ortopedii a na rentgenu? To nejsi se svými problémy sledovaná pravidelně?
Naopak to jde, když se u rentgenu člověk hrbí.
Odkud jsi? V Praze mám dobrého fyzio, ale stojí to dost, 1150 za sezení.
@annlady ja se omlouvam, ale pisu sem jenom to, co jsem se dozvedela a co mi bylo rikano posldnych par let. Na rentgenu jsem byla ted poprve, drive me doktorka neposilala, protoze jsem mlada, zada boli kazdeho a ldyz to nikam nevystrrluje tak to neni vazny problem. Jsem z Prahy, za tip na dobre fyzio vudu vdecna, dekuji moc
Aplanace bederní lordosy je akutni blokada, mene casta varianta. Za tyden tam byt nemusi. Cviky na zvyseni zakriveni patere jsou, ale vetsina tech placatych spis potize nema. Rekla bych, ze jsi zacala stonat na rentgenovy nalez. Chran te ruka Pane nechat si udelat rezonanci, umres!
Příspěvek upraven 01.11.22 v 21:27
@NaVa2012 píše:
@annlady ja se omlouvam, ale pisu sem jenom to, co jsem se dozvedela a co mi bylo rikano posldnych par let. Na rentgenu jsem byla ted poprve, drive me doktorka neposilala, protoze jsem mlada, zada boli kazdeho a ldyz to nikam nevystrrluje tak to neni vazny problem. Jsem z Prahy, za tip na dobre fyzio vudu vdecna, dekuji moc
McKenzie klinika na Kladne
@NaVa2012 píše:
Nechapu. Jak posledních pár let? To máš tu rovnou páteř až posledních pár let? Protože pokud bys měla problémy se zády od dětství, tak by ti první rentgen páteře udělali už v dětství, byla bys sledovaná a nejpozději na základce bys chodila na rehabilitace, v pubertě bys třeba nosila korzet, atd.
@Anonymní píše:
Ahoj, je tady nekdo na tom stejne jako ja? Mam plocha zada, to znamena, ze mam absenci prirozeneho zakriveni patere. Mam pocit, ze uz to dal nezvladnu, zacali mne bolet kycle a nohy a nejsem schopna si najit nekoho kdo by se tim zabyval. Vsude jsou jenom clanky a doporuceni pro nadmerne zakriveni ale nic k plochym zadum. Bohuzel, cvicenim se mi to uz nezlepsi, protoze pater uz mam oplostenou celou.
Neni tady nekdo na tom podobne? Nemate radu, kdo se tim zabyva, nejake rehabilitace? Pripadne jestli by mi mohla pomoct nejaka operace? Neni mi ani 35 let, mam dva syny a chce se mi umrit.
Dobrý den, podařilo se Vám najit nějaké řešení? Budu vděčná za odpověď.
Ahoj, je tady nekdo na tom stejne jako ja? Mam plocha zada, to znamena, ze mam absenci prirozeneho zakriveni patere. Mam pocit, ze uz to dal nezvladnu, zacali mne bolet kycle a nohy a nejsem schopna si najit nekoho kdo by se tim zabyval. Vsude jsou jenom clanky a doporuceni pro nadmerne zakriveni ale nic k plochym zadum. Bohuzel, cvicenim se mi to uz nezlepsi, protoze pater uz mam oplostenou celou.
Neni tady nekdo na tom podobne? Nemate radu, kdo se tim zabyva, nejake rehabilitace? Pripadne jestli by mi mohla pomoct nejaka operace? Neni mi ani 35 let, mam dva syny a chce se mi umrit.