Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den všem, prosím, kdo s tím má zkušenosti, poraďte. Už několik dní mi opakovaně zalehlo levé ucho. Obvykle do 20 minut odlehlo. Dnes od rána mám levé ucho znovu zalehlé. Už to trvá asi 3 hodiny a cítím, že mi začíná lehce zalehávat i pravé ucho. Na levé slyším odhadem o 50% hůř, u pravého ucha to odhaduji na 10%. Mám už 14 dní lehkou rýmu, ale nic hrozného. Může to být tím? Je to nepříjemné, jak když mám ucpané uši. Zkoušela jsem si je vyčistit a nepomohlo to. Koupila jsem si kapky do uší a zase nic. Co mám dělat?
Smrkat. Jestli je to od rýmy (pravděpodobně ano), musíš dostat všechno z dutin. Inhalace, teplý čaj, klidně vana (ne na noc).
Buď je to tou rýmou, zkus čistit, čistit nos.
Někdy mám pocit zalehlých uší a horšího sluchu (zkresleného), když mám blok na krční páteři, svalech.
Na ušní, měla jsem to před třemi roky a pomohli mi až tam. Před třemi roky jsem potřebovala doporučenku od praktika, pak mě vzali v nemocnici hned.
Může to být rýmou, doporučuji zbavit se rýmy a pokud ani to nepomůže(třeba zkoušet sledovat 3 dny po vyléčení),tak bych zašla na orl. Jinak mě na zalehlé uši pomáhá chytit si nos a jakoby polknout vzduch. Okoukala jsem to kdysi od chlapečka, kterému jsem dělala chůvu a často an to trpěl. Takže když jsem na něj mluvila a nereagoval, tak jsem mu ukázala, aby si chytil nos a hned mě slyšel.
Smrkat. Opravdu smrkat co to jde.
Pak taky pomáhají spreje jako nasivin, olynth a podobně. Kvůli eustachově trubici - že prý je zúžená a pak je problém. Ale přesně to nechápu ![]()
Mi na uvolňování rýmy pomáhá napařování, pak samozřejmě pořád stříkat mořskou vodu. A později konvičkování.
@Lucie_Sx píše:
Normalne na orl nechat si to proplachnout. Bezna vec.
Já to neznám, mě se to nikdy nestalo.
@Kipa22 píše:
Já to neznám, mě se to nikdy nestalo.
Ale oni to znaji
. V pohode bez.