Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ráda bych věděla, jak je to u 1.stupně se sociálním a zdravotním. Také ve srovnání s 2.stupnem.
Kdo mi poda informace? PSSZ, pojišťovna?..Jak si spočítám přibližnou výměru 1.stupne? Anebo kdo mi ji spočítá? Anebo kalkulačka na webu. Dá se 1.stupen vydedukovat dle konkrétní částky u 2.stupne? Důchod mi snížili
Anonym prosím. díky.
co trochu pohledat
https://www.naseduchody.cz/…-duchod.html
1. a 2. stupeň se ve vztahu ke zdravotnímu a sociálnímu pojištění nijak neliší.
Zdravím, potrebuji se poradit mam ID 1.stupne k tomu zamestani na HPP a naskytla se me moznost brigady na DPP.
Prosim, jak by to bylo s odvody z vydelku na DPP? Zdravotni a socialni by mi take strahavali? Dekuji.
@alexxa píše:
Zdravím, potrebuji se poradit mam ID 1.stupne k tomu zamestani na HPP a naskytla se me moznost brigady na DPP.
Prosim, jak by to bylo s odvody z vydelku na DPP? Zdravotni a socialni by mi take strahavali? Dekuji.
Zdravotní za vás jako invalidního důchodce platí stát. Sociální se odvádí z HPP.
@lucad77
Stát? Ale ja mam vzdy na výplatní pasce srazky na zdravotni
@alexxa píše:
U DPP úplně stejně jako byste nepobírala ID.
Podmínky najdete na netu.
@alexxa píše:
@lucad77
Stát? Ale ja mam vzdy na výplatní pasce srazky na zdravotni
Ano, z HPP se zdravotní platí. Ale jsou situace (jiné než HPP), kdy u ID hradí zdravotní stát.
U ID 1. stupně hradí stát zdravotní, sociální ne. U HPP (bez ohledu na to, zda ID máš nebo ne) se hradí zdravotní i sociální, u DPP se hradí srážková daň 15 %, při výdělku nad 10 tisíc za měsíc to pak je stejné jako u HPP.
Ráda bych věděla, jak je to u 1.stupně se sociálním a zdravotním. Také ve srovnání s 2.stupnem.
Kdo mi poda informace? PSSZ, pojišťovna?..
Jak si spočítám přibližnou výměru 1.stupne? Anebo kdo mi ji spočítá? Anebo kalkulačka na webu. Dá se 1.stupen vydedukovat dle konkrétní částky u 2.stupne? Důchod mi snížili
Anonym prosím. díky.